هفته عفاف و حجاب هرساله فرصت مناسبی است تا به پدیده حجاب در سطح جامعه، نگاهی فارغ از حب و بغضهای سیاسی و یا مرزبندیهای غیرواقعی اجتماعی بیندازیم.
به گزارش "حافظ نیوز"،حجاب یکی از مسلمات دین اسلام و ازجمله ضروریات جامعه اسلامی است که در لزوم آن شکی نیست؛ اما گاهی وقتها، یک امر بدیهی و ضروری به بدترین شکل ممکن اجرا میشود بهنحویکه ارزش تبدیل به ضد ارزش و هنجار تبدیل به ضد هنجار میشود.
مقوله عفاف و حجاب نیز تا امروز سرنوشت مشابهی داشته است. ازیکطرف، هجمه شدید و شبیخون فرهنگی دشمنان اسلام و بهرهگیری از جاذبههای جنسی برای تحریک نسل جوان و از طرف دیگر ضعف تبلیغ، ترویج و گفتمان سازی درباره عفاف و حجاب طی دهههای اخیر کار را به نقطهای رسانده است که باید دردمندانه اعتراف کنیم بد پوششی و بدحجابی در جامعه ما در حال تبدیلشدن به یک امر عادی و در طرف مقابل، رعایت حجاب و عفاف در بسیاری از محیطها به یک امر غیرعادی تبدیلشده است. بهراستی چند درصد از دختران وزنان جامعه ما، امروز بهدرستی میدانند که علت و اهمیت رعایت حجاب در جامعه چیست و چرا باید حریم روابط زن و مرد رعایت شود؟
واقعیت تلخ آن است که نه نهاد خانواده و نه محیطهای آموزشی مثل مدارس و دانشگاه و نه ابزارهای فرهنگی مثل صداوسیما که قرار بود دانشگاه ملی باشد و نه دیگر پدیدههای دنیای مدرن نظیر شبکههای اجتماعی، هیچکدام نهتنها نتوانستند فلسفه حجاب را برای نسل جوان امروز بهدرستی تبیین کنند بلکه در بسیاری از موارد، دقیقاً در جهت عکس گام برداشتند و کاری کردند که هرروز، بر دامنه ناهنجاریهای فرهنگی در سطح جامعه افزوده شود.
علاوه بر این، معضل مهم دیگر خود پوشش بانوان در سطح جامعه است.
فرض کنیم هماکنون یک بانو از طبقه متوسط شهری با اعتقادات نهچندان پررنگ مذهبی، بخواهد برای خود یک مانتو از سطح بازار تهیه کند.
مانتوهای مبتذل و اصطلاحاً «جلوباز»ی که این شبها در شبکههای ماهوارهای تبلیغ میشود، در سطح بازار نیز بهوفور و باقیمتهای بسیار اندک (در حدود 30 الی 60 هزار تومان) و با تنوع رنگ و طرح بسیار یافت میشود و در سوی مقابل، مانتوهایی که جوانپسند باشد و از سویی حائز ضوابط شرعی نیز باشد، در سطح بازار بهندرت یافت میشود و اگر یافت شود هم به لحاظ قیمتی، معمولاً از 100 هزار تومان بهای آنها شروع میشود! بنابراین نتیجه میگیریم این روزها در وسط یک کارزار نابرابر فرهنگی قرارگرفتهایم و نمیدانیم برای برونرفت از وضع موجود چه باید کرد.
راهپیمایی برگزار میکنیم، نمایشگاه تولیدات عفاف و حجاب برگزار میکنیم، بهصورت فصلی و یکدرمیان واحدهای گشت ارشاد آنهم نه مردمی بلکه توسط قوه قهریه ایجاد میکنیم و دستآخر بر روی منبرها از وضع موجود گلایه کرده و خطابههای آتشین سر میدهیم اما وضع عفاف و حجاب در سطح جامعه نهتنها بهتر نمیشود بلکه هرروز بدتر نیز میشود؛ و در این میان، افرادی نیز پیدا میشوند که صورتمسئله را بهراحتی پاککرده و عنوان میدارند اصلاً بد پوششی بانوان در جامعه مسئله مهمی نیست! اصلاً در اولویت نیست!
میتوان طرحی نو درانداخت و فصل جدیدی درزمینهٔ عفاف و حجاب در سطح جامعه آغاز کرد بهشرط آنکه در وهله اول اشتباهات رخداده در این زمینه را بپذیریم و از تکرار آن جلوگیری کنیم؛ مقوله عفاف و حجاب در سطح جامعه را به موضوعی مردمی تبدیل کنیم و نه صرفاً حاکمیتی و سپس در عرصه طراحی و تولید مانتوی اسلامی جوانپسند سرمایهگذاری صحیح صورت بگیرد و دستآخر، برنامههای آموزشی و فرهنگی با محتوای مناسب و جذاب تولید و با استفاده از شبکههای نوظهور اجتماعی به نسل جوان ارائه می شود.