۰
plusresetminus
بیست و یکمین جلسه علنی شورای شهر شیراز؛

تخریب بافت تاریخی تحت عناوین مذهبی و آموزشی/370 میلیون جایزه خوش حسابی عوارض

تاریخ انتشارسه شنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۱۲
بیست ویکمین جلسه علنی شورای شهر شیراز بدون حضور شهردار و معاونین وی در صحن اصلی برگزار شد.
تخریب بافت تاریخی تحت عناوین مذهبی و آموزشی/370 میلیون جایزه خوش حسابی عوارض
به گزارش "حافظ نیوز"، بیست ویکمین جلسه علنی شورای شهر شیراز بدون حضور شهردار و معاونین وی در صحن اصلی برگزار شد.

تخریب بافت تاریخی تحت عناوین مذهبی و آموزشی/ مدیران تخلف کرده اند
مهدی حاجتی گفت: بافت تاریخی شیراز خاستگاه اولیه شهر شیراز است که در زمانی مناسب‌ترین مکان سکونت شهر بوده و امروزه، به دلیل معضلات اجتماعی متنوع از قبیل مهاجرت گسترده، اجتماع گروه‌های اجتماعی متنوع با خاستگاه‌های متفاوت و فقر گسترده‌ی اجتماعی- اقتصادی و همچنین فرسودگی کالبدی- فیزیکی در کنار سیاست‌های غیرمسئولانه و اقتدارگرایانه دچار معضلات سیستمی متفاوت شده است که وجود بناهای تاریخی ارزشمند و ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل در این بافت، ضرورت توجه ویژه و چندجانبه به این بافت تاریخی را ایجاب می‌کند.
وی ادامه داد:  در سال‌های گذشته سوداگرانی به جان بافت تاریخی افتاده‌اند و با سناریوهایی در پی تخریب و تجاری‌سازی این بافت کوشیده‌اند. نکته غم‌انگیز ماجرا آنجاست که تخریب اولیه تحت عناوین مذهبی، آموزشی و همچنین برای جلوگیری از بزه‌های اجتماعی صورت گرفته است. مجتمع‌های تجاری عظیمی چون بین‌الحرمین، مجتمع نیکان و امثال آن‌ها که بخش اعظمی از هویت و داشته‌های تاریخی این بافت را بلعیده‌اند.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز بیان کرد:  در سال‌های گذشته سوداگرانی به جان بافت تاریخی افتاده‌اند و با سناریوهایی در پی تخریب و تجاری‌سازی این بافت کوشیده‌اند. نکته غم‌انگیز ماجرا آنجاست که تخریب اولیه تحت عناوین مذهبی، آموزشی و همچنین برای جلوگیری از بزه‌های اجتماعی صورت گرفته است. مجتمع‌های تجاری عظیمی چون بین‌الحرمین، مجتمع نیکان و امثال آن‌ها که بخش اعظمی از هویت و داشته‌های تاریخی این بافت را بلعیده‌اند.
وی در توضیح بیشتر گفت: در حریم بناهای میراثی که ارزش جهانی داشته‌اند می‌بینیم پروژه‌ای چون هتل آسمان نیز آن‌گونه که مستندات نشان می‌دهد پروانه اولیه ۶ طبقه گرفته و با احتمال روابط رانتی و خلأهای قانونی در سال‌های بعد به ۱۵ طبقه می‌رسد.
حاجتی در برخورد با متخلفین خواستار شد: از سازمان میراث فرهنگی و شهرداری تقاضا داریم هم چنان در پی کاهش ارتفاع این هتل بکوشند و شرایط برخورد با متخلفین به‌ویژه مدیران سابق شهرداری که بانی چنین تخلفاتی بوده‌اند را فراهم نمایند.
وی افزود: مدیرانی که بانی این تخلفات بوده‌اند دودسته‌اند: مدیرانی که سواد و فهم مشخصی از داشته‌های فرهنگی تاریخی نداشته‌اند و مدیرانی که عامدانه در روابط رانتی دست به فساد زده‌اند.
عضو کمیسیون حقوق شهروندی در درخواستی از استاندار عنوان کرد: اگر به دنبال توسعه است بخشی از سرمایه‌های در اختیار را به بناها و بافت تاریخی اختصاص داده و هم‌چنین از نمایندگان محترم مجلس در آستانه تصویب لایحه بودجه سال ۹۷ درخواست دارم ردیف‌های بودجه‌ای پیشنهادی دولت را که می‌دانند هیچ خاصیتی برای کشور ندارند، حذف نموده و به سمت حفظ میراث فرهنگی آورده و آن را هزینه مرمت بناهای ارزشمند و احیای بافت تاریخی نمایند.

جایزه 370 میلیون تومانی به پرداخت‌کنندگان خوش‌حساب عوارض
لایحه پیشنهادی جوایز خوش‌حسابی عوارض نوسازی ساختمان، خودرو و صنفی در این جلسه مطرح و به تصویب رسید.
امید گشتاسبی بابیان اینکه این لایحه در جهت تشویق و ایجاد انگیزه برای پرداخت عوارض و افزایش درآمد حاصل از آن در حوزه‌های نامبرده است، گفت: مبلغ 370 میلیون تومان برای جوایز در نظر گرفته‌شده است.
مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری شیراز ادامه داد: در 3 سال گذشته نیز این مبلغ به‌عنوان جایزه پرداخت‌شده است که نحوه توزیع آن به‌صورت 2 جایزه ویژه 50 میلیون تومانی برای عوارض نوسازی، یک خودرو برای عوارض خودرو، یک خودرو برای عوارض صنفی و مابقی با مبالغ کمتر بوده است.
وی با اشاره به اینکه در شیراز نزدیک به 500 هزار واحد مسکونی وجود دارد که تنها 120 هزار و احد آن در سال عوارض پرداخت می‌کنند، افزود: بین 400 تا 500 هزار خودرو در این شهر تردد می‌کنند درحالی‌که 80 تا 70 هزار ماشین و از 60 هزار واحد صنفی شیراز نیز تنها 4 تا 5 هزار واحد عوارض خود را می‌پردازند که این وضعیت ناامیدکننده است.
گشتاسبی خاطرنشان کرد: سال گذشته 35 میلیارد تومان عوارض جمع‌آوری شد که اگر بتوانیم میزان عوارض نوسازی، خودرو و صنفی را افزایش دهیم، این رقم به 120 تا 130 میلیارد تومان افزایش پیدا می‌کند که خود درآمدی پایدار برای شهرداری محسوب می‌شود.
به گفته وی متأسفانه ضمانت اجرایی برای گرفتن عوارض در این سه حوزه علی‌رغم قانون مصوب مجلس شورای اسلامی وجود ندارد.
افزایش 30 درصدی هزینه خدمات ساختمانی، هزینه خدمات تجاری خطی و غیرخطی، بالکن تجاری و انبار تجاری، هزینه خدمات اداری و دفتر کار پلاک‌های واقع در محدوده 1،2،3 ایستگاه‌های قطار شهری از موضوعات بحث‌برانگیز بود که موافق و مخالفانی داشت.

 
کد مطلب : ۱۸۴۴۸
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما