۰
plusresetminus

آیا می‌توان به سوسیس و کالباس‌های گیاهی اعتماد کرد؟

تاریخ انتشارسه شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۴
زندگی ماشینی و سرعت موجب شده تا دیگر وقتی برای طبخ غذاهای سنتی نداشته و به سراغ غذاهای آماده برویم، اما اینکه این محصولات تا چه میزان به سلامت افراد آسیب وارد می‌کند دغدغه مهم پژوهشگران است.
آیا می‌توان به سوسیس و کالباس‌های گیاهی اعتماد کرد؟
به گزارش "حافظ نیوز"،همزمان با تغییر الگوی غذایی افراد در سراسر جهان و میل به مصرف غذاهای حاضری و زود پخت، بازار تولید و فروش انواع فست‌فودهای گوشتی روز به روز داغ‌تر و البته موج بیماری‌های گوارشی و کبد همچون سرطان لوزالمعده، پانکراس، معده و کبد چرب هم بیشتر شده است، به گونه‌ای که همین موضوع  نگرانی جدی سازمان بهداشت جهانی در این باره باخود به همراه آورد.  
 
مزه و چاشنی فست فودهایی همچون سوسیس و کالباس به قدری در میان مردم محبوب شد که علی رغم هشدار‌های وزارت بهداشت مبنی بر کاهش مصرف این محصولات و کنترل میزان مصرف آن‌ها باز هم  فروش چنین محصولاتی کاهش نیافت، مساله‌ای که محققین صنایع غذایی کشورمان را بر آن داشت تا تولید فست فودها را وارد مسیر جدید و سالمتری کنند و به همین علت سوسیس و کالباس‌های گیاهی وارد چرخه تولید صنایع غذایی کشور شد. 
 
پریسا فلاحی عضو کار گروه کمیته صنایع غذایی انجمن مدیریت کیفیت ایران با تاکید بر بی ضرر بودن سوسیس و کالباس‌های گیاهی که دارای مجوز سازمان غذا و دارو و تاییدیه‌ها و استاندارد لازم هستند، افزود: در واقع این محصولات که به تازگی وارد چرخه تولید صنایع غذایی کشور شده‌اند برخلاف تصور برخی افراد، از منابع تراریخته نیستند بلکه از خمیر پایه گیاهانی همچون گندم، سایر غلات، سویا، ذرت و یا انواع مختلفی از زیتون تهیه می‌شوند که لزوما این موضوع به معنای تراریختگی سوسیس و کالباس‌های گیاهی نیست.  
 
وی تاکید کرد: در صورت استفاده از محصولات تراریخته در تولید این محصولات باید این مهم بر روی برچسب و در قسمت ترکیبات بسته بندی‌های سوسیس و کالباس‌های گیاهی قید شود و موضوع مهم این است که در حال حاضر سوسیس و کالباس‌های گیاهی با مواد تراریخته تولید نمی‌شود.
 
 بافت سوسیس و کالباس‌های گیاهی چیست؟  
عضو کار گروه کمیته صنایع غذایی انجمن مدیریت کیفیت ایران در مورد بافت سوسیس و کالباس‌های گیاهی، گفت: بافت و شکل این محصولات تقریبا همانند سوسیس و کالباس‌های گوشتی (گوشت‌های فرآوری شده) است و در فورمولاسیون این محصولات گیاهی خبری از مواد نگهدارنده نیست، زیرا مواد نگهدارنده را در فرآورده‌های گوشتی استفاده می‌کنند.  
 
وی ادامه داد: نداشتن مواد نگهدارنده و وجود پایه‌های کاملا گیاهی امکان استفاده و مصرف سوسیس و کالباس‌های گیاهی را در  طیف وسیعی از گروه‌های سنی مختلف فراهم می‌آورد و در واقع این مساله گام مهمی در تولید محصولات با کیفیت‌تر و سالم‌تر در صنایع غذایی کشورمان محسوب می‌شود البته ادویه مورد استفاده در این نوع فست فود‌ها همانند ادویه مصرفی در محصولات گوشتی است و سوسیس و کالباسهای گیاهی برای افرادی که مایل به مصرف محصولاتی گوشتی نیستند گزینه مناسب‌تری به شمار می‌رود.  
 
فلاحی همچنین با تاکید بر تازگی صنعت تولید سوسیس و کالباس‌های گیاهی در ایران، تصریح کرد: فرآورده‌های گوشتی و گیاهی در کارخانه‌ها به خوبی پخته و استریل می‌شوند و طبخ دوباره فست فود‌های گیاهی چندان از خواص آن‌ها کم نمی‌کند، و با توجه به تازگی این صنعت هم اکنون فرصت خوبی نیز برای افزایش یرمایه گذاری ها در تولید و تجاری سازی هرچه بیشتر چنین محصولات سالم و با کیفیت تری در صنعت غذاییی کشور فراهم آمده است.
 
 فست فود‌های گیاهی بخوریم یا گوشتی؟ 
هرچند سوسیس و کالباس‌های گیاهی به تازگی وارد بازار صنایع غذایی کشور شده اند، اما مساله مهم این است که این محصولات آیا می‌توانند آسیب‌های احتمالی یا شاید عوارض برخی گوشت‌های فرآوری شده یا همان فست فود‌های غیر گیاهی را با خود به همراه آورند؟
 
به طور کلی استفاده مداوم از محصولات غذایی حاضری و حتی فست فود‌ها به علت داشتن مواد نگهدارنده و یا شاید از دست رفتن خواص غذایی شان بار‌ها از سوی سازمان بهداشت جهانی مورد انتقاد قرار گرفته است.
 
اما طعم و عطر این خوراکی‌های فریبنده به مزاج خیلی‌ها خوش آمده مخصوصا جوانتر‌ها و نوجوانان، اما نگرانی خانواده‌ها این است که فست فود‌های گیاهی سالم‌ترند یا گوشتی؟ و اصلا بهتر است بگوییم که چه نوع فست فودهایی می‌توانند ریسک ابتلا به سرطان را در افراد افزایش دهند؟ سوالی که یکی از اساتید برجسته حوزه گوارش و کبد جواب بهتری برای آن دارد.  
 ۵ ماده‌ای که آهنگ خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را می‌نوازند
شهریار آگاه استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، فوق تخصص گوارش و کبد و رئیس کلینیک تخصصی کلورکتال این دانشگاه با بیان اینکه به طور کلی وجود مقادیر بالای ۵ ماده در هر محصول غذایی مستقیما سلامتی افراد را نشانه می‌رود، گفت: وجود نمک زیاد، چربی بالا، گوشت قرمز، طعم دهنده‌های شیمایی و مواد نگهدارنده در هر محصولی حتی فست فود‌ها قطعا به مرور زمان سلامتی فرد را به خطر می‌اندازد آن هم در شرایطی که فرد به خاطر اشتیاق به طور مداوم از این محصولات مصرف کند. 
 
این فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به سیر صعودی ابتلا به سرطان روده بزرگ یا کولون به ویژه در کشورمان، افزود: طی ۴۰ ساله اخیر علی رغم روند کاهشی سرطان معده، متاسفانه ابتلا به کانسر روده بزرگ و پانکراس عموما به علت مصرف بی رویه فست فودهای پرچرب و پر نمک و پر ادویه و به طور کلی به علت رژیم‌های غذایی اشتباه رو به افزایش است.  
 
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به چند مولفه مهم که در مصرف مواد غذایی حاضری و حتی فست فود‌ها باید مورد توجه قرار گیرد، بیان کرد: به طور کلی اگر هر ماده غذایی فاقد ۵ ماده مخل سلامتی مذکور باشد قطعا سالم‌تر است حتی اگر به صورت فست فود تولید شود، البته وجود ادویه‌های طبیعی همچون دارچین، فلفل، زردچوبه و هل در این محصولات نیز به علت داشتن آنتی اکسیدان بالا خوب است.  
 
به طور کلی زیاده روی در مصرف هر محصول غذایی چه تازه و چه حاضری سلامتی را به خطر می‌اندازد بنابراین به گفته متخصصان و اساتید گوارش و کبد برای پیشگیری از ابتلا به سرطان‌های گوارش و کبد باید رژیم غذایی درست، ورزش کردن و توجه به بروز علائم هشدار سرطان‌های گوارشی همچون دفع خون، تغییر وزن نامتعارف و تغییر غیر طبیعی دفعات اجابت مزاج طی یک ماه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. 
کد مطلب : ۱۶۸۸۱
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما