۰
plusresetminus

گفتگو با نویسنده جوانی که روایت هنرمندانه اش از انقلاب حیرت همگان را برانگیخت

تاریخ انتشاريکشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۰۰:۲۲
«تیری توی تاریکی»؛ رمان برگزیده جشنواره داستان انقلاب، قربانی ضعف توزیع و معرفی در استان فارس شد.
گفتگو با نویسنده جوانی که روایت هنرمندانه اش از انقلاب حیرت همگان را برانگیخت
به گزارش "حافظ نیوزاستان فارس در زمینه های مختلف علمی، ادبی، هنری  و ورزشی رویش های قابل توجهی دارد که هنرنمایی ها وافتخارات آنان در کشور بسیار شناخته شده تر از داخل استان است.

آرزو مهبودی بدون اغراق یکی از این رویش ها در حوزه داستان نویسی استان فارس است که متولد 1364 است و انقلاب را ندیده اما خاطرات اطرافیان و شنیده هایش از انقلاب را چنان با تکنیک های نویسندگی  آمیخت که در جشنواره داستان انقلاب سال 92 اثرش شایسته تقدیر شد و کم بودن سن صاحب اثر حیرت همه را برانگیخت.

این نویسنده موفق شیرازی پیش تر از افتخار آفرینی در جشنواره داستان انقلاب، با داستان (سمندر) از برگزیدگان جشنواره ادبی یوسف در حوزه دفاع مقدس شد.  مهبودی که اولین کتابش را با عنوان  "روزهای تلخ" با موضوع یک دختر افغانی که به خاطر بمباران و اشغال کشورش بی خانمان شده، سال1380 و در سن 16 سالگی منتشر کرده و اکنون فارغ التحصیل رشته کارگردانی تلویزیون و هنرهای دیجیتال است.

او در مصاحبه با خبرنگار شیرازه ابراز داشت: جرقه ورود جدی من به دنیای نویسندگی با سفر راهیان نور دوران دانشجویی زده شد. بعد از انتشار روزهای تلخ  سعی کردم بیشتر بنویسم و بیشتر از آن بخوانم. یاد گرفتم از نقد شدن نترسم و خرده گیری ها عصبانی ام نکند. از سال 86با انجمن داستان نویسی حوزه هنری آشنا شدم و همکاری هایی هم با کنگره سرداران و بنیاد شهید و بنیاد حفظ آثار داشتم وچندین کار در قالب زندگی نامه داستانی شهدا انجام دادم.

از خصوصیات بارز «تیری توی تاریکی» طنزی است که در قالب آن نهفته است

این نویسنده خوش ذوق استان فارس در خصوص موضوع «رمان تیری توی تاریکی» که در جشنواره داستان انقلاب برگزیده شد، توضیح داد: این رمان حول زندگی نوجوانی به نام فهیمه روایت می شود که یکی از برادرانش در اتفاقات اوایل انقلاب اعدام می‌شود و برادر دیگرش پس از انقلاب به نیروهای رزمنده می پیوندد. در این بین ماجراهای عاطفی گره خورده به مسائل انقلاب و دفاع مقدس برای فهیمه رخ می دهد.

مهبودی یادآور شد: خاطرات زیادی درباره انقلاب اسلامی از اطرافیانم شنیده بودم و شرکت در جشنواره انقلاب بهانه ای شد که شنیده هایم را از انقلاب در قالب این رمان سروسامان بدهم. بیش از ۴ ماه روی ذهنیتم از انقلاب و خاطرات خانواده و اطرافیانم از آن دوران کار کردم وخیلی از اتفاقات این اثر واقعی است. تیری توی تاریکی در ۱۶۲ صفحه سال ۹۴ یعنی حدودا دو سال بعد از جشنواره توسط انتشارات رایحه هنر پارس در تیراژ ۲۰۰۰تایی و با قیمت ۷,۵۰۰ تومان منتشر شد.

وی افزود: از خصوصیات بارز این کار طنزی است که در قالب آن نهفته است و به رغم اوج دردسر ها در روزهای منتهی به انقلاب با اتفاقات زمینه ای در یک زندگی خانوادگی مخاطب را به لبخند وا می‌دارد. متاسفانه انتشار این اثر برگزیده را به یک ناشر شیرازی سپردم و در مرحله معرفی و توزیع خیلی ضعیف عمل شد.
 
مهبودی خاطرنشان کرد: سال 92 تقریبا در هر ماه در یک جشنواره شرکت کردم و در همه آن جشنواره ها مقام هم کسب کردم. جشنواره داستان انقلاب هم یکی از این جشنواره ها بود که از مهمترین و حرفه ای ترین رویدادهای ادبی کشور به حساب می آید ونویسنده های قدری از سراسر کشور در آن شرکت می کنند. وقتی خبر دادند به مرحله نهایی راه پیدا کردم خیلی خوشحال و شگفت زده شدم، جزو جوان ترین مقام آورندگان جشنواره بودم. اما متاسفانه انتشار آن را به یک ناشر شیرازی سپردم و در مرحله معرفی و توزیع خیلی برای رمان تیری توی تاریکی ضعیف عمل شد.

سفر به تهران به خاطر کم لطفی ها
 
مهبودی می گوید به خاطر کم لطفی ها در شیراز و فارس از این استان هجرت کرده و زندگی حرفه ای خود را در تهران ادامه می دهد و فقط گاهی برای تازه کردن دیدار با خانواده و آشنایان به شیراز سفر می کند.

وی در خصوص علت مهاجرتش توضیح داد: درست است که تهران تعداد رقبا زیاد و رقابت ها خیلی نزدیک و سخت است اما در عین حال تلاش ادمها بیشتر دیده می شود و امکان موفقیت بیشتر است. متاسفانه در شیراز پس از چاپ اثر انگار همه کار را تمام شده می دانند و نهایتا کتابها به انبار می رود و هیچ تلاشی برای معرفی و رونمایی و نقد وبررسی اثر صورت نمی گیرد. متاسفانه گاهی آثار چاپ شده حتی به کتابفروشی های شهر هم نمی رسد.چون برخی ناشران خودشان فروشگاه ندارند رابطه ای هم با فروشگاه ها ایجاد نمی کنند.حتی وقتی با دست پر از جشنواره ها بازمی گشتم هیچ خبری از متولیان استان نبود به مسئولین که انتقاد می کردیم می گفتند وقتی اثرتان مقام می آورد یک اس ام اس به ما بدهید!

این نویسنده شیرازی گفت: خیلی ها هنوز نمی دانند که امثال من در استان وجود داشتیم و داریم. در استان خیلی از کسانی که باید استعداد یابی کنند و استعداد ها را ببینند و حمایت کنند غافل هستند. گاهی فکر می کنم به خاطر جنسیت یا به خاطر سنم سعی می شود که در این عرصه نادیده گرفته شوم. در شیراز نه به عنوان یک جوان موفق حتی به عنوان یک شاگردی که خیلی دوست داشتم داستان نویسی را یاد بگیرم و در خدمت بزرگان شیراز باشم هم مرا جدی نگرفتند.

مهبودی بیان داشت: به هر حال هرکسی در شهر و دیار خودش در کنار خانواده اش احساس ارامش و امنیت بیشتری می کند، سفر به تهران خیلی برایم خوشایند نبود اما با شرایطی که در شیراز وجود دارد ناچاریم که سختی ها را به جان بخریم و ترک دیار کنیم‌. از ما که گذشت اما از متولیان کار تقاضا داریم کسانی که تازه دارند شروع می کنند را دریابند. انتظار می رود متولیان فرهنگی که دستشان باز است و امکانات کافی هم دارند بیشتر دراین زمینه همت کنند تا استعدادها شناسایی شود و افتخار افرینی ها در سطح کشور ادامه یابد.

 فراخوان جشنواره انقلاب امسال خیلی دیر منتشر شد

وی درباره حضور مجدد در جشنواره داستان انقلاب نیز پاسخ می دهد: فراخوان جشنواره انقلاب امسال خیلی دیر منتشر شد و مهلت نوشتن و ارسال آثار خیلی کوتاه است. از طرفی باید حتما آثار منتشر نشده برای جشنواره فرستاد. معمولاً فراخوان این جشنواره را از شهریور منتشر می‌کردند و تا بهمن به هنرمندان فرصت می دادند. امسال اخیرا اوایل بهمن بود که فراخوان را منتشر کردند  و مهلت ارسال آثار را تا بیست و سوم بهمن اعلام کردند.

مهبودی بیان داشت: اگر بتوانم دوست دارم کار جدیدم در حوزه ادبیات انقلاب را به جشنواره ارائه دهم البته کیفیت کار نسبت به شرکت در جشنواره برای من اولویت دارد اگر به جشنواره امسال نرسد سعی می کنم تا جشنواره سال بعد روی آن کار کنم.

وی در خصوص آخرین کاری که در دست اقدام دارد، نیز اظهار داشت: زندگینامه شهیدان گل آرایش هم که در قالب زندگی نامه داستانی نوشته شده به زودی به اتمام می رسد و آماده چاپ می شود.
کد مطلب : ۱۸۸۳۸
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما