به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی حافظ، شب گذشته بر اثر یک حمله تروریستی و انتحاری، قریب ۴۰ نفر از مرزبانان پاسدار کشورمان به شهادت رسیدند تا شاید برخی مسئولان و روشنفکران کشور بار دیگر، جدیتر از هر زمان دیگر به این بیندیشند که امنیت اتفاقی نیست! و برای برقراری امنیت باید تلاش کرد و رصد اطلاعاتی و امنیتی داشت و مرزهای رها شده شرق و جنوب شرق را امن و مسدود کرد و نکته مهم اینکه برای تحقق همه اینها، دولت مکلف است بودجه لازم را اختصاص دهد!
هر عملیات تروریستی، یک لایه ظاهری دارد که همان شناسایی عامل تروریست و هویت و هدف اوست و در کنار آن، وجود لایههای پنهان نیز انکارناپذیر و غالبا غیرقابل رویت هستند. لایههایی که درواقع فقدان آنها یا عدم توجه به آنها بستر وقوع یک حادثه تروریستی را ایجاد میکند.
یکی از این لایهها که بسترساز وقوع حوادث تروریستی است، عدم توجه به انسداد مرزها در مجاورت مناطق پرخطر است. چه کسی مطلع نیست که گروههای تروریستی در افغانستان و پاکستان چگونه جولان میدهند و یا چه میزان مواد مخدر از این دو مقصد به کشور ما ترانزیت میشود؟ تکمیل انسداد مرزهای چند صد کیلومتری ما در مناطق جنوب شرق و شرق، چند سال دیگر باید طول بکشد؟!
یک لایه مهم پنهان دیگر، نادیده گرفتن آسیبهای اجتماعی نظیر شیوع فقر و بیکاری در مناطق مرزی است. طبیعتا شیوع فقر و بیکاری در این مناطق هرچند کم باشد (که نیست) اما باز هم بستر شیوع ناامنی و مخاطرات تروریستی است. حال باز میگردیم به این پرسش که وظیفه محرومیتزدایی از مناطق مرزی بر عهده چه کسی بجز دولت است؟!
و نهایتا لایه پنهان دیگر نیز عدم توجه به این نکته است که شکسته شدن اقتدار حاکمیتی در مناطق مرزی، تبعات امنیتی برای کل کشور در پی خواهد داشت. اگر یک گروهک تروریستی در منطقهای عملیات تروریستی انجام دهد، باید به حرفهایترین و مقتدرانهترین شکل ممکن پاسخ تهدید او را داد تا دیگر گروهکهای تروریستی جرات و جسارت انجام عملیاتهای مشابه را پیدا نکنند. درواقع، این نمایش اقتدار حاکمیت است که امنیت را ایجاد میکند نه نمایش ضعف و تسامح حاکمیت در مواجهه با گروهکهای تروریستی...
در کنار همه این موارد، به اظهار نظر شاذ حسام الدین آشنا از نیروهای امنیتی نزدیک به ریاست جمهوری و مشاور دکتر حسن روحانی میرسیم که در مواجهه با این حادثه تروریستی میگوید: (ما در دام چرخه خونین و باطل انتقام نخواهیم افتاد. مسئولیت بر عهده آمران و دیه بر عهده عاقله است.)
حال پرسش اساسی این است که در برخی حلقههای امنیتی سطح بالای قوای اجرایی کشور، با یک سادهانگاریِ حماقتگونه مواجهیم یا ... ؟
کاظم فریدونی