به گزارش
حافظ خبر، صلاح الدین ایزدفر در جلسه کمیسیون اخلاق کسب و کار که با حضور اعضای آن برگزار شد، بیان کرد: منشور اخلاقی به نوعی میثاق نامه عمومی پذیرفته شده در یک سازمان و بنگاه اقتصادی است که رعایت این اصول می تواند درتاثیر بسزایی در کارآمدی و بهبود فعالیت ها داشته باشد.
وی افزود: در بحث اخلاق حرفه ای، فرد پاسخ گو و مسئولیت پذیر است که مسئوليت تصميمها و پيامدهاي آن را ميپذيرد و ویژگی هایی از جمله اخلاق مندی، احترام به حقوق دیگران، درستکاري و دلسوزی و خوشنامي در کار اون به خوبی دیده می شود.
ایزدفر با بیان اینکه پیامد رعایت اخلاق حرفه ای اثر بخشی و کارآمدی بیشتر است اظهارداشت: این درحالی است که پايه و اساس اخلاق و اخلاق حرفه ای، خودفهمی و نه اجبار است و افراد به واسطه عوامل شخصی نسبت به جهان پیرامون خود متعهد می شوند.
وی با اشاره به اینکه باید ارتقای فرهنگ تجاری و تجارت را نیز مانند دیگر اصول در بنگاه های اقتصادی مورد توجه قرار گیرد اضافه کرد: بهبود و توسعه فعالیت های هر مجموعه نیاز به فرهنگ سازی دارد که بخش های اقتصادی و صنعتی ما در فعالیت های اقتصادی خود باید ملزم به رعایت اصول اخلاق حرفه ای و تبیین فرهنگ حوزه کسب و کار و تجارت باشند که غفلت از این بخش می تواند خسارات زیادی را به اقتصاد کشور وارد کند.
ایزدفر ادامه داد: موضوع مهم اخلاق حرفه ای تجارت و کسب و کار و موارد آن را در کمیسیون های تخصصی اتاق بازرگانی فارس دنبال خواهیم کرد.
حسین کمالی سروستانی نائب رئیس کمیسیون و دبیر اتحادیه شیرین بیان ایران نیز گفت: در قرن بیست و یکم با توجه به جهانی شدن اقتصاد و به تبع آن گسترش بازارها ضرورت رعایت نکات اخلاقی در تجارت بیش از پیش افزایش یافته است.
وی عنوان داشت: عدم رعایت و پاینبدی به اصول اخلاق حرفه ای در تجارت و کسب و کار می تواند فعالیت فعالان اقتصادی را با شکست روبروکند که مواردی از جمله ارتقای سطح اخلاق حرفه ای در محیط کسب و کار، ترویج و رعایت مبانی اخلاقی توسط فعالان اقتصادی به ویژه اعضای اتاق بازرگانی فارس در این کمیسیون مورد توجه ما قرار دارد.
همچنین در این جلسه مهندس حمید راهدار استاد دانشگاه با ارائه گزارشی با موضوع "ضرورت رعایت اخلاق حرفهای در سازمان" گفت: اخلاق حرفه ای امروز یکی از الزامات و ضروریات جامعه ماست که در بخش های مختلف باید فرهنگ سازی وتبیین شود.
راهدار با بیان اینکه در مفهوم اخلاق حرفه ای به مسئولیت های اخلاقی بنگاه ها و سازمان ها اشاره می شود افزود: بی اعتنایی به مسایل اخلاقی و فرار از مسئولیت ها و تعهدات اجتماعی منجر به از بین رفتن بنگاه ها می شود
در این جلسه سینا بنی زمان عضو شورای شهر شیراز نیز ضمن ارائه گزارشی با موضوع "اخلاق در حرفه های حقوقی" گفت: رابطه اخلاق و حقوق در دو دسته اخلاق در علم حقوق و قانونگذاری و اخلاق در حرفه های حقوقی مورد توجه است.
وی با اشاره به اینکه اخلاق یکی از منابع حقوق است و اینکه قانونگذاران بعضا قواعد اخلاقی را در قالب متون حقوقی در آورده و پس از تصویب به قانون تبدیل می کنند بیان کرد: از تفاوت های قواعد قانونی و قواعد اخلاقی را ضمانت اجرای آنهاست.
انتهای پیام/