به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی حافظ، جعفر قادری با اشاره به شعار سال 98 مبنی بر اولویتدار بودن اقتصاد و مسائلی مانند تولید، معیشت و حفظ ارزش پول ملی، اظهار داشت: اگر به طور جدی به موضوع اشتغال و تولید توجه شود میتوان مسائلی مانند بیکاری، کمبود کالا، کاهش قدرت خرید، صادرات و به تبع آن ارز را حل کرد و دست آخر فشارهای اقتصادی را کاهش داد. لازمه ارتقا و رونق تولید، بهبود فضای کسب و کار و کاهش موانع اداری است.
این اقتصاددان با بیان اینکه باید فرایندهای گرفتن مجوزها و تداوم تولید تسهیل شود، تصریح کرد: رتبه ما در شروع و تداوم کسب و کار در میان کشورهای دنیا 129 است که مسئله با توجه به اینکه جایگاه هجدمین اقتصاد در دنیا را داریم متناسب نیست.
وی ادامه داد: اینکه همه مسائل را متوجه تحریم کنیم قابل پذیرش نیست. اگر بتوانیم فضای کسب و کار را تسهیل کنیم حتی بخشی از مواد اولیه و واسطهای که از خارج تأمین میشود امکان تولید داخل آن فراهم خواهد شد.
این نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه یکی از چالشهای جدی تولید مباحثی مانند مالیات، تأمین اجتماعی و بیمهها هستند، گفت: بسیاری از تولیدکنندگان منابع خود را خارج از تولید و در بخشهای واسطهای نظیر مسکن، خودرو، طلا، سکه و ارز سرمایهگذاری کردهاند بنابراین اگر تولید مقرون به صرفه باشد با پیامدها و مشکلاتی مانند سال 97 روبهرو نخواهیم شد.
قادری با تأکید بر اینکه در شرایط فعلی رونق تولید و حذف موانع باید بیشترین اولویت را نسبت به کارهای دیگر داشته باشد، یادآور شد: این موضوع تنها از عهده قوه مجریه برنمیآید و همکاری دیگر قوا مانند قوه قضاییه به خصوص در مباحثی نظیر ثبت شرکتها، معاملات و املاک و برداشتن موانع حقوقی ضروری است.
وی به مقرراتزدایی و تنقیح قوانین در مجلس پرداخت و خاطرنشان کرد: مجلس میتواند به تسهیل امور بپردازد و قوانین مخل تولید حذف شود. بیش از آنکه نیاز به وضع قوانین جدید باید داشته باشیم باید مقرراتزدایی از قوانین موجود صورت بگیرد تا دست و پای تولید برای رونق بیشتر باز شود که این موضوع با همکاری توأمان دولت، مجلس و دیگر قوا امکانپذیر است.
این استاد اقتصاد در مورد نقش دولت گفت: دولت اصلاح و تسهیل آییننامهها و بخشنامهها را در جهت حمایت از تولید در دستور کار قرار دهد. تولید باید به عنوان یک ارزش تلقی شده و از تنوع و ظرفیتهای اقتصادی کشور بیشترین بهره را برد.
به گفته این اقتصاددان، تنوع در تولیدات باعث خواهد شد تا بتوانیم بازارهای منطقه را به دست بیاوریم و ارز مورد نیاز کشور را در شرایط سخت کنونی تأمین کرده و کشور را اداره کنیم. قطعاً در شرایط سختتر از فضای کنونی، کشور اداره شده و از این بابت نگرانی نداریم. ورود تکنولوژی و تجهیزات تولید نیز شاید با هزینه بیشتری همراه شود اما مشکلی در این زمینه نیز وجود ندارد.
این نماینده ادوار مجلس افزود: مقام معظم رهبری روی موضوع کلیدی و حساسی دست گذاشتهاند و قطعاً اگر تولید رونق یابد در نهایت منجر به کاهش تورم، افزایش درآمد، ایجاد اشتغال و ارتقای قدرت خرید و معیشت مردم میشود و در صورت تحقق این مباحث با افتخار میتوانیم از تحریمها بیرون بیاییم و دشمنان به خصوص آمریکا و همپیمانانش ناامید شوند.