به گزارش حافظ نیوز به نقل از فارس، جعفر قادری در پاسخ به اینکه ادامه کاهش قدرت خرید مردم چه تبعاتی برای جامعه میتواند داشته باشد، گفت: کاهش قدرت خرید مردم نتیجه کم توجهی و بیتوجهی است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: به جای اینکه از طریق افزایش تولید و اشتغال قدرت خرید مردم را بالا ببریم سعی کردیم با استفاده از پرداخت نقدی و روشهای آنی این مشکل را حل کنیم که به هیچ وجه جواب نمیدهد.
نماینده مردم شیراز در مجلس افزود: مطمئنا کاهش قدرت خرید مردم باعث ناامنی در جامعه و افزایش شکاف طبقاتی میشود، همچنین انسجام و وحدت ملی مورد خدشه قرار میگیرد، توان دفاعی کشور نیز تحلیل میرود و زمینه برای چشم طمع و سوء استفاده دشمنان فراهم میشود.
قادری تأکید کرد: باید برای افزایش توان خرید مردم به سمت افزایش توان تولید در جامعه باشیم و در این مسیر از تمام ظرفیتها استفاده کنیم.
*توزیع کالا و پول کارساز نیست
قادری در پاسخ به اینکه آیا استفاده از کارتهای اعتباری خرید کالاهای اساسی برای افزایش قدرت خرید میتواند مؤثر باشد، گفت: خیلی معتقد به این روشها نیستم، شاید برای کسانی که امکان کار و فعالیت ندارند تا حدودی مؤثر باشد، اما این روشها دادن ماهی به مردم به جای ماهیگیری است.
قادری تصریح کرد: این کمکها به هیچ جایی نمیرسد و به جز تنپروری و تنبلی تأثیری برای جامعه نخواهد داشت.
*فاز دوم اجرا شود نباید پول نقد به مردم داد
از قادری سؤال شد در شرایط پایین بودن قدرت خرید مردم دولت به دنبال اجرای فاز دوم یارانهها نیز هست، این وضعیت چه تاثیری برای جامعه میتواند داشته باشد؟ وی گفت: در صورتی که فاز دوم هدفمندی اجرا شود شیب قیمتها نباید بالا باشد و درآمد حاصل از اجرای فاز اول و دوم باید در پروژههای اقتصادی سرمایهگذاری شود و سهام آن در اختیار مردم قرار گیرد.
وی تأکید کرد: اما زمان پرداخت سهام به مردم نباید قبل از بهرهبرداری واحدهای تولیدی باشد.
قادری ادامه داد: با این روش نه تنها تولید و اشتغال افزایش مییابد بلکه ظرفیت مالیاتگیری جامعه نیز بیشتر میشود.
وی ادامه داد: مثلا در خانوادهای که 4 یا 5 نفر هستند یک روش این است که کمک مالی به آن شود اما روش دوم که مؤثرتر و پایدارتر است این است که شغل مناسبی برای آنها فراهم شود که درآمد پایداری داشته باشد.
*دولت نباید در تعیین نرخ ارز دخالت کند
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پاسخ به اینکه یکی از بحثهایی که مطرح میشود این است که افزایش نرخ ارز رسمی دولت یا همان ارز مبادلهای به 2500 تومان از عوامل کاهش قدرت خرید مردم است به نظر شما بهترین راهکار برای کاهش تبعات این عامل گرانی چه کار میتوان انجام داد؟ گفت: نرخ ارز باید بر اساس شرایط بازار تعیین شود و مکانیزم آن را بازار تعیین کند بازار تابع نگاه و دخالتهای ما نیست.