به گزارش
حافظ خبر، یلدا راهدار نایب رئیس سازمان ملی کارآفرینی در آیین افتتاح بزرگترین رویداد استارت آپ دمو جنوب کشور با بیان اینکه مهمترین مسئله در حوزه ITC کشور، صادرات محصولات دانش بنیان و استارت آپی است که این بحث مهم تاکنون مغفول بوده است، اظهار داشت: صادر کنندگان کشور کمتر به صادرات محصولات دانش بنیان و استارت آپی ورود کردهاند.
وی افزود: در حال حاضر عمده فعالیت استارت آپها در بخش خدمات است و در حوزههایی مانند کشاورزی و صنعت که از نیازهای امروز جامعه ماست حضور کمرنگ تری دارند که امیدواریم شاهد رشد ایدههای خوب و موثر در این دو بخش باشیم.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی فارس اظهارداشت: امروز اتاقهای بازرگانی تلاش میکنند با رویکرد نوین فضای کسب و کار را رصد کنند و مطابق با استانداردهای بینالمللی را برای فعالان اقتصادی تبیین و فراهم کنند.
راهدار خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته نگاه به کسب و کارهای نوین در اتاقهای بازرگانی، اصناف و تعاون جدی نبوده و تصور بر این بوده که کسب و کارهای نوین میتواند برای کسب و کارهای سنتی خطرساز باشد.
وی افزود: این نگاه امروز با فعالیت زیاد جوانان در بدنه اتاقها تغییر کرده و فعالیتهای حمایتی خوبی در اتاق در خصوص کسب و کارهای نوین و استارت آپها شکل گرفته است.
رئیس کمیسیون فناوری، اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس عنوان کرد: در دوره نهم فعالیت اتاقهای بازرگانی کشور شاهد حاکم شدن رویکرد جدید هستیم که در اتاق بازرگانی فارس نیز برای نخستین بار کمیسیون تخصصی فناوری، اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه راهاندازی شده است.
راهدار با بیان اینکه اتاق بازرگانی فارس محل تجمع فعالان اقتصادی و بهترین راه برای ارتباط استارت آپها و فعالان اقتصادی است تصریح کرد: کمیسیون فناوری، اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس فرصت خوبی برای ارتباط خوب و مثبت جوانان استان با فعالان اقتصادی و بخش صنعت استان برای تجاریسازی ایدههای خود است.
وی با بیان اینکه این کمیسیون کمیتههای تخصصی زیر مجموعه خود دارد و تشریح ماموریت کمیتهها افزود: در این کمیسیون موانع و مشکلات کسب و کارهای نوین، فناورانه، دانش بنیان و استارت آپ را احصا و بررسی میکنیم و راهکارهای رفع آنها را از طریق ظرفیتهای قانونی اتاق بازرگانی از جمله شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان و ملی پیگیری میکنیم.
حمایت شرکت شهرکهای صنعتی فارس از استارت آپها در سالجاری
احد فتوحی، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان فارس نیز در این جلسه گفت: از هر حرکتی که در زمینه توسعه صنعتی، اشتغالزایی و رونق تولید در استان فارس انجام شود حمایت میکنیم زیرا معتقدیم صنایع کوچک و متوسط نجات دهنده اقتصاد ما در این شرایط سخت هستند.
وی بیان کرد: از رسالتهای شرکت شهرکهای صنعتی، تکمیل زیرساختهای شهرکها و نواحی صنعتی است که در حال حاضر 61 شهرک و ناحیه صنعتی در استان فارس وجود دارد که آماده جذب سرمایهگذاران است.
فتوحی با بیان اینکه سرمایهگذارانی هستند که قصد سرمایهگذاری در این شهرکها و نواحی را دارند اظها رداشت: این شهرکهای صنعتی 95 درصد صنایع خرد و کوچک با اشتغالزایی 36 هزار نفر را در خود جای داده است که در کنار این مجموعه صنعتی استان، وجود استارت آپها در کنار این صنایع میتواند روند رونق تولید در استان را شتاب دهد.
وی خاطرنشان کرد: از برنامههای امسال ما حمایت از صنایع و استارت آپهاست که امید داریم با همکاری فعالان این بخش صنایع استان را به سمت هوشمندسازی سوق داده و اقدام مناسبی انجام دهیم.
همراهی استارت آپها و شرکتهای دانش بنیان از بخش صنعت
مهرداد سهرابی، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس هم در این جلسه گفت: امروز کمتر بخشی است که با حوزه فناوری و ارتباطات ارتباط و وابستگی نداشته باشد لذا ما در وزارت ارتباطات تلاش میکنیم شرایط فعالیت استارتاپها را تسهیل و از آنها در مسیر رشد حمایت کنیم.
وی افزود: بر این اساس و براساس آیین نامه حمایت از شرکتهای نوپا؛ بسته حمایتی وزارت ارتباطات از شرکتهای دانش بنیان و استارت آپها در بخشهای مختلف مالیات، بیمه، تسهیلات، مالکیت فکری و غیره ارائه میشود.
سهرابی با بیان اینکه در حال حاضر تولید و بهرهوری صنایع ما مناسب نیست، عنوان کرد: هزینههای تولید در کشور ما بالا است نکته حائز اهمیت این است که استارت آپها و شرکتهای دانش بنیان میتوانند یاری دهنده بخش صنعت باشند و مشکلات این بخش را هموار کنند.
وی تصریح کرد: هم اینک اکو سیستم کارآفرینی استان به خوبی نقش خود را ایفا میکند و برگزاری این رویدادها کمک می کند بتوانیم از فرصتهای جدید در بخش صنعت استان استفاده کنیم.
در این رویداد 15 تیم استارت آپ استان به معرفی و بیان ظرفیتهای خود برای سرمایهگذاران پرداختند.