لیلا دودمان رئیس کمسیون فرهنگی شورای شهر در گفتگو با "حافظ نیوز":
مشاورانی که به استخدام شورا درآمدهاند همه متخصص هستند اما از افشای نام آنها معذوریم!
تاریخ انتشاردوشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۲۰:۵۴
لیلا دودمان، رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی و منشی هیئت رئیسه شورای شهر شیراز در گفتگویی با خبرنگار "حافظ نیوز" به توضیح پیرامون برخی از سوالات و شایعات مطرح شده در فضای سیاسی و رسانهای پیرامون شورای شهر شیراز پرداخت.
به گزارش "حافظ نیوز"، لیلا دودمان، رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی و منشی هیئت رئیسه شورای شهر شیراز در گفتگویی با خبرنگار "حافظ نیوز" به توضیح پیرامون برخی از سوالات و شایعات مطرح شده در فضای سیاسی و رسانهای پیرامون شورای شهر شیراز پرداخت که در ادامه این گفتگو را می خوانید:
• درمورد طرح " کمک و ساماندهی به زنان کارتن خواب" آیا موردی هست که در توضیحات قبلی خود به آن نپرداخته باشید؟ برنامه عملی شما برای ساماندهی این زنان چیست؟
اصل قضیه این است که ما دو ماده مصوبه از طرف مجمع تشخیص مصلحت نظام برای معتادین داریم، یکی ماده 15 و دیگری ماده 16 و تفاوتی که وجود دارد این است که ماده 15 شامل افراد معتادیست که هزینههای درمان خود را باید بپردازند و ماده 16 مربوط به معتادینی است که متجاهر هستند. در ماده 16 جنسیت را معلوم نکرده است اما در شیراز به دلیل مشکلات مالی که بهزیستی و سایر دستگاه های متولی دارند، مرکز ماده 16 را فقط به آقایان اختصاص دادهاند و زنان تقریبا در این جامعه رها شدهاند. حال با توجه به مشکل زنانه شدن فقر و اعتیاد، ما به نظرمان رسید تعداد زنانی که معتاد شدهاند و در حال کارتن خواب شدن هم هستند، در حال افزایش است و این هم از نظر فرهنگی به ما آسیب میرساند و هم آسیب اجتماعی چند برابری را تولید میکند و آن هم به دلیل اینکه خانمهایی که در جامعه رها شدند و به راحتی در خیابانها میخوابند، نمیتوانند یک الگوی مناسبی به ویژه برای فصل مدارس و برای دانش آموزان باشند و این فضای شهر را از نظر فرهنگی نازیبا میکند.
با توجه به دلایل ذکر شده ما میخواهیم در کمیسیون مسئله را مطرح کنیم و بتوانیم همکاری لازم بین دستگاههای مسئول به وجود بیاید و همان قوانینی که برای ماده 16 آقایان اجرا میشود، از این به بعد برای زنان نیز اعمال شود.
ساختمان شماره یک مرکز سلامی که به همت شهرداری ساخته شده است را در اختیار آقایان قرار دادهایم که هم اکنون 240 نفر در آن مرکز حضور دارند در صورتیکه گنجایش 600 نفر را دارا میباشد و ساختمان دوم که گنجایش 60 نفر خانم را دارد.
در فصل زمستان به نظر میرسد که به دلیل مهاجرت معتادین زن از مناطق شمال به شیراز به علت مطبوع بودن آب و هوا، تعداد معتادین زن افزایش پیدا میکند و ما میبایست جلوی این قضیه را به صورت ریشهای بگیریم و اجازه ندهیم زنان معتاد مهاجری که به شهرمان میآیند، در سطح شهر پخش شوند و مشکلاتی را بر مشکلات سابق ما بیفزایند. پس کمیسیون فرهنگی، شهرداری، بهزیستی، ستاد مبارزه با مواد مخدر، ستاد مبارزه با آسیبهای اجتماعی، دادگستری و سایر متولیان همه باید درکنار یکدیگر قرار بگیریم تا بتوانیم ساختمان شماره دو سلامی و ساختمان دیگری که در کوشک داریم را در اختیار یکی از سازمان ها قرار دهیم و با کمک همه متولیان، آنها را تجهیز کنیم تا ما هم بتوانیم ماده 16 را برای بانوان به نحو مطلوبی اجرایی کنیم.
• چرا دستور کار اصلاح تعداد و اعضای کمیسیونها حذف شد در حالی که در دستور کار اولیه نوشته شده بود؟ شایعه شده بود که هدف انحلال کمیسیونهای حقوق شهروندی و گردشگری بوده است، این قضیه صحت دارد؟
به دستور رئیس شورا از دستور کار حذف شد اما درمورد هدف این دستور کار بی خبر هستم.
• نقش مشاورها در آینده شهر شیراز چیست؟
ما جامع همه علوم نیستیم و با توجه به اینکه درگیر کارهای روزانه خود نیز هستیم و مشغلههای کاری زیادی نیز داریم، ملزم هستیم که یک مشاور شخصی داشته باشیم و هم یک مشاور کمیسیون داشته باشیم و این یک امر طبیعی است که کسی یا گروهی در سطح مدیریت شهری، به تنهایی نمیتواند تصمیم بگیرد. همچنین در کمیسیونها مسائل بسیار مختلفی مطرح می شود و لازم است که ضریب اعتماد و اطمینان کارهایمان را افزایش دهیم و اشتباهات را به حداقل برسانیم پس ملزم هستیم که از مشاورین استفاده کنیم.
• تخصص مشاورین شورا در چه زمینه هایی است؟
هرکس عضو هر کمیسیونی است، مشاورهای خود را انتخاب میکند، مثلا در کمیسیون فرهنگی اجتماعی متخصص امور فرهنگی، جامعه شناس و امثال اینها را میآوریم و چون در کمیسیون شهرسازی هم هستم، مشاور بنده نیز شهرساز خواهد بود. هم چنین ما مشاورهای افتخاری نیز خواهیم داشت که متناسب با کمیسیون ها انتخاب خواهند شد.
• آیا این مشاورین معرفی و حوزه تخصصی آن ها تعیین خواهد شد و به سمع و نظر مردم خواهد رسید؟
به صحن شورا معرفی نخواهند شد اما به رئیس شورا معرفی خواهند شد، صلاحیت های عمومی آنها مورد بررسی قرار میگیرد و بعد برای آن ها ابلاغ زده خواهد شد. ضمن این که لازم نیست به عموم مردم و رسانهها معرفی شوند و هر نهاد اداری مشاور خود را معرفی نمی کند.
• حقوق این مشاوران از کجا تامین خواهد شد؟
جواب سوال شما در آیین نامه مشاورین اعلام شد.
• هر عضو شورا چند مشاور برای خود می تواند برگزیند؟
هر عضو شورا فقط یک نفر مشاور به طور شخصی میتواند داشته باشد و هر کمیسیون میتواند سه مشاور داشته باشد.