۵۰ سال معلولیت باعث محدودیت نشد/ علت موفقیت خداحافظی با ویلچر بود
تاریخ انتشاردوشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۹:۳۱
نعمت زارع 51 ساله یکی از اعضای جامعه یکمیلیون و 300 هزار نفری معلولین کشور است که در محله سجلآباد خرامه با همسر، دو پسر و سه دختر خود به پرورش گاو، گوسفند، اسب، مرغ، خروس و بوقلمون مشغول شده و روی پای ارادهاش ایستاده است.
به گزارش "حافظ نیوز"، آنچه که در نگاه اول از واژه معلول بر میآید، فردی ناتوان است که در بسیاری از کارها نیازمند دستی کمکرسان بوده؛ شخصی که رفع کامل نیازهای روزانه او در گرو حضور دیگران است.
اما نمونههای متعدد معلولین نمونه در سطح دنیا، این جمله "معلولیت محدودیت نیست" را برای جامعه ملموستر کردهاند، چرا که خداوند مهربان "گر ز حمکت ببندد دری، ز رحمت گشاید در دیگری"، پس ناامیدی کاملا بیمعنی میشود.
نعمت زارع 51 ساله یکی از اعضای جامعه یکمیلیون و 300 هزار نفری معلولین کشور است که در محله سجلآباد خرامه با همسر، دو پسر و سه دختر خود به پرورش گاو، گوسفند، اسب، مرغ، خروس و بوقلمون مشغول شده و روی پای ارادهاش ایستاده است.
«حاج نعمت» میگوید: 5 ساله بودم که به خاطر تزریق واکسن اشتباهی، پایم فلج شد، هر دکتری که رفتیم به ما گفت که راه درمانی ندارد، با همین حال به مدرسه رفتم و تحصیلاتم را تا مقطع دیپلم به پایان رساندم.
وی افزود: در سال 76 با یک وام 350 هزارتومانی از بهزیستی، یک گاو خریدم و کارم را شروع کردم، ده سال بعد مدیرکل بهزیستی استان یک تسهیلات پنج میلیون تومانی در اختیارم گذاشت که توانستم کار را توسعه دهم.
این کارآفرین ادامه داد: طی سالهای گذشته تعداد گاوها را به 60 راس رساندیم اما به خاطر خشکسالی 30 راس آن را فروختیم و هماکنون در کنار آن، به پرورش گوسفند، اسب، مرغ، خروس و بوقلمون نیز مشغول هستیم.
حاج نعمت گفت: در حال حاضر در کنار 4 نفر کارگر در یک مجموعه 1500 مترمربعی با سرمایهای بالغ بر 350 میلیون تومان مشغول به کار هستیم، 11 نفر از اعضای خانواده خودمان نیز، کم و بیش با ما همکاری دارند.
وی ادامه داد: هرچه توانستم خودم را از ویلچر دور کردم، یکی از دوستانم به من گفت اگر به ویلچر عادت کردی نمیتوانی کار کنی، به همین خاطر به پسرم گفتم آن را در یک جای بلند بگذارد و فقط برای موارد خیلی خاص از آن استفاده میکنم.
این کارآفرین به وضعیت درآمد مجموعه خود اشاره کرد و گفت: روزانه 500 کیلو تولید شیر داریم که معمولا همینجا مصرف می شود، درآمد اصلی در پرورش گوسالهها است که سالانه به 12 راس میرسد.
حاج نعمت حرف آخر خود را خطاب به مسؤولین شهرستان زد و تصریح کرد: خواهش میکنم که ناامیدمان نکنید، با ما همکاری کنید، شما که وضعیت ما را میدانید، اگر مشکلی میبینید بصورت قانونی آن را حل میکنیم، با سنگاندازی کاری درست نمیشود.
عبدالصمد درویشی رییس اداره بهزیستی شهرستان خرامه اظهار داشت: تسهیلات مشاغل خانگی معلولین بین 5 تا 20 میلیون تومان است که در صورت داشتن طرح توجیهی، مبالغ بیشتر هم در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت.
وی افزود: در سال 95 مبلغ 850 میلیون تومان به بیش از 70 متقاضی و از ابتدای سال 96 تاکنون، نزدیک به یک میلیارد تومان تسهیلات در اختیار 102 متقاضی قرار گرفته که این روند تا پایان سال همچنان ادامه خواهد داشت.
درویشی ادامه داد: متقاضیان میتوانند ضمن مراجعه به واحد مددکاری بهزیستی، از آموزشهای رایگان فنیوحرفهای بهره برده و پس از ارائه طرح، تسهیلات مورد نیاز در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
رییس اداره بهزیستی خرامه ضمن تشکر از نگاه ویژه مدیرکل بهزیستی فارس در بحث اشتغال معلولین گفت: طی سالهای گذشته اعتبارات این حوزه چندبرابر شده که از طریق انجمن CBR در روستاها، کمکهای بلاعوضی را به مشاغل خانگی روستایی اختصاص دادهایم.
وی در پایان به معرفی برخی معلولین نخبه شهرستان خرامه پرداخت و دو دانشجوی دکتری، یک دندانپزشک، 34 دانشجوی مقطع کارشناسی، یک دانشجوی رشته داروسازی، قهرمان آسیایی رشته پرتاب دیسک و هنرمندان رشته نقاشی و تابلو فرش را برخی از این افراد برشمرد.
حرف آخر: اگر فردی از ناحیه پا معلول است به این معنا نیست که توان راهرفتن ندارد، بلکه باید روی پای ارادهاش بایستد؛ هرچند که هرکاری در ابتدای راه ممکن است سخت باشد اما "جرات شروعکردن" بخش زیادی از مشکلات را حل خواهد کرد.