به گزارش
حافظ خبر، به نقل از روابط عمومی معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، معاون آموزشی این دانشگاه در خصوص اعتباربخشی بیمارستان های آموزشی گفت: اعتباربخشی به عنوان یک الگوی ارزشیابی آموزش عالی است که در بیشتر کشورهای دنیا با هدف حفظ و ارتقای کیفیت عرصه آموزشی نظیر بیمارستان ها مورد استفاده قرار می گیرد، محور این الگو بر اساس تدوین استانداردهایی است که مورد قبول صاحب نظران و قابلیت اجرایی داشته باشد.
دکتر «مصباح شمس» با تاکید بر اینکه تدوین این استانداردها باید با شرایط سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی هر کشور انطباق داشته باشد، افزود: به این ترتیب می توان با بررسی های درون و برون سازمانی در امر فاصله یابی شرایط موجود نسبت به شرایط مطلوب در وجوه مختلف، اقدام به تهیه برنامه و تخصیص منابع کرد تا هدف نهایی که ارتقای کمی و کیفی فعالیت های آموزشی در تمامی مراکز است، فراهم شود.
او بیان کرد: بیمارستان های درمانی شهرستان های دارای دانشکده اقماری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حال تجهیز به انواع استانداردهای آموزشی هستند که در آینده پس از ارزیابی اعتبار بخشی، به بیمارستان های آموزشی درمانی تبدیل شوند تا قابلیت تربیت دانشجوی کارآموز داشته باشند.
مدیر مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در خصوص اجرای برنامه اعتبار بخشی آموزشی مراکز آموزشی درمانی بیمارستان های شیراز گفت: برنامه جامع اعتباربخشی آموزشی مراکز درمانی از سال ۱۳۹۰ در دانشگاه علوم پزشکی شیراز آغاز و سپس از سال ۱۳۹۴ ، در تمامی مراکز آموزشی درمانی بیمارستان های کشور راه اندازی شد.
دکتر «جواد کجوری» در خصوص چگونگی این فرآیند افزود: در وزارت بهداشت کارگروهی متشکل از کارشناسان آشنا به مباحث ارزشیابی و مدیریت بیمارستانی و نیز با تجربه در زمینه اعتباربخشی و اجرایی ساختن استانداردهای معاونت درمان در بیمارستان، تشکیل شد که از دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز کارشناسانی در این کارگروه حضور داشتند و پس از بررسی های لازم، تمامی سنجه های مورد ارزیابی، تدوین و ابزار اندازه گیری استانداردها تعیین و در نهایت یک زبان مشترک ارزیابی برای ارزیابان بیرونی ایجاد شد و به دانشگاه های سراسر کشور ابلاغ و در نتیجه برنامه اعتباربخشی اجرا شد.
او ادامه داد: در حال حاضر در تمامی مراکز آموزشی درمانی شیراز اعتباربخشی آموزشی اجرا شده و
بیشتر بیمارستان ها تاییدیه یک ساله را کسب کردند و تعداد معدودی نیز با توجه به مستمر بودن اعتباربخشی در دو ماه آینده ارزیابی مجدد می شوند.
مدیر مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در پایان اظهار امیدواری کرد که برای رسیدن به چشم انداز آینده برنامه جامع اعتباربخشی، با همکاری وزارت بهداشت و دانشگاه های کشور، اعتباربخشی آموزشی و درمانی ادغام و به صورت الکترونیک در سراسر کشور اجرا شود.