به گزارش
حافظ خبر، نتایج مطالعات عصبشناسان دانشگاه بوستون از جمله یک محقق زن ایرانی به نام آناهیتا حمیدی نشان میدهد که احتمال این وجود دارد که یک خاطره ناخوشایند را ویرایش و یا حذف کرد.
نتایج دو مطالعه جدید که در مجلههای Cell و Science به چاپ رسیده است نشان میدهد که افرادی که به اختلالاتی نظیر «استرس پس از حادثه» مبتلا هستند میتوانند با استفاده از شیوههایی مشخص که بر نواحی مغز متمرکز است، این خاطرات را پاک و یا حتی تقویت کنند.
ساخت داروی پاککردن حافظه توسط محقق ایرانی دانشگاه بوستون
این پژوهش بر روی مدل جانوی موش انجام شده و در آن فعالیت بخش هیپوکمپ مغز با استفاده از این دارو مهار شده است. در صورتی که این محققان بتوانند نتایج تحقیقات خود را به صروت کلینیکال بر روی انسان نیز پیاده کنند، انقلابی در این عرصه به پا خواهند کرد
این مطالعه بر روی یک داروی رایج بیهوشی به نام پروپوفول انجام شده و از تاثیرات آن بر حافظه کوتاه مدت خبر میدهد. بر این اساس مطالعات نشان داده که این دارو در برخی از بیماران نوعی فراموشی را به ارمغان میآورد. اما محققا درصدد بودند تا بدانند که آیا میتوانند خاطراتی خاص و عمدتا منفی را با استفاده از این دارو از میان ببرند یا خیر.
حافظه استعدادی است ذهنی رای ذخیره، حفظ و به یاد آوردن اطلاعات و تجربیات. پایه آن تشکیل ارتباطات موقتی قوی و کافی در قشر مغزی می باشد.
علم و فناوری