۰
plusresetminus

ضربه زدن بانک به اقتصاد کشور/تعطیلی واحد تولیدی با کدام منطق؟

تاریخ انتشارسه شنبه ۷ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۰۷
امام‌جمعه شیراز با بیان اینکه عملکرد بانک‌ها به تولید و اقتصاد کشور ضربه زده است، گفت: با کدام منطق، دستور تعطیلی یک واحد تولیدی که معیشت ده‌ها خانواده به آن وابسته است در استان فارس صادر می‌شود؟
ضربه زدن بانک به اقتصاد کشور/تعطیلی واحد تولیدی با کدام منطق؟
به گزارش حافظ خبر، آیت‌الله لطف‌الله دژکام در جلسه ستاد اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: برگزاری جلساتی مانند این جلسه در طول سالی که به فرموده رهبری سال رونق تولید است، می‌تواند برای رسیدن به این هدف ارزشمند ملی کمک دهد.
وی در ابتدا ضمن تسلیت شهادت مولی‌الموحدین حضرت علی (ع) و با اشاره به افکار بلند آن حضرت در اداره امور مملکت، بیان داشت: حضرت علی (ع) فرموده است: مال هر کس زیاد شد، رئیس می‌شود. حواستان باشد دنیا روی قدرت می‌چرخد و تا قدرتمند نباشید هرچه حرف حساب بزنید، کسی حرف حساب شما را گوش نمی‌دهد.
نماینده ولی‌فقیه در استان فارس خاطرنشان کرد: این یک واقعیت در عالم است که حضرت علی (ع) به‌خوبی آن را تبیین کرده است و ما از طرفی باید توان نظامی خود را زیاد کنیم و از جهتی نیز اگر می‌خواهیم حرف حق انقلاب اسلامی را به گوش جامعه بین‌الملل برسانیم، باید توان مالی و استقلال اقتصادی کشور را افزایش دهیم.
امام‌جمعه شیراز افزود: حضرت علی (ع) در رأس همه زهاد و ساده‌زیست‌های عالم است اما در تولید ثروت برای جامعه اسلامی کوتاهی نکرده است. طبیعتاً اگر ما پیرو علی (ع) هستیم باید به این مسئله بپردازیم و در این راه باید در نظر داشت که تولید ثروت نه برای خوش‌گذرانی است بلکه برای این است که حرف حق شما پیش رود؛ لذا باید امکانات داشته باشید.
دژکام یادآور شد: امروزه در جلسات عموماً دو نوع مطلب می‌شنویم. اول آسیب‌شناسی مشکلات است که همه آن را بلد هستند و همه آسیب‌ها را می‌شناسیم. برای نمونه امروز همه می‌دانیم که بانک‌ها به تولید و اقتصاد کشور ضربه می‌زنند. بنده نامه‌های ورودی نهاد رهبری در استان فارس را که تحلیل کردم در رأس مشکلات مردم، مسئله بانک‌ها است. حال برای حل مشکل باید چه کار کنیم؟ چرا در برخی از پرونده‌ها اجرای حکم چندین سال طول می‌کشد و گاهی به‌سرعت حکم اجرا می‌شود؟ اگر واحدهای تولیدی که بانک مصادره می‌کرد را در ادامه اداره می‌کردند خوب بود اما چندین مرکز تولیدی هست که مصادره شده است و کامل تعطیل می‌شود و خود بانک نیز هیچ سودی نمی‌برد.
وی ادامه داد: برخی مسائل در سطح کلان است و شاید ما نتوانیم ورود کنیم اما باید در همین استان تدبیری شود و قضات محترم خوب می‌توانند نقش ایفا کنند تا به تعطیلی واحد تولیدی به‌هیچ‌وجه کمک نشود. پرسش این است که با کدام ادله منطقی واحد تولیدی که چندین نفر از قبل آن امرارمعاش می‌کنند را تعطیل می‌کنیم؟ باید جلوی این مشکل را بیگیریم و مسلماً در این راستا دستگاه قضایی می‌تواند نقش خوبی ایفا کند.
امام‌جمعه شیراز خاطرنشان کرد: نکته بعدی در بحث مالیات است. همان‌گونه که فرمودند در بخش تولید 65 درصد از تولیدکنندگان مالیات می‌پردازند و امروزه باید فضا را در جهت تولید تسهیل کنیم. با توجه به اینکه درآمد نفتی کشور کم شده است بودجه کشور را با درآمد مالیاتی می‌بندند و از آن‌طرف دولت به دنبال تسهیل است و قاعدتاً باید این مطالبه به قسمت دیگری برود؛ یعنی مالیات را در بین بخش دیگری از فعالان اقتصادی که مالیات نمی‌دهند تقسیم کنیم و انجام این کار نیاز به ظرافت خاصی است و باید بر روی آن فکر کنیم تا چگونه بتوانیم از فعالانی که فرار مالیاتی دارند مالیات اخذ کنیم و آن‌ها را درگیر کنیم و در ادامه مالیات را که گرفتیم چگونه و در کجا مصرف کنیم؟
دژکام ادامه داد: ظاهراً بسیاری از بنگاه‌های تولیدی دفتری در تهران دارند و در همان‌جا مالیات می‌پردازند و درنتیجه همان‌جا مصرف می‌شود. باید بررسی کنید تا ما بتوانیم درآمدهای مالیاتی که زمینه خرج آن در استان هست را به استان برگردانیم. این مسئله در سطح ملی شاید تفاوتی نباشد و نهایتاً به توسعه کشور می‌انجامد اما برای استان خیلی تفاوت دارد و در اینجا مردم گرفتار هستند و ازاین‌جهت فارس لطمه‌های سنگینی خورده است.

 
وی همچنین گفت: مسئله دیگری که داریم بحث جنگ روانی است که دل خیلی‌ها را خالی می‌کند و فرد وارد عرصه تولید نمی‌شود و سرمایه‌گذاری نمی‌کند. این کارنیز به عهده رسانه‌ها و طلبه‌هایی است که به‌عنوان مبلغ اعزام می‌شوند.
امام‌جمعه شیراز افزود: اگر بدون اطلاع‌رسانی کافی و درست فقط از نظام حمایت شود نتیجه نمی‌گیریم و باید آموزش دهیم و کار مفصلی در زمینه جنگ روانی داریم.
دژکام ادامه داد: نکته دیگری که هست مسئله فساد اقتصادی است. ما در جاهایی مبتلا به فساد سنگینی هستیم. بنده در زمینه برخی صنایع استان گزارش‌های مفصلی داشته‌ام و نگران هستم. حق مردم در وسط برخی شهرک‌های صنعتی ضایع شده است. امکانات شهرک‌ها شخصی نیست و برای این هست که مردم تولید کنند. در تعاونی‌ها و شهرک‌های صنعتی اگر تخلف مالی و سوءاستفاده از امکانات بیت‌المال صورت گرفته قوه قضاییه باید به صورت جدی ورود کند. رهبر معظم انقلاب نیز تصریحاً فرموده‌اند که کسی که فساد مالی دارد، جایی در نظام اداری ندارد و باید با مفسد محکم برخورد کرد.
وی تصریح کرد: عمده شهرک‌های صنعتی ما کم‌وبیش به این موضوع مبتلا هستند. راه‌حل آن باید پیدا شود و دستگاه قضایی ازاین‌جهت باید خود را به‌روز کند. دستگاه قضایی اگر نتواند مچ خلاف‌کار را بگیرد و با او برخورد کند مشکلات بیشتر خواهد شد. از طرفی همیشه پیچش قضیه در استان فارس نسبت به دیگر استان‌ها بیشتر بوده است و طبیعتاً کار بیشتر می‌طلبد.
امام‌جمعه شیراز خاطرنشان کرد: در حکم من رهبری به بنده دستور داده‌اند که اندیشه و عمل انقلابی را آموزش بده و به نظر بنده این امر رهبری برای این است که در استان در این مورد گیرهایی داریم که بیشتر از جاهای دیگر است.
دژکام خطاب به حاضران در جلسه افزود: به خدمتی که دستگاه قضایی می‌تواند انجام دهد شک نکنید و اگر محکم پای‌کار این مسئله بایستد، باعث می‌شود در خیلی موارد که فساد ورود کرده و به اقتصاد ما ضربه زده است جلوگیری کنیم.
وی همچنین گفت: در بحث‌هایی هم که در سطح ملی است می‌توانیم کار کنیم. در باب بدهکاران مهریه 2 ماه زودتر از همه کشور دادگاه‌های فارس در گرانی سکه شروع به فکر کردند و بعد از 2 ماه پیشنهاد فارس ابلاغ سراسری شد.
امام‌جمعه شیراز در پایان نیز خطاب به حاضران تأکید کرد: بنده مطمئن هستم در کار اگر توجیه قوی کارشناسی داشته باشید و به‌نوعی کار تبلیغاتی و رسانه‌ای را انجام دهید زود تأثیر می‌گذارد و به نتیجه خوبی خواهیم رسید.
کد مطلب : ۲۰۴۶۲
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما