سی و دومین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر از ۲۲ تا ۳۰ دیماه در تالارهای وحدت، رودکی، فرهنگسرای نیاوران، برج میلاد تهران، سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی تهران، فرهنگسرای ارسباران و مجموعه آزادی برگزار میشود.
به گزارش "حافظ نیوز"،سی و دومین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر از ۲۲ تا ۳۰ دیماه در تالارهای وحدت، رودکی، فرهنگسرای نیاوران، برج میلاد تهران، سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی تهران، فرهنگسرای ارسباران و مجموعه آزادی برگزار میشود. ظاهراً قرار است که مجموعه برج آزادی به جشنواره این دوره اضافه شود.
در همین رابطه مجموعه موسیقی پاپ در سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی، موسیقی ارکسترال، بینالملل و موسیقی ایرانی در تالارهای وحدت و رودکی، موسیقی بانوان و موسیقی نواحی در فرهنگسرای نیاوران، موسیقی تلفیقی و موسیقی نواحی در مجموعه برج آزادی و فرهنگسرای نیاوران و بخش دیگر موسیقی ارکسترال و بینالملل در برج میلاد تهران برگزار میشود. پژوهش؛ مهمان ناخوانده
براساس گفتههای مدیر جشنواره «نوآوری و موسیقی ایرانی»، «بررسی آموزش آکادمیک در موسیقی ایرانی»، «تأثیر موسیقی مدرن معاصر در موسیقی ایرانی»، «طبقهبندی پژوهش در موسیقی» و «اقتباس موسیقایی از ادبیات ایران» سرفصلهای بخش پژوهش جشنواره بینالمللی موسیقی فجر است. اینکه چقدر از مشکلات موسیقی ایران به امر پژوهش مرتبط است سؤال جدی است اما تجربه نشان داده که معمولاً پژوهشها مجالی برای ارائه یک سری مکتوبات است برای بایگانی و لاغیر. سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر مسائل و حاشیههای زیادی داشت. یکی از مهمترین دلایل ایجاد تغییرات بنیادینی در فضای موجود بود. آقای نوربخش بعد از پایان جشنواره سال گذشته به دلیل فشارهای زیاد رسماً اعلام کرد که دیگر در این رویداد حضور نخواهد داشت اما در نهایت و براساس پیشبینی بسیاری از اهالی رسانه و موسیقی و ظاهراً به اصرار دوستان پذیرفت که در این دوره نیز حضور داشته باشد. موسیقی نواحی
یکی از بخشهای این دوره از جشنواره که مورد توجه ویژه قرار گرفته است موسیقی نواحی است. در این دوره ۱۰ گروه شرکتکننده در بخش موسیقی نواحی وجود دارد که شاید مهمترین آن حضور آقای آریا عظیمی نژاد باشد. وی در گفتوگو با « صبح نو» با بیان اینکه امسال اولین دوره است که در جشنواره موسیقی فجر حضور پیدا میکند ادامه داد: در زمینه موسیقی نواحی، با کارهای جدید شرکت کردیم. گروه چهار نفرهای هستیم شامل آقایان نیما رمضان، آرش سعیدی، بردیا امیری و خودم. موسیقیها متعلق به مازندران، هرمزگان ، کردستان و ...است.
عظیمی نژاد درباره پیشبینی از استقبال مردم از این جنس موسیقی میگوید: سوابق قبلی نشان داده است که مردم به این سبک موسیقی علاقه دارند. موسیقی سری سریال پایتخت این باور را تقویت کرد که جامعه به موسیقی نواحی واکنش مثبت نشان میدهد.
وی توجه بیشتر جشنوارهها به موسیقی پاپ را طبیعی دانست و وجود طرفداران بیشتر این سبک از موسیقی را دلیل این اتفاق میداند اما تصریح میکند: وظیفه ماست که گونههای مهجور موسیقی را زنده نگه داریم.
یک میلیارد برای جشنواره سه میلیاردی
نوربخش با بیان اینکه من همه حرفهایم را در نشست خبری زدهام به خبرنگار «صبح نو» گفت: شرایط برگزاری جشنواره راحت نیست. وقتی یک میلیارد به من پول میدهند اما میگویند که باید یک جشنواره سه میلیاردی را برگزار کنم، بنابراین من نیز باید شرایطی را فراهم کنم که هم سالنها پر از تماشاگر باشد و هم ضرر و زیانی متوجه گروه و هنرمندی نباشد.
وی با اشاره به بخش موسیقی پاپ جشنواره گفت: همین الان که با شما صحبت میکنم بیش از ۱۰ هنرمند داریم که درخواست حضور در جشنواره را دارند اما ما به دلیل اینکه ظرفیت پذیرش نداریم، امکانی برای حضور آنها پیدا نکردهایم. بنابراین فکر نمیکنم گروه یا خوانندهای به تعمد نتوانسته باشد در جشنواره حضور پیدا کند و اگر هم وجود داشته باشد، قطعاً این اعتراض و انتقاد به مشکلات فنی بازمیگردد. به هر حال موسیقی پاپ در هیچ کجای دنیا جشنوارهای نیست، کما اینکه که در همان دوران قبلی نیز این بحث وجود داشت که موسیقی پاپ با چه هدفی در جشنواره فجر حضور پیدا کرده است؟ ما در این بخش نگاه حمایتی نداریم و جالب اینجاست که این بخش پاپ است که به دلیل استقبال تماشاگران از جشنواره موسیقی فجر حمایت میکند.
انتهای خبر/111