۰
plusresetminus

مستند های نبرد ادسا، دشت مرو، از بیشاپور تا کازرون سندی از اقتدار فارس در گذر تاریخ

تاریخ انتشارپنجشنبه ۹ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۴۴
سید تقی سهرابی مدیرکل صدا و سیمای فارس با اشاره به پیشینه فرهنگی، تمدنی و تاریخی استان فارس و لزوم بازنمایی این جایگاه در برنامه های تلویزیونی و رادیویی از تولید آثار فاخر تلویزیونی در قالب مستند خبر داد.
مستند های نبرد ادسا، دشت مرو، از بیشاپور تا کازرون سندی از اقتدار فارس در گذر تاریخ
به گزارش "حافظ نیوزسید تقی سهرابی مدیرکل صدا و سیمای فارس با اشاره به پیشینه فرهنگی، تمدنی و تاریخی استان فارس و لزوم بازنمایی این جایگاه در برنامه های تلویزیونی و رادیویی از تولید آثار فاخر تلویزیونی در قالب مستند خبر داد و گفت: امیدوارم این سلسله اقدامات در معرفی بیش از پیش استان فارس و پیشینه تمدن این خطه از سرزمین ایران اسلامی موثر باشد و موجب رضایت مخاطبان قرار گیرد.
وی به سفر پرخیر و برکت رهبر معظم انقلاب به فارس در سال 1377 نیز اشاره کرد و افزود: معظم له در جمع مسئولان فرهنگی بر لزوم توجه به پیشینه تاریخی روشن و با افتخار فارس فرمودند از ظرفیت های تاریخی جهت نمایش اقتدار و امنیت ملی در برابر هجمه های رسانه ای جهان که با هدف مخدوش کردن گذشته ایران است باید استفاده کرد لذا ساخت مستند در دستور کارطرح و برنامه مرکز فارس قرار گرفت که مستندهای "نبرد ادسا" ، " دشت مرو"، " از بیشاپور تا کازرون"  سندی از اقتدار فارس در گذر تاریخ از این موارد است.
مدیرکل صدا وسیمای فارس در توضیح مستند نبرد ادسا گفت: نقش برجسته "نبرد ادسا" که نقش آن، بر دل کوههای افراشته استان فارس ثبت شده، یکی از ماندگارترین اسناد بصری، از تاریخ شکوهمند ایران است.
وی افزود: در این نبرد، شاپور ساسانی بر والرین امپراطور قدرتمند روم و سپاه هفتاد هزار نفری او، در محلی به نام ادسا
( در ترکیه امروزی) پیروز می گردد و نقش های زیبا و باشکوه این پیروزی مقتدرانه که اکنون به ما رسیده است،
می تواند سندی موثق و قابل عرضه، در معادلات سیاسی و نمادی از اقتدار ملی ما در جنگ نرم رسانه ای باشد.
سهرابی گفت: مستند "نبرد ادسا" در مدت زمان 40دقیقه و در ساختار مستند با تلفیق شیوه های مختلف بیانی از جمله تصویر- نریشن ، بازسازی نمایشی و انیمیشن که هم اکنون در مرحله پژوهش است  به بزودی ساخته خواهد شد.
مدیرکل صدا وسیمای فارس به تشریح مستند دشت مرو پرداخت و گفت: دشت مرو یکی از دشت های تاریخی ایران است که در میان کوه های برافراشته زاگرس، زادگاه تمدن های مختلفی در طول تاریخ بوده است. سفالینه های کشف شده در این منطقه خبر از سکونت گاه های بشری در حدود ده هزار سال قبل در دشت مرو می دهند. در هزاره های بعد، هخامنشیان از این دشت برخاستند و بخش وسیعی از جهان را در سیطره حکومت خویش قرار دادند و در سده اخیر، شهر مرودشت در اینجا زاده شد که امروزه از شهرهای مهم استان فارس و از مناطق استراتژیک کشاورزی و گردشگری در سطح کشور است.
مستند دشت مرو در ساختار مستند محض و در مدت زمان 20 دقیقه می کوشد ضمن بیان تاریخ به توانمندیهای امروز شهرها و روستاهای این دشت بپردازد. 
سهرابی با اشاره به این که شهرستان کازرون در استان فارس یکی از مناطق مهم اقتصادی و گردشگری در سطح کشور است، گفت:  تاریخ این دیار به گذشته های دور بازمی گردد و در طول تاریخ انسان های فرهیخته ای که از این دیار برخاسته اند نقش مؤثری در گسترش فرهنگ غنی ایران زمین داشته اند.
مستند" از بیشاپور تا کازرون" با ساختار مستند محض و در زمان 20 دقیقه به مناطق گردشگری شهرستان کازرون شامل بیشاپور و تنگ چوگان، مدارس علمیه و دانشگاهها ، صنایع دستی و غذاهای محلی ، صنایع نو و کشاورزی با تأکید بر نرگس زارهای زیبای کازرون و همنشینی با اشعار مرد حماسه و غزل، نصرالله مردانی می پردازد.
تهیه کنندگی، نویسندگی و کارگردانی سه مستند فاخر را سید علی غمخواری،نور و تصویر فرید هاشم زاده،تدوین و صداگذاری و اصلاح رنگ محمد حسن خردل، گرافیک و انیمیشن پیمان دهقانی و پژوهشگری نبرد ادسا دکتر مهدی فاموری با همکاری بخش تاریخ دانشگاه شیراز برعهده دارند.
 
 
کد مطلب : ۱۸۲۹۹
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما