به گزارش
حافظ خبر، به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، جمال رازقی در کمیسیون صنعت این اتاق که به مناسبت روز تشکل ها و مشارکت های اجتماعی با حضور تشکل های اقتصادی و صنعتی استان برگزار شد، بیان کرد: امروز تولیدکنندگان و تشکلها، سربازان مقدم مبارزه با تحریم هستند لذا تولیدکنندگان، صادرکنندگان، اعضای تشکل های اقتصادی باید با اتکا به سخنان مقام معظم رهبری در نامگذاری امسال به نام تولید، در جهت رونق تولید و صادرات مطالبه خواهی کنند.
وی افزود: مطالبه گری مهمترین رسالت تشکل های اقتصادی است به طوری که تشکل ها باید از مسئولان و دستگاه های اجرایی با هدف برطرف کردن مشکلات و موانع در این بخش را پرسشگری و مطالبه گری کنند.
رازقی با بیان اینکه ما به عنوان تشکل موظف هستیم منافع ملی را فریاد بزنیم اظهارداشت: تشکل های اقتصادی نقش مهم و اساسی در رونق تولید دارند و تلاش ها در بخش اقتصاد کشور و استان به پشتوانه حضور فعال تشکل های اقتصادی ست.
رئیس اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: تشکل ها نباید مطالبات خود را تنها به خواسته های صنفی محدود کنند بلکه مطالبات تشکل های اقتصادی باید فراصنفی باشد و این تشکل ها باید در معادلات اجتماعی و اقتصادی نقش آفرینی بیشتری داشته باشند.
رازقی با اشاره به جلسات کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: باید تشکلهای موجود خودشان در کمیتهها جلسات بگذارند و مشکلات را احصا کنند و در جلساتی که با حضور همه تشکلها برگزار میشود، مطرح کنند.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر بحث رونق تولید عنوان داشت: بایستی تلاش کنیم که تولید را رونق دهیم هر چند که در سالجاری نیز تاکنون اقدام ویژه ای از سوی مسئولان انجام نشده و نگاه برخی مسئولان به این مهم همچنان شعاری است.
وی افزود: همچنین در خصوص موضوع مالیات بر ارزش افزوده و مشکلات تولیدکنندگان استان در این زمینه، رایزنی هایی با نمایندگان استان در مجلس که در کمیسیون اقتصادی حضور دارند هماهنگی شده و به زودی جلسات آن برگزار می شود.
یلدا راهدار، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی فارس نیز در این جلسه گفت: امروزه تشکلها بیشتر عارضه یابی میکنند و کمتر راهکار پیشنهاد میدهند که نیاز است آموزشهایی به تشکلها داده شود تا ضمن بیان عارضه، راهکار نیز ارائه دهند.
وی با بیان اینکه امروز تصمیم گیرندگان دولتی در جلسات از بخش خصوصی حرفهای تکراری میشنوند، بیان کرد: اگر بتوانیم در کنار بیان مشکلات راهکار نیز ارائه دهیم بهتر به پیشنهادات و سخنان ما گوش میدهند.
راهدار با اشاره به فضای کسب و کار اظهارداشت: وضعیت فضای کسب و کار استانها هر فصل منتشر میشود که براساس آمار بهار 98، رتبه استان فارس از 7 به 11 سقوط کرده است.
وی با بیان اینکه باید این روند نزولی و دلایل آن بررسی شود، ادامه داد: هر چه فضای استان و کشور مثبت تر باشد، شاخص کسب و کار نیز با رشد همراه است؛ این موضوع سقوط باید از سوی ما مطالبه گری شود.
راهدار با بیان اینکه آذربایجان غربی، مازندران و گیلان در صدر فضای کسب و کار کشور هستند، تصریح کرد: شاخص در کل کشور مساعدتر بوده اما چون بقیه استانها رشد داشتند، استان فارس عقب مانده و رتبه 11 را کسب کرده است.
وی افزود: یکی از اقداماتی که میتوان انجام داد این است که موانع فضای کسب و کار را بیان کنیم و در جلساتی با حضور تصمیمگیرندگان دولتی موانع و راهکارهای آن بیان شود.
دراین جلسه تشکل های بخش خصوصی استان موارد و مسایل خود را مطرح کردند.
انتهای پیام/