به گزارش
حافظ خبر، این تفکر که فرزندان پسر از جنبههای مختلف نسبت به دختران برتری دارند، شاید به نظر تفکری قدیمی و متعلق به دوران اوج صنعت کشاورزی بیاید؛ یعنی زمانی که پسران نیروی کار محسوب میشدند و دختران در نهایت قرار بود به خانه شوهر بروند. شاید شما هم باور دارید که چنین تفکری امروزه منسوخ شده و جایش را به اندیشههای قرن ۲۱ داده است.
به گزارش نیوساینتیست، در عصر مدرنتینه و گردش آزاد اطلاعات و هوش مصنوعی و بیوتکنولوژی، تنها در طول ۴۰ سال اخیر، ۲۳ میلیون دختر سقط جنین شدهاند. خانوادههای دنیای مدرن ما در بسیاری از کشورها هنوز تمایل دارند تا فرزند پسر داشته باشند.
۲۳ میلیون دختر سقط جنین شدهاند
آمار سقط جنین نوزادان دختر در کشورهای چین و هند که سیاستهای کاهش جمعیت در آنها اعمال میشود، بیشتر توجه را جلب میکنند. در چنین کشورهایی خانواده ها عمدتا تنها مجازند یک فرزند داشته باشند و به لطف (!) سقط جنین بخش عمدهای از خانوادههای تک فرزنده دارای فرزند پسر هستند.
اعداد و ارقام میگویند که به ازای هر ۱۰۰ دختری که متولد میشود، ۱۰۵ فرزند پسر به دنیا می آید. اما فراتحلیلها هشدار میدهند که این آمارها غیرطبیعی هستند و «سقط جنین گزینشی» عاملی که به خانوادهها این امکان را داده است تا فرزندان دختر خود را به دنیا نیاورند.
کشور چین که به اعمال سیاستهای کنترل جمعیت سختگیرانه شهره است، حدود ۵۱ درصد از سقط جنینهای دختر را در بر گرفته است. در ۲۰۰۵ به ازای هر ۱۰۰ دختر چینی ۱۱۸ پسر به دنیا میآمده است. دیگر کشوری که این آمار در آن قابل توجه است هندوستان است؛ این کشور ۴۶ درصد از سقط جنینها دختر را به خود اخصاص داده است.
سقط جنین به معنای از دست رفتن محصول حاملگی (جنین) قبل از هفته ۲۰ بارداری است. با این حال پزشکان این اصطلاح را برای هرگونه خاتمه بارداری در ۳ ماهه اول به کار میبرند.
علم و فناوری