به گزارش
حافظ خبر، آيا تا به حال آرزو داشتهاید که یک میکروچیپ کوچک اختراع ميشد تا آن را در مغزتان بگذارید و مثلا شب امتحان کتاب درسی را در مغزتان آپلود کنید و یا یک زبان کاملا جدید را ظرف چند ثانیه فراگیرید؟ اکنون یک استارتاپ هوش مصنوعی که ایلان ماسک در آن سرمایهگذاری میکند در صدد طراح ایمپلنتهای مغزی اینچنینی است.
استارتاپ «نورالینک» پروژه مرموز ایلا ماسک، مدیرعامل اسپسایکس است که اکنون به سرمایهای بالغ بر ۵۰ میلیون دلار دست پیدا کرده است. تحقیق و توسعه ایمپلنتهای مغزی که توانایی اتصال کامپیوتر به مغز انسان را مهیا میکنند در دستور کار این شرکت خواهد بود.
درس خواندن را هم به هوش مصنوعی بسپارید
اگرچه پروژه این کمپانی بسیار بحثبرانگیز است اما آنها آهسته آهسته قدمهای رو به جلویی برمیدارند تا آینده را ترسیم کنند. در آخرین تحقیقشان، آنها با استفاده از تکنیکی به نام «دوختن ماشینی» الکترودهایی را در مغز موش جایگذاری کردهاند.
محققان این مقاله در یک بیانیه آوردهاند: «به عنوان یک نمایش اولیه از این سیستم، ما قادریم تا مجموعهای از الکترودها را در قشر سوماتوسنسوری مغز موش جایگذاری کنیم و پتانسیلهای عمل خارج سلولی آن را ثبت کنیم. در ادامه تصاویر تصاویر بافتشناسی ثبت میکنیم تا پاسخهای اندام را مورد بررسی قرار دهیم.»
این رویکرد علمی در حال هموار کردن مسیری برای دستیابی به نسل جدیدی از مداخلهگردهای عصبی پایدار، ایمن در اندازههای مختلف خواهد بود. از چنین ابزارهایی میتوان هم برای مطالعههای علمی عملکرد مغز استفاده کرد و هم میتوان انتظار کارکردهای درمانی از آنها داشت.
علم و فناوری