به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی حافظ، تحلیلهای جدید متخصصان نشان میدهد نمک بیش از اندازه در کنار کاهش مصرف میوه، غلات و سبزیجات، این پتانسیل را دارد که سالهای زیادی از عمر ما را کاهش دهد. از جمله بدترین رژیمهای غذایی استفاده زیاد از فستفودها هاست که خطرات آن آنطور که اشکان افشین، اپیدمیولوژیست دانشگاه واشنگتن میگوید، به مراتب از از مضرات سیگار برای سلامت انسان بیشتر است.
در یک مقاله که روز چهارشنبه در مجله لنست «« منتشر شده است محققان به عادتهای غذایی افراد در ۱۹۵ کشور جهان نگاه انداختهاند و تخمین زدهاند که رژیم غذایی بد تا چه میزان میتواند با مرگ و میر رابطه داشته باشد.
مرگ سالانه ۱۱ میلیون نفر به دلیل مشکلات تغذیه
یافتههای انها نشان ميدهد که همه ساله در سراسر جهان ۱۱ میلیون نفر به دلیل مشکلات مربوط به تغذیه، اعم از خوردن غذایی خاص و یا عدم وجود غذا جان خود را از دست میدهند. اشکان افشین، اپیدمیولوژیست دانشگاه واشنگتن و محقق ارشد این پروژه، میگوید که محققان تخمین زدهاند که به طور کلی رژیمهای غذایی ضعیف بیش از سایر فاکتورهای دیگر، از جمله سیگار منجر به مرگ مردم میشوند.
افشین مشکل را در این میان، نه تنها به آنچه مردم از آن تغذیه می کنند مرتبط میداند، بلکه مواد غذایی را که از آن غافل هستند را عنصر کلیدیتری معرفی میکند.
این مطالعه تخمین زده است که ۳ میلیون مورد از مرگ و میرها در سراسر جهان با مصرف بیش از اندازه سدیم در ارتباط است. در سویی دیگر، ۳ میلیون مورد دیگر از مرگ ناشی از تغذیه به کم مصرف کردن قلات و ۲ میلیون دیگر نیز به کمبود میوه بازمیگردد.
متخصصان میگویند یک رژیم غذایی متعادل برای داشتن یک عمر سالم و طولانیمدت بسیار مهم است. استادان بهداشت و متخصصین تغذیه سالها در تلاشند تا همین یک جمله را به مردم آموزش دهند.
علم و فناوری