۰
plusresetminus

سومین همایش ریحانه النبی در شیراز برگزار شد

تاریخ انتشارشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۰۴
سومین همایش ریحانه النبی در آستانه میلاد مسعود حضرت فاطمه زهرا(س) و با حضور مسئولان برگزار و با معرفی برترین های جایزه ادبی ریحانه، از آنان قدردانی شد .
سومین همایش ریحانه النبی در شیراز برگزار شد
به گزارش حافظ خبر، شامگاه پنجشنبه دوم اسفند، سومین همایش ملی ریحانه النبی در آستانه میلاد مسعود حضرت فاطمه زهرا(س) در محل مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس در شیراز برگزار و از برترین های جایزه ادبی ریحانه ویژه شعر و داستان، تجلیل شد .استاندار فارس در این همایش گفت: نگاه حضرت زهرا (س) و عمق حساسیت وی به مسائل جامعه نشان می‌دهد که جنسیت تاثیری بر حساسیت اجتماعی نمی‌تواند داشته باشد .
عنایت الله رحیمی با بیان اینکه برگزاری این همایش سبب شناخت هرچه بیشتر حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علیها در ابعاد مختلف می‌شود، اظهار کرد: این بانوی بزرگ اسلام یکی از درخشان ترین چهره‌های والای انسانی و نمونه کامل خلقت پروردگار و شناخت تمام ابعاد شخصیتی آن حضرت دشوار است .
وی با بیان اینکه در تاریخ اسلام زنان قدیسه فراوانند و از آن روست که اسلام تفاوتی میان زن مرد قائل نیست، اهل بیت را عالی‌ترین الگوها و نمونه‌های انسانی دانست و گفت: حضرت زهرا (س) یک انسان نمونه است و سخن، کردار و رفتار ایشان نمونه و نیاز امروز و فردای ماست .
رحیمی با بیان اینکه مقام ایشان به قدری بالاست که خدا در مورد آن حضرت فرمود انا اعطیناک الکوثر، افزود: در دنیایی که زن را شر مطلق و عنصر فریب و گناه می‌دانستند و وجود دختران مایه سرشکستگی بود خدا در مورد حضرت فاطمه نه تنها واژه خیر بلکه کوثر به معنی خیر کثیر را به کار برد .
وی افزود: این آیه به طیب، صالح، مصلح و ستون فقره اسلام بودن اشاره دارد و با نگاه به زندگی این بانوی بزرگ اسلام حقایق این آیه برای ما آشکار می‌شود .
استاندار فارس اظهار کرد: زمانی که امام حسین(ع) فرمود هیهات من الذله؛ ما تن به ذلت نمی‌دهیم از چنین اندیشه والایی نشات گرفته است که خدا نمی‌پذیرد ما تن به ذلت دهیم و دامانی که حسین در آن بزرگ شده نیز ذلت را نمی‌پذیرد .
رحیمی با بیان اینکه در تاریخ اسلام دو زن در عالی‌ترین سطح قرار گرفته‌اند که حضرت خدیجه و حضرت زهرای مرضیه هستند، گفت: فاطمه یک انسان بهشتی است و بررسی سیره و حسنات وی نشان از تلاش و مجاهدت ایشان در راستای حفظ گوهر وجودی زن دارد .
وی با بیان اینکه دادن آگاهی و رشد سیاسی زنان شیوه مبارزه حضرت فاطمه(س) بود، عنوان کرد: این موضوع به ما نشان می‌دهد در جامعه به جای مشغول ساختن زنان به خود باید با کار فرهنگی و ارتقای آگاهی سیاسی می‌توان جامعه بهتری ساخت چرا که زنان بهتر می‌توانند بدون تعارفات دیپلماتیک وارد صحنه شوند و در دفاع از جامعه خود بپردازند .
استاندار فارس با اشاره به اینکه حضرت زهرا(س) به منظور آگاه ساختن مردم به تکلیف و رسالت فردی خویش عمل می‌کرد، بیان کرد: تلاش این بانوی بزرگ اسلام در جلوگیری از نهادینه شدن باورهای غلط و محدود کردن زنان در خانه و عدم حضور آنها در جامعه نمونه‌ای از این تلاش است .
رحیمی تاکید کرد آنچه را اسلام حق می‌دانست برای حضرت زهرا (س) معیار و ملاک بود و ایشان با حضور در مرکز تجمع مردم یعنی مسجد با خلیفه وقت مواجهه کرده و او را به دادگاه کشاند و مشروعیت حکام وقت را زیر سوال برد و ثابت کرد هیچ حکومتی نمی تواند با نادیده گرفتن هویت افراد حق هیچ انسانی را ضایع کند حتی اگر زن باشد .
وی با بیان اینکه حضرت زهرا (س) قرائتی از دین ارائه می‌کند، عنوان کرد: سنت فاطمی بر هویت زن و نهادینه کردن جایگاه وی در جامعه ناظر است و حضرت زهرا در دو بعد درونی و بیرونی به الهام، مراقبه، عروج، تفکر و نیایش می پردازد و از طرفی برای پدر خویش مادری می کند و هوادار جماعت دینداران و الگوی آنان می‌شود .
به گزارش ایسنا، در ادامه این همایش رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس نیز گفت: ۹۲۰ شعر و ۱۰۰ داستان توسط ۵۷۰ شرکت‌کننده از سراسر کشور توسط دبیرخانه سومین همایش ملی ریحانه‌النبی دریافت شد .
کوروش کمالی سروستانی افزود: پس از انتشار فراخوان سومین جایزه ادبی ریحانه و استقبال استان های مختلف از این فراخوان ۵۷۰ نفر، ۹۲۰ شعر و ۱۰۰ داستان خود را به دبیرخانه همایش ارسال کردند .
وی خاطرنشان کرد: در مرحله غربالگری و گزینش اولیه در نهایت ۵۵ شعر و ۱۵ داستان به مرحله نهایی راه یافته اند که گزارش تفصیلی آن در بیانیه هیئت داوران جایزه ادبی ارائه خواهد شد .
رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس با بیان اینکه در بخش ویژه نوجوانان نیز ۱۸۴ اثر دریافت شد، تصریح کرد: این آثار شامل ۸ داستان و ۱۷۵ شعر و دلنوشته بود که مراسم ویژه این بخش به همت خلیل شفیعی و با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در صبح روز جمعه ۳ اسفند ماه برگزار خواهد شد .
کمالی سروستانی با اشاره به اینکه این همایشِ هفت روزه با شب شعر ریحانه در اول اسفندماه در تالار گنجینه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در تهران آغاز شد عنوان کرد: در این شب شعر شاعرانی چون سید علی موسوی گرمارودی، حسین اسرافیلی، ساعد باقری، فاطمه راکعی، سهیل محمودی، غلامرضا کافی، غزل تاج‌بخش، هاشم کرمانی، مهین زورقی، طیبه نیکو و راحل معماریان به شعرخوانی پرداختند .
وی با اشاره به اینکه در روز دوم، شب شعر ریحانه و اهدای جایزه ادبی در بخش شعر و داستان در شیراز برگزار شد، گفت: هم زمان نمایشگاه بازآفرینی آثار کلاستیک با الهام از نام مبارک حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در گالری تاروپود مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس به همت استاد نایب شیرازی برپا است .
رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس اضافه کرد: در روز جمعه سوم اسفندماه، شب داستان ریحانه با داستان خوانی اکبر صحرایی، احمد اکبرپور و داستان نویسان برگزیده این همایش در همین مرکز برگزار خواهد شد و در روز چهارم تا هفتم اسفندماه نیز در شهرستان مُهر نمایشگاه آثار فرهنگی و هنری جشن‌های میلاد حضرت زهرا (س)، همایش علمی و فرهنگی ریحانه النبی، نشست های ویژه دانش‌آموزان، بانوان، روحانیون و ورزشکاران با حضور علما و شاعران، هنرمندان و پژوهشگران برجسته برگزار خواهد شد .
پس از شعرخوانی چند نفر از شاعران کشور و قرائت بیانیه داوران در دو بخش شعر و داستان، از برگزیدگان این همایش تقدیر شد .
 
کد مطلب : ۱۹۵۲۸
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما