پشت پرده لغو سخنرانی علی مطهری در مشهد چه بوده است؟ /تهدید اصلاح طلبان به وزیر کشور برای استیضاح
تاریخ انتشاردوشنبه ۱ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۵۳
دولتی که بعد از گذشت سه سال نتوانسته است زیرساختهای داخلی برای رفاه زائران در راهپیمایی اربعین را فراهم کند، باید برای فرار از پاسخگویی، لغو سخنرانی مطهری را تبدیل به بحران کند.
به گزارش حافظ نیوز،از ظهر روز اربعین، مردم عزادار و بعضاً جاماندگان از اربعین، با یک هجمه خبری روبرو میشوند، لغو سخنرانی علی مطهری در مشهد، موج رسانهای جریان اصلاحات و ضدانقلاب به نحوی است که انگار خدایی نکرده لغو سخنرانی مطهری یعنی تجاوز به قانون و حق مردم، دقیقاً مثل اعتراضات غیرقانونی سال 88 که بازهم اصلاحطلب و ضدانقلاب و همین علی آقای مطهری طلبکار بودند.
بلافاصله نامه تهمت گونه علی مطهری درباره نقش نماینده ولیفقیه در مشهد به رئیسجمهور منتشر میشود، مطهری که خلافگوییاش مصادیق عینی دارد، بازهم دهان را بازکرده و با ادبیات عوامپسند، لغو سخنرانیاش را رفتار داعش گونه دانسته و مینویسد: با اهداء سلام و تحیت، همانطور که مستحضر هستید برنامه سخنرانی اینجانب در مشهد در روز اربعین تحت عنوان "تحلیل واقعه کربلا" به دستور دادستان مشهد و به قول خودش بر اساس نامهای که به او رسیده است لغو شد. امیدوارم این نامه از آقای علم الهدی امام جمعه مشهد نباشد. ارتباط این موضوع با دادستان و احیاناً امام جمعه برای من روشن نیست. آن که در این موارد مسئولیت دارد استاندار و شورای تأمین است که ظاهراً مسلوب الاختیارند. لطفاً برای ما روشن فرمایید که حاکم در استان خراسان رضوی استاندار است یا دادستان و امام جمعه؟
مطهری همچنین در ادامه نامهاش به روحانی مینویسد: آیا اینها با خود اندیشیدهاند که این قانون شکنی چه تاثیری بر جوانانی که از راه دور برای شرکت در این جلسه آمده بودند خواهد داشت؟ تردید دارم که این قبیل اقدامات داعشگونه عالما عامداً علیه انقلاب اسلامی انجام میشود یا از روی سهو و نادانی؟
بلافاصله رحمانی فضلی که در بحران خط مرزی اربعین یکی از مسئولانی است که باید جوابگوی مردم و ناکارآمدی دولتیها باشد، وارد گود میشود.
رحمانی فضلی با ابراز تأسف از لغو سخنرانی آقای علی مطهری در مشهد که قرار بود به مناسبت اربعین برگزار شود گفت: این برنامه تمامی مجوزهای لازم قانونی را از مراجع ذیصلاح دریافت کرده بود و معلوم نیست به چه دلیل در آخرین لحظات لغو گردید.
رئیس شورای امنیت کشور افزود: به معاون سیاسی دستور دادهام بلافاصله با تشکیل تیم تحقیقاتی این موضوع را بررسی کند و گزارش آن را ارائه دهد و در صورت تخلف و اهمال مدیران اجرایی با آنها برخورد قاطع شود و چنانچه اقدامات خارج از اختیارات دولت و وزارت کشور میباشد در قالب گزارشی به استحضار مقامات ذیصلاح برسد. با توجه به بحرانهایی که دولت اخیراً درگیر آنها شده است و بیتدبیریهای تدبیریها در دوران پسا برجام، بحران بی مسؤولیتی در پیاده روی اربعین و ... غائله مطهری در محورهای زیر قابلتحلیل است. 1- در این موج رسانهای تنها کسی که نباید توجهی به گفتهها و ادعاهایش داشت، شخص مطهری است که اظهارات خلاف واقعش مصادیقی دارد که به ذکر یکی از آنها اشاره میشود.
خردادماه سال 94، همایشی با عنوان «دولت، ملت، همدلی و همزبانی» که قرار بود با سخنرانی علی مطهری و چند تن دیگر در تالار شهیدان نژاد فلاح شهر کرج برگزار شود، به دلیل رزرو قبلی تالار جهت اجرای یک برنامه فرهنگی، لغو گردید و از طرف مسئولین شهری، از متولیان برگزاری آن همایش خواسته شد زمان آن را تغییر دهند یا محل دیگری را برای این مراسم انتخاب کنند.
به دلیل عدم موافقت برگزارکنندگان این مراسم با تغییر محل و اطلاعرسانی نامناسب به میهمانان از جمله علی مطهری، وی طی یک نامه سرگشاده به رئیسجمهور، نسبت به مسئولین استانی و در رأس آنها نماینده ولیفقیه در استان البرز، اقدام به اعتراض و اتهام نمود و دلیل لغو این همایش را سخنرانی خویش و اعتراض امامجمعه کرج و بعضی افراد دیگر به این سخنرانی دانست. نامه علی مطهری مطابق معمول مورد بهرهبرداری و فضاسازی رسانههای مخالف نظام قرار گرفت.
مطهری در نامه 10 خرداد خود خطاب به روحانی مینویسد: با اهداء سلام و آرزوی توفیق الهی بیشتر برای جنابعالی و همکاران، به استحضار میرساند همایش «دولت، ملت، همدلی و همزبانی» در کرج که از دو ماه پیش توسط «کانون همبستگی دانشجویان و دانشآموختگان» برای روز پنجشنبه 7/3/94 تدارک دیدهشده بود و از اینجانب و آقایان توکلی، موسوی لاری، حبیبی و اصغرزاده دعوت به عمل آمده بود و لااقل این بنده به سختی و با اصرار کانون مذکور پذیرفتم، به علت مخالفت و تهدید امام جمعه کرج و یک نهاد نظامی و یکی از نمایندگان کرج و به دنبال آن سستی و بیمسئولیتی و عقبنشینی استاندار البرز و فرماندار کرج لغو شد. گفته بودند «اگر این همایش برگزار شود بدتر از شیراز میکنیم و قلم پایشان را میشکنیم» و متأسفانه استاندار و فرماندار هم به جای آنکه بگویند ما طبق قانون با شما برخورد میکنیم تسلیم قانونشکنان شدند.
اداره درست کشور منوط به این است که مقامات و نهادهای مختلف در کار یکدیگر دخالت نکنند. امام جمعه یا نهاد نظامی یا نماینده مجلس و مانند اینها نباید در این گونه امور و به طور کلی در امور اجرایی دخالت کنند و الاّ هرج و مرج و حکومت ملوکالطوایفی پدید میآید. حادثه شیراز نیز ناشی از همین معضل و سستی مسئولان اجرایی استان بود.
مطهری در این نامه، لغو سخنرانی را به صراحت و بدون هیچ دلیلی به امام جمعه و یک نهاد نظامی و یک از نمایندگان کرج نسبت داده است.
دو ماه بعد از تهمت و دروغ علی مطهری، وی نامه دیگری به امام جمعه کرج مینویسد و عذرخواهی میکند. جناب حجتالاسلام آقای حسینی دامت برکاته
امام جمعه محترم کرج
با اهداء سلام و آرزوی توفیق بیشتر برای جنابعالی، در نامه سرگشاده اینجانب به رئیسجمهور در اوایل خرداد 94 در خصوص لغو همایش «دولت، ملت، همزبانی و همدلی» مخالفت و تهدید جنابعالی را یکی از علل این امر برشمرده بودم و البته این ادعا را بر اساس خبرهای متعددی که به حد تواتر رسیده بود مطرح کردم. لکن بعداً خود جنابعالی فرمودید که من هیچ دخالتی در این قضیه نداشتم. این امر و برخی قرائن دیگر نشان داد که قضاوت اولیه من صواب نبوده است. لذا از این بابت از جنابعالی پوزش میطلبم. با تقدیم احترام، علی مطهری - 94/5/5 بنابراین تنها کسی که نمیشود به حرفهایش توجهی کرد، علی مطهری است، امثال این افراد را باید به حال خودشان رها کرد و نباید جدی گرفته شوند و باید اعتراف کنیم که مطهری بهراحتی دروغ و تهمت را چاشنی ادبیاتش میکند. 2- ورود فوری دولت به لغو سخنرانی مطهری، قطعاً به نفع دولت است، بعد از ضربه سخت دولت از انتخابات ترامپ در آمریکا به دلیل تحلیلها غلط امثال وزارت خارجهای و دیگر مشاوران به روحانی، روحانی و ظریف باید به دنبال این راهحل باشند که اگر ترامپ در اظهاراتش ثابت قدم باشد و برجام را پاره یا متوقف کند، چه جوابی به مردم باید بدهند؟
اگر جنگطلبان جدید کاخ سفید خدایی نکرده شیپور جنگ بنوازند، روحانی چگونه به مردم بقبولاند که برجام سایه جنگ را از کشور دور کرده است؟ بنابراین سرگرم کردن مردم به موجهای اینچنینی (لغو سخنرانی) تا انتخابات ریاست جمهوری بسیار است و دولت هم نیازمند به چنین موجهای خبری است. 3-وزیر کشور باید هم بدو بدو وارد گود شود و نامه بدهد برای کمیته حقیقتیاب، آخر باید بهگونهای از بیتدبیری و دست روی دست گذاشتن دولتیها در جریان راهپیمایی اربعین فرار کنند، وقتی از مردمی که برای راهپیمایی اربعین در مرز مهران سرگردان بودند سؤال میشود امکانات چگونه بود، میگویند نه آبی بود و نه مکانی، هیچکس به فکر مردم نبود در مهران. دولتی که بعد از گذشت سه سال از روی کار آمدنش هنوز نتوانسته است زیرساختهای داخلی برای رفاه زائران حسینی در راهپیمایی اربعین را فراهم کند، باید برای فرار از پاسخگویی به سؤالات مردم، مسئله غیر مهمی همچون لغو سخنرانی مطهری را تبدیل به بحران کند. 4- اگرچه وزیر کشور باید در قائله علی مطهری نقش ایفا کند، اما اجازه بدهید به اظهارنظر نماینده تهران توجه کنیم:
محمود صادقی، عضو فراکسیون امید مجلس هم با انتشار دو مطلب جداگانه در صفحه توییتر خود نوشت: "سخنرانی علی مطهری در مشهد لغو شد. وزارت کشور چکاره است در مشهد؟! وزیر کشور باید به مجلس پاسخگو باشد.
با توجه به تعلل استانداری خراسان در لغو سخنرانی نایب رئیس مجلس و انفعال وزارت کشور در موارد مشابه، استیضاح وزیر کشور مناسبترین واکنش مجلس است."
حال برگردیم به روز سؤال نمایندگان از رحمانی فضلی برای پدیده شاندیز، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی از پاسخهای وزیر کشور در مورد وضعیت پدیده شاندیز قانع نشدند.
پس از توضیحات وزیر کشور و مصطفی کواکبیان به عنوان نماینده سوال کننده با توجه به اینکه این نماینده چند بار اعلام کرد که قانع نشده اما یک فرصت یک ماهه می دهد تا این موضوع برطرف شود و اگر حل نشد استیضاح را به جریان می اندازند، علی مطهری که ریاست جلسه را بر عهده داشت گفت: اگر قانع شده اید باید بگویید و اگر قانع نشده اید باید رای گیری شود.
بر همین اساس کواکبیان خطاب به مطهری گفت: شما صاحب اختیار هستید اما بنده می گویم که از صحبت های وزیر قانع نشده ام.
بنابراین سوال به رای گذاشته شد و با 114 رای موافق، 63 رای مخالف و 2 رای ممتنع از 203 نماینده حاضر نمایندگان از پاسخ های وزیر قانع نشدند و مجلس کارت زرد خود را این بار به وزیر کشور داد. به نظر میرسد رحمانی فضلی خود یکی از قربانیان این سناریوی طراحیشده است و قرار است برای استیضاح و حذف رحمانی فضلی، دلایل خوبی وجود داشته باشد. درواقع رحمانی فضلی به دست خود، راه را برای حذف موانع استیضاح و برکناریاش، هموار میکند. 5-تمام مسئولان دولتی میگویند که هیچ مشکلی برای برگزاری مراسم سخنرانی نبوده است ولی دادستان مانع از برگزاری شده است، حال باید این سؤال را داشت که آیا مسئولان استانی، نظر دادستانی مشهد را هم جویا شدهاند یا خیر، به هر جهت اگر لغو سخنرانی توسط دادستانی انجامگرفته است، باید دید چه دلیل پشت سر آن بوده است و این باید شفافسازی شود و این سؤال نیز پاسخ داده شود که آیا نظر دادستانی هم برای برگزاری این سخنرانی اخذشده است یا خیر؟ 6- مطهری چندی قبل در حرفی خام و بی مبنا درباره امام رضا علیهالسلام که میشود از آن اهانت به مقام معصوم برداشت شود، اظهاراتی بر دهان جاری که بعد از واکنش مردمی اعلام کرد که " شاید بهتر بود که من این حرف را نمیگفتم ".
حال سؤال این است، اگر خدایی نکرده بعضی از مردم مشهد به دلیل این اظهارنظر بیربط مطهری وارد مراسم سخنرانی میشدند و زدوخوردی اتفاق میافتاد یا به هر دلیل این مراسم به هم میخورد، چه اتفاقی میافتاد؟ آیا شورای تأمین استان نمیفهمد که نباید در چنین شرایطی و با توجه به حساسیتها، حداقل در چنین زمانی از برگزاری سخنرانی جلوگیری کند تا فضا قدری آرامتر شود؟ آیا نمیشود این سؤال را مطرح کرد که در دعوت و برگزاری سخنرانی مطهری شیطنت ظریفی نهفته بوده است؟ 7- سید سلمان سامانی سخنگوی افزود: موضوع به فرمانداری مشهد و دفتر سیاسی استانداری منعکس و تدابیر لازم در این خصوص اتخاذ میگردد، روز گذشته دادستانی مشهد طی مکاتبهای بدون اشاره به محتوای برنامه و سخنران آن، اجرای هرگونه جلسهای در تالار رازی مشهد را از ساعت ٩ تا ١٢ امروز ممنوع اعلام میدارد؛ سخنگوی وزارت کشور ادامه داد: پس از مواجهه با این تصمیم دادستان، با هماهنگی استانداری خراسان رضوی محل دیگری بهعنوان محل برگزاری سخنرانی پیشبینی میشود که مجدداً محل جدید هم با دستور دادستانی پلمب میگردد. آیا شائبه این مسئله نمیرود که وزارت کشور در حال مدیریت برگزاری مراسم سخنرانی مطهری بوده و بهگونهای همه موارد با تهران هماهنگ میشده است؟ 8- امام جمعه مشهد و نماینده ولیفقیه در مشهد، بعد از نامه مطهری خطاب به روحانی درباره دست داشتن آیتالله علم الهدی در لغو سخنرانی، بیانیهای را خطاب به وی صادر کرد و نوشت: بدینوسیله اعلام میدارد آیتالله علم الهدی اصلاً به چنین سخنرانی و مراسمی توجهی نداشته است و این حق را دارد که علیه شخص مفتری اقدام قضایی کند و در صورت عدم جبران تشویش اذهان عمومی توسط این شخص، اقدام خواهد شد. این نامه نشان میدهد مطهری بازهم خلافگویی و سیره تهمتزنیاش را تکرار کرده و شاید هم مطهری بر اساس دستور و تجویز اتاق فکر اصلاحطلبان و حامیان دولت اینچنین ادبیاتی را بهکاربرده است تا بهنوعی موج رسانهای را به خود جلب کند و بتواند دولت را از بحران ایجادشده رها سازد.
به هر جهت از هر طرف که نظاره میکنیم، دولتیها به امثال علی مطهریها نیاز دارند، گاهی امثال علی مطهریها ناخواسته به بازی گرفته میشوند و گاهی اوقات خودخواسته بازیگری میکنند، به هر جهت دولت به اینچنین افرادی نیاز مبرم دارد.