به گزارش
حافظ خبر، چندی پیش حمید رسایی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و مدیر مسئول هفتهنامه «نه دی» در سر مقاله ویژهنامه این نشریه، به رویکردها و تغییر مواضع مرحوم هاشمی در طول تاریخ پرداخته بود.
رسایی در قسمتی از یادداشت خود نوشته است: «روشن است که هیچ یک از دلسوزان انقلاب، چنین عاقبتی را برای او نمیپسندیدند اما چه کنیم وقتی خود اصرار به چنین عاقبتی داشت! با این حساب معلوم نیست چرا برخی شخصیتها بویژه پس از مرگ وی، اصرار بر این دارند که هاشمی را غیر از آنچه هست، معرفی کنند؟! درحالی که هاشمی را باید آنگونه که خود اصرار داشت، دید؛ نه آنگونه که ما دوست داشتیم باشد.»
این یادداشت رسایی واکنش نزدیکان و رسانههای حامی مرحوم هاشمی را در پی داشت. اما این واکنشها نه تنها نتوانسته بود با استدلال و منطق پاسخ مسائل مطرح شده در «نه دی» را بدهد، که برعکس با حمله تند نزدیکان هاشمی همراه بود.
رسایی در سرمقاله «نه دی» نوشته بود: «هاشمی ازجمله بازیگران سیاسی بود که مهرههای شطرنج را با تأمل جابجا میکرد وشاید همین ویژگی او نمیگذاشت تا دیگر بازیگران سیاست به راحتی از کنار مواضعاش عبور کنند. با این همه نمیتوان و نباید در حق هاشمی ظلم کرد و او را آنچه که نیست معرفی کرد..
برای تحلیل شخصیت وی به ناچار باید فعالیتهای او را به مقاطع زمانی مختلف تقسیم کرد و طبعا نمیتوان تمام مقاطع عمر او را با یک چوب راند. با این فرض اگر بخواهیم منصفانه درباره وی قضاوت کنیم باید بگوییم هاشمی یعنی «هاشمی سالهای مبارزه قبل از انقلاب، هاشمی دوره انقلاب وشورای انقلاب، هاشمی دوره دفاع مقدس، هاشمی مجلس، هاشمی دولت سازندگی چهار ساله اول، هاشمی دولت سازندگی چهار ساله دوم، هاشمی دوره دوم خرداد و حاکمیت اصلاحطلبان، هاشمی انتخابات مجلس ششم، هاشمی و تاثیرگذاری فرزندانش بر وی، هاشمی انتخابات نهم ریاست جمهوری، هاشمی و برخورد بادولت نهم، هاشمی پشت صحنه رقابتهای انتخابات دهم، هاشمی روزهای کودتای فتنه سبز پس از انتخابات دهم، هاشمی در انتخابات یازدهم و ردصلاحیتش، هاشمی و تاثیراتش در دولت روحانی، هاشمی و تحمیل توافقنامههای استعماری مثل برجام، هاشمی وعاقبت او که در استخر منسوب به فرح به پایان رسید.»
غلامعلی رجایی یکی از مشاوران هاشمی، از جمله کسانی بود که در مصاحبه با خبرگزاری دولتی «برنا» به سرمقاله «نه دی» واکنش نشان داد که سایر رسانههای اصلاحطلب نیز گفتههای وی را پوشش دادند.
با اینکه حمید رسایی در یادداشتاش به موضوعاتی همچون تغییر نگرش مرحوم هاشمی در مواجه با آمریکا و خاطرهسازی از امام خمینی برای توجیه این امر و تلاش مرحوم هاشمی برای از بین بردن توان دفاعی و موشکی کشور و دفاع از برجام اشاره کرده بود، اما رسانههایی که مصاحبه رجایی را پوشش داده بودند، این موارد را مسکوت گذاشته و صرفاً بخش مربوط به مکان فوت هاشمی را مورد توجه قرار داده بودند.
رسایی در یادداشت دیگر خود که در پاسخ به حملات جریان حامی مرحوم هاشمی بود، به این نکته اشاره کرده و مینویسد: «هرچند آقای غلامعلی رجائی در مصاحبهاش با خبرگزاری برنا تلاش کرده تا به سه موضوع «مرگ هاشمی در مکانی مشهور به استخر فرح، تلاش هاشمی برای توقف پیشرفت موشکی و تغییر نگرش وی از استکبارستیزی به تمایل رابطه با آمریکا» پاسخ دهد اما اکثر رسانههای همسو با خاندان هاشمی، فقط پاسخ وی به بخش مربوط به استخر را بازتاب دادهاند! طبعا از نظر این رسانهها بخشهای دیگر یادداشت غلامعلی رجایی در دفاع از هاشمی، از آنجا که با واقعیت تطبیق نمیکرده، ارزش پرداختن و انتشار نداشته است.»
علاوه بر این رسایی با توجه به توجیه ناشیانه مشاور مرحوم هاشمی بر مواضع وی، با طرح پرسشهایی نوشته بود: «آقای رجایی چطور تغییر نگرش هاشمی در مواجه با آمریکا را انکار میکند، وقتی هاشمی رفسنجانی به خاطرهسازی از امام راحل درباره حذف شعار مرگ بر آمریکا رو آورده بود و دلخوش به امضای کری بود. چطور تلاش هاشمی برای از بین بردن توان دفاعی و موشکی را انکار میکند وقتی هاشمی دنیای فردا را دنیای گفتگو میدانست نه دنیای موشک، وقتی وعده میداد که با دولت دوم روحانی کار ناتمام وی در از بین بردن صنعت هستهای با کاهش بودجه دفاعی، تکمیل میشود.»
خلاصه ادعای رجایی
ادعای غلامعلی رجایی در رد سرمقاله «نه دی» که حول ماجرای شنا کردن مرحوم هاشمی در استخر کاخ سعدآباد، به طور کلی به دو صورت است: «در ترور هاشمی که دیافراگم ایشان آسیب دید، پزشکان توصیه کرده بودند که باید شنا کند و این شنا کردن جنبه تفریحی نداشته است»؛ «استخری که هاشمی از آن استفاده میکرد، متعلق به فرح نبود و بعد از روی کار آمدن احمدینژاد ساخته شده است.»
رجایی درحالی برای تبرئه مرحوم هاشمی از استفاده وی از امکانات کاخ سعد آباد، عنوان میکند که استخر در ایام ریاست جمهوری احمدینژاد ساخته شده است که بنا به گفته رسایی، پیشتر یاسر هاشمی در نامهای که در ۵ دی ۹۷ به یک مستندساز نوشته بود، صراحتا اعلام کرده بود: «این استخر ۲۰ سال بعد از انقلاب اسلامی و در سال ۷۷ ساخته شد.»
رجایی در بخشی دیگر از مصاحبهاش گفته است که استخر مذکور بیرون از محوطه کاخ سعد آباد است. درحالی که خودش در ۱۵ شهریور ۹۷ درگفتگو با روزنامه آرمان در این باره گفته بود:
«پس از آن که دولت احمدینژاد بر سر کار آمد، دسترسی آقای هاشمی به این مجموعه که به لحاظ امنیتی از آن استفاده میکردند از میان رفت. بنابراین به این نتیجه رسیدند که فضایی را در سعدآباد برای ایشان ایجاد کنند.»
رسایی در ارتباط با اینکه استخر مذکور متعلق به هاشمی و خانواده بوده است یا خیر، در یادداشت دوم خود نوشته است: «لازم به توضیح نیست که این مکان، استخر خانوادگی هاشمی بوده است همانطور که فائزه هاشمی در گفتگو با ویژه نامه نوروزی روزنامه ایران (نوروز ۹۶ صفحه ۶۰) به آن اشاره میکند: «بابا وقتی مطلع میشود محافظان آیفون صوتی گذاشتهاند، میخواهد که قطع کنند؛ استدلالشان هم این بود چون گاهی خانواده ازآنجا استفاده میکند، خوب نیست صدایی بیرون بیاید.»»
رسایی در قسمتی از یادداشتش خطاب به رجایی گفته است که «استخر توصیه پزشکان بوده، سوال این است که آیا اسکی روی آب، آن هم خانوادگی در تاسوعا و عاشورای حسینی در پشت سد لتیان و محوطهای که کاخ پهلوی بوده هم به دیافراگم آن مرحوم ارتباط داشته که وی در خاطراتش با افتخار آن را ثبت کرده؟»
اکنون با توجه به اظهارات ضد و نقیض مشاور هاشمی و دفاع ناشیانهاش از استفادههای شخصی خاندان هاشمی از بیتالمال، امری که مشخص است این است که مرحوم هاشمی در دو دهه پایانی عمر خود، از مواضع انقلابی خود دست کشیده بود و زندگی مرفهاش بر ارزشها و آرمانهای انقلاب میچربید. چرا که اگر اینطور نبود، پایان عمر وی در استخر کاخ سعدآباد رقم نمیخورد.
منبع: رجانیوز