۰
plusresetminus

دام های قاچاقچیان برای دامداران فارس

تاریخ انتشارشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۵۳
افزایش قیمت گوشت و معضل هایی که این افزایش قیمت به همراه داشته است هر روز ابعاد جدیدی پیدا می کند جدید ترین معضلی که افزایش قیمت گوشت ایجاد کرده است قاچاق گوسفند از استان فارس به کشورهای حاشیه خلیج فارس است.
دام های قاچاقچیان برای دامداران فارس
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی حافظ، وقتی قیمت گذاری گوشت دچار چالش شد و رو به گرانی رفت،برخی واحدهای پرورش دهنده گوسفند سیاست عرضه نکردن این دام را در پیش گرفتند و در پی این تصمیم قیمت گوشت دام افزایش یافت و از سوی دیگر با افزایش قیمت دلار فروش دام زنده در کشورهای حاشیه خلیج فارس سودآور شد.
با توجه به موارد گفته شده، عده ای نسبت به قاچاق گوسفندان از ایران به کشورهای حاشیه خلیج فارس اقدام کردند که قاچاق گوسفند در استان های جنوبی کشور و همجوار با این کشورها بیشتر از سایر نقاط ایران جلوه کرد.
سودجویان وارد شدند و با پیشنهادهای اغوا کننده نسبت به خرید دام های مولد از کشاورزان، عشایر و واحد های پرورش دهنده گوسفندان اقدام کردند.
قیمت های پیشنهادی این افراد به این علت اغوا کننده بود که قیمت گذاری را بر هم زده بودند و تا دو برابر قیمت بازار نسبت به خرید دام اقدام می کردند.

 قاچاق در فارس هست ولی کمتر است
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری و دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق و ارز استانداری فارس در این باره گفت: فارس استانی مرزی نیست و بر همین اساس کمترین میزان قاچاق گوسفند زنده را در میان استان های جنوبی دارد.
سید احمد احمدی زاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: تنها در شهرستان های جنوبی استان که مرز مشترکی با استان هرمزگان دارند شاهد قاچاق بودیم که با نظارت و برنامه ریزی که در استان صورت گرفته است قاچاق دام مولد در استان فارس به حداقل ترین میزان رسیده است.
به گفته احمدی زاده، ممکن است قاچاق دام در شهرستان های جنوبی صورت گرفته باشد اما میزان قاچاق به حدی نبوده که قابل توجه باشد.
وی با اشاره به فعالیت عده ای سودجو برای قاچاق دام زنده از استان فارس بیان کرد: برخی با توجه به این که قیمت تمام شده دام زنده در کشورهای حاشیه خلیج فارس تفاوت قیمتی زیادی با قیمت گذاری در داخل کشور دارد نسبت به خرید دام مولد و زنده در کشور با قیمت های بیشتر اقدام کرده اند و به خارج از کشور انتقال داده اند.
احمدی زاده عنوان کرد: کمیته های مختلفی در استانداری فارس با حضور دستگاه های اجرایی تشکیل شده و دستگاه هایی نظیر جهاد کشاورزی ، علوم پزشکی ، امور عشایر و نیروی انتظامی نیز وظایفی برای پیشگیری و برخورد با قاچاقچیان دام زنده بر عهده دارند.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق و ارز استانداری فارس بیان کرد: تمام تمهیدات لازم برای مبارزه به قاچاقچیان و سود جویانی که در فارس می خواهند نسبت به خرید دام اقدام کنند در نظر گرفته شده است و تیم های نظارتی در مرحله پیشگیری و برخورد در استان فارس فعال شده اند و در حال نظارت بر بازار هستند.
احمدی زاده اظهار داشت: برخی از تمهیداتی که در نظر گرفته شده است نظیر نظارت بر جا به جایی و پلاک کوبی گوسفندان است که این دو اقدام منجر به این خواهد شد که نظارت کاملی بر دام های زنده استان و همچنین آگاهی از مقاصد فروش گوسفندان داشته باشیم.

ابلاغ سیاست های جدید دولت به اتحادیه ها و عشایر استان
معاون توسعه و عمران اداره کل امورعشایر استان فارس گفت: طی جلساتی که با اتحادیه ها ، شوراهای روستایی و فروشندگان دام برگزار شد سیاست های جدید دولت در حوزه های خرید، فروش و حمل دام به دست اندر کاران این حوزه ابلاغ شد.
جاوید حیاتی در مصاحبه با ایرنا اضافه کرد: بر اساس سیاست های ابلاغی دولت حمل و نقل دام باید از طریق دریافت مجوز صورت بگیرد و اگر محموله ای پیدا شود که بدون مجوز است، قاچاق قلمداد خواهد شد.
وی ادامه داد: بر اساس سیاست های جدید و به علت این که عشایر، کوچ رو هستند دام های عشایری از پلاک کوبی مستثنا شده اند.
او با اشاره به این که برخی به دنبال خارج کردن دام هستند گفت: این روند باید هرچه سریع تر متوقف شود و اقدامات نظارتی نیز در اداره امور عشایر استان و همراهی سایر دستگاه های اجرایی در فارس در حال انجام است و نیروهای انتظامی نیز مصمم هستند تا اقدامات مناسب در برخورد با سودجویان انجام دهند.
حیاتی گفت: در حوزه اطلاع رسانی نیز اطلاعیه ها از طریق شوراهای روستایی ، واحد های فروشگاهی و اتحادیه ها به اطلاع عشایر رسیده است و سعی شده تا امکان فروش دام عشایر کنترل یا از بین برده شود تا شاهد قاچاق دام نباشیم.
وی به عشایر توصیه کرد: پس از فروش دام زنده حتما برای حمل و نقل بین شهری نیز مجوزهای لازم از اداره دامپزشکی اخذ شود تا علاوه بر نظارت بر روند جا به جایی امکان قاچاق این دام نیز از بین برود.
ایرنا
کد مطلب : ۱۹۶۱۲
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما