عدم ساختاربندی تئاتر خیابانی کشور/ لزوم نهادینه شدن هنر تئاتر برای رفع معضلات اجتماعی
تاریخ انتشارشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۲۰
مسوول انجمن هنرهای نمایشی استان فارس بر لزوم نهادینه شدن هنر تئاتر برای رفع معضلات اجتماعی تاکید کرد.
به گزارش "حافظ نیوز"، حمید وامق بابیان اینکه حضور داشتن یا نداشتن تئاتر خیابانی در جشنواره تئاتر فجر به مسوولان و تفکرات آنان برمیگردد، اظهار داشت: جشنوارههای بینالمللی تئاتر خیابانی کشور پتانسیل لازم برای اشاعه این هنر رادارند و اگر استانها بتوانند زیرمجموعه این جشنوارهها شده و با فعال کردن کمیتهها، تولیداتی باهدف اجرا داشته باشند با تبادل فکر با هنرمندان دیگر، میتوان به آینده کار امیدوارانهتر نگاه کرد.
وی افزود: اعتقاددارم که حضور در جشنواره فجر مفید است؛ زیرا بیشتر بلیتهای جشنواره را هنرمندان این عرصه تهیه میکنند و در صورت حضور تئاتر خیابانی در این رویداد، تئاتر در بین مردم تهران در زمان برگزاری آن فراگیر میشود.
لزوم تجدیدنظر درسیاستگذاریهای جشنوارههای تئاتر استانی
وامق گفت: در کنار جشنوارههای مطرح کشوری تئاتر خیابانی؛ میتوان در جشنوارههای تئاتر استانها و باسیاستگذاری؛ به تئاتر خیابانی، برنامههای جنبی و برنامههای آموزشی پرداخت که در جشنواره امسال تئاتر استانی فارس به بخشی از این مسائل و ازجمله اجرای چند تئاتر خیابانی پرداخته شد.
این هنرمند که سوابق بسیاری درزمینهٔ نمایش دارد با اظهار اینکه تئاتر خیابانی نباید منحصر به این جشنوارهها شود اظهار داشت: در کارهای مناسبتی و بعد از تمام شدن حاشیههای آن، تئاتر تعطیل میشود که خطری برای فرهنگ جامعه است.
ساختار مناسبی برای تئاتر خیابانی کشور تعریفنشده است
مسوول انجمن هنرهای نمایشی استان فارس بابیان اینکه تئاتر خیابانی به زندگی مردم راه پیدا میکند تا به ادای رسالت خود در حیطههای مختلف بپردازد در مورد مشکلات آن نیز گفت: بزرگترین مشکل این هنر، نداشتن نظام ساختارمند است و در صورت داشتن چنین ساختاری مانند نمایش صحنهای و تبلیغات و بودجه مناسب، میتوان وضع بهتری را شاهد بود.
وی اضافه کرد: دفتر تئاتر خیابانی کشور باید برنامههای مدون آموزشی از مقدماتی تا پیشرفته داشته باشد و تلاشهای انجامشده در تئاتر خیابانی در حال حاضر؛ نه حاصل یک برنامهریزی جامع آموزشی و سیاستگذاری درست؛ بلکه بیشتر حاصل خلاقیت و عشق هنرمندان است.
وامق در مورد مشکلات تئاتر خیابانی در استان فارس اظهار داشت: در فارس مسائل گفتهشده با توجه به عدم وجود آموزش در طی این سالها حادتر است.
مسوول انجمن هنرهای نمایشی فارس ادامه داد: تلاش میکنیم که با کمک دوستان آگاه استانی و یا اساتید کشوری، راه آموزش را هموار کنیم و یکی از اهداف اصلی تشکیل کمیته تئاتر خیابانی فارس همین مسئله است.
مؤلف کتاب «هدایت بازیگر در تئاتر» در مورد راهکار حل مشکلات این هنر اظهار داشت: تئاتر خیابانی باید در سیاستگذاریهای فرهنگی نهادینه شود و از این هنر که هزینه چندانی را هم بر دستگاههای دولتی تحمیل نمیکند برای رفع و پیشگیری معضلات اجتماعی که درمان آنها هزینههای سنگینی در پی دارد بهره برد.
وی بابیان اینکه حدود 50 نفر هنرمند تئاتر خیابانی در استان فارس فعالیت میکنند که آثار برخی از آنان به جشنوارههای کشوری راه پیداکرده است گفت: فارغ از تشکیل کمیته تئاتر خیابانی برای ساماندهی کار و حتی زمینهسازی برای حضور در جشنوارههای کشوری، اصلیترین نیاز تئاتر خیابانی فارس اجرای آن است.
این هنرمند تئاتر با اشاره به اینکه تئاتر خیابانی نقش تأثیرگذاری در فرهنگسازی جامعه دارد اظهار داشت: انتظار این است که دستگاههای اجرایی، متولی تئاتر خیابانی را تنها ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی ندانند و به هنرمندان این عرصه بهعنوان کسانی که میتوانند یاریگر آنها در فرهنگسازی باشند بها بدهند.
وی افزود: اداره ورزش و جوانان، دانشگاه علوم پزشکی، حوزه هنری، دانشگاهها، آموزشوپرورش و بسیاری دیگر از دستگاههای اداری، نیازمند فرهنگسازی هستند و باید از تولیدات تئاتر خیابانی بهره برد.
مسوول انجمن هنرهای نمایشی فارس ابراز داشت: نباید انتظار داشت که آنان که شغل خود را این هنر قرار دادهاند رایگان کار کنند و مسوولان برای پیشگیری معضلات اجتماعی بهخصوص در مدارس که تهدید بیشتری وجود دارد از این پتانسیل بهره ببرند.
منبع: فارس