به گزارش
حافظ خبر، عنایتالله رحیمی در بازدید از اداره کل اوقاف و امور خیریه فارس که به مناسبت هفته وقف انجام شد، ضمن یادآوری اینکه یک ششم موقوفات ایران متعلق به فارس است، این امر را نشان دهنده وجود روحیه نیکوکاری و ترجیح دیگران به خود در این استان دانست.
او با تاکید براینکه وجود اماکن متبرکه مرجع عاشقان اهل بیت(ع) در فارس میتواند علاوه بر تاثیر بر مباحث فرهنگی، در مسائل اقتصادی در قالب اقتصاد زیارت تاثیرگذار باشد، گفت: پرداختن به امر وقف، واقفان را از بار معنوی این عمل خیر برخوردار میکند؛ وقف گذشتن از دنیای فانی و توجه به دنیای باقی و سودای پر سودی است که هرکس به آن اقدام میکند سرمایهای برای سفر اخروی فراهم خواهد کرد.
استاندار فارس وقف را سرمایهای بسیار ارزشمند دانست و افزود: نوع دوستی و کمک به دیگران به ویژه نیازمندان از نیات خیران و واقفان محسوب میشود و این نشان دهنده آنست که نیکوکاران و واقفان رفاه دیگران را بر رفاه خود برگزیدهاند.
رحیمی با اشاره به اینکه پرداختن به مباحث مذهبی، فرهنگی، درمانی، علمی و تولیدی از سوی واقفان از اهمیت توجه آنان به مباحث اجتماعی و عمومی حکایت دارد، گفت: کسانی که به چیزی بیش از منافع خود مینگرند انسانهای ارزشمندی هستند و واقفین نیز در همین چارچوب حرکت کردهاند.
وی وقف را پدیدهای برشمرد که منحصر به دنیای اسلام نیست، گفت: وقف اعمال خیر و کارهای عامالمنفعه ای است که وجههای عمومیتر دارد و با توجه به وجهه معنوی از اولویتی در مقایسه با دیگر اعمال برخوردار است.
استاندار فارس خاطرنشان کرد: در دنیا امور خیر فراوانی انجام میشود به ویژه در زمینههای آموزشی که از ماندگارترین و اثرگذار ترین ابعاد در زندگی اجتماعی است؛ هر روز واقفان جدید به جمع عظیم نیکوکاران میپیوندند و باید از آنان قدردانی شود.
رحیمی با بیان اینکه موقوفات باید بیشتر به سمت موضوعات آموزشی و فرهنگی سوق داده شود، اضافه کرد: اگر بر آموزش نسل جدید با آموزههای اسلامی تمرکز کنیم، شاهد تحول بزرگی خواهیم بود.
استاندار فارس همچنین تاکید کرد: درآمدهای اوقاف باید بر مبنای نیت واقف باشد، در مرحله بعد باید به نیازهای اجتماعی و جامعه توجه کنیم که این اتفاق تاکنون افتاده است.
رحیمی با بیان اینکه مباحث اقتصادی نظیر بیکاری از معضلات امروز جامعه است، افزود: کمبود شغل میتواند در جنبههای اجتماعی اثرگذار باشد و بیکاری ناهنجاریهای مختلفی را در پی خواهد داشت.
وی ادامه داد: سرمایهگذاری در امور کشاورزی و دامپروری، تجاری و بازرگانی از محل درآمد موقوفات یا تبدیل به احسن آنها و یا بهینه کردن آنها از اقداماتی است که وقتی واقفان به آن وارد میشوند در اقتصاد جامعه نیز اثرگذار خواهد بود.
استاندار فارس یکی از محاسن اوقاف را همراهی با مردم بیان و خاطرنشان کرد: جداکردن این مجموعه از مردم نقطه ضعف به شمار میرود و بر همین اساس باید منافع مردم را در نظر گرفت و از همزیستی مسالمتآمیز در کنار یکدیگر بهره برد.
رحیمی ادامه داد: البته این بدان معنی نیست که ما به اجاره بها یا ارزش افزوده بر روی اموال و املاک موقوفه توجه نکرده و آن را به روز نکنیم؛ طبیعتاً این مسائل باید رسیدگی شود و عواید آن نیز به عموم جامعه برابر با نظر واقفین برسد.