رئیس ستاد اقامه نماز با تاکید بر اینکه خنده و گریه باید به طور متعادل توسط روحانیون دنبال شود، گفت: هنر یک روحانی این است که با حرفهای حکیمانه بتواند مردم را بخنداند.
حجتالاسلام محسن قرائتی عصر امروز در جمع طلاب حوزه علمیه مرکزی شیراز اظهار داشت: خداوند برای اینکه سخن پیامبر بر افرادی اهل بیابان و شتر، با آن سطح سواد، اثر کند، رسول خود را به معراج برد.
وی افزود: برای اینکه سخن یک روحانی بر دل استاد دانشگاه، معلم، کاسب، دانشجو و سایر اقشار جامعه اثر کند باید سطح اطلاعات و دانش وی بالاتر از میانگین اقشار مختلف باشد.
قرائتی تصریح کرد: در قرن ماهواره و اینترنت و انواع رسانهها اگر در هر لحظه از سخن یک روحانی نکتهای عمیق و جدید نباشد، مخاطب وی به سرعت به سراغ منابع دیگر میرود.
وی ادامه داد: روحانی باید بیشتر وقت خود را به مطالعه اختصاص دهد.
به گفته قرائتی، هر طلبه به غیر از هفت دقیقه مطالعه روزنامه و رسانههای مورد وثوق و 15 دقیقه برنامههای مهم تلویزیون، مابقی وقت خود را باید به ورزش و مطالعه اختصاص دهد.
رئیس ستاد اقامه نماز بیان کرد: تلفن همراه، عکاسی، تماشای فیلم و سریال و فعالیتهایی از این دست برای یک طلبه اتلاف عمر گرانبها محسوب میشود.
وی ابراز داشت: یک طلبه باید چند دفتر با عناوین مختلف برای جمعآوری نکاتی که مطالعه میکند در نظر بگیرد تا بتواند در میانه عمر تالیفاتی داشته و از نکات گردآوری شده برای ارائه به مردم استفاده کند.
قرائتی تصریح کرد: زمانی در این جهان از پساب و مواد دفعی نیز برای تولید مواد مغذی استفاده میشود، عمر یک انسان را با هیچ مقیاسی نمیتوان ارزشگذاری کرد.
وی خاطرنشان کرد: زمانی یک آرایشگر از حضرت امیر خواست که برای کوتاه کردن موی صورت ایشان لحظهای لبان مبارکشان را تکان ندهند اما آن حضرت تاکید کرد که باید از هر لحظه برای ذکر خدا و تفکر استفاده کرد.
قرائتی در ادامه گفت: مورد دیگری که یک طلبه باید همواره در نظر داشته باشد این است که نیت خود را برای خدا خالص کند و به وکیل، وزیر، امام جمعه شدن و ... نیاندیشد.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: لباس سندس و شراب طهور و سلسبیل که در سوره انسان وعده داده شده نصیب کسانی است که گفتند، «انما نطعمکم لوجهالله» و اضافه کردند، «لا نرید منکم جزاء و لا شکورا» به این معنا که ما برای کار خیر خود نه پاداش و نه تشکرى میخواهیم.
رئیس ستاد اقامه نماز در ادامه گفت: گاهی در جامعه شبهاتی مطرح میشود که به دلیل غفلت روحانیون بسیار گسترش مییابد و اذهان بسیاری را آلوده میکند.
وی در این زمینه با ذکر مثالی بیان کرد: چندی قبل برخی افراد عنوان کرده بودند که مشایعت و لمس ضریح ساخته شده برای عتبات عالیات به دلیل اینکه هنوز متبرک نشده هیچ دلیل عقلانی ندارد.
قرائتی در پاسخ به این شبهه اظهار داشت: خداوند در آیه 36 سوره حج میفرماید، «البدن جعلناها لکم من شعائرالله لکم فیها خیر، فاذکروا اسمالله علیها صواف» که معنای آن این است که «شترهای چاق و فربه را برای شما از شعائر الهی قرار دادیم، در آنها برای شما خیر و برکت است».
وی افزود: اینکه شترهایی که هنوز به مراسم حج برده نشده دارای خیر و متبرک عنوان شدهاند تنها به دلیل نیت افراد است و همین موضوع در مورد ضریحهای ساخته شده برای حرم ائمه اطهار (ع) نیز صدق میکند و این شبهه نیاز به اندکی مطالعه برای پاسخ داشت.
قرائتی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه خنده و گریه باید به طور متعادل توسط روحانیون دنبال شود، گفت: هنر یک روحانی این است که با حرفهای حکیمانه بتواند مردم را بخنداند.
وی در پایان به طلاب جوان توصیه کرد که در انجام امور منتظر دولت و حوزه علمیه نمانند و با جستجوی نیازهای روز جامعه در راستای رفع آن گام بردارند.
منبع گزارش تصویری: شیرازنا