۰
plusresetminus

ترامپ یا کلینتون؟/ انتخاب کدامیک برای منافع جمهوری اسلامی بدتر است؟

تاریخ انتشارسه شنبه ۴ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۲۴
با همه فشارهایی که زمان اوباما روی ایران بود، کلینتون معتقد است که این فشارها کافی نبود و قطعاً وی نسبت به اوباما در برابر ایران سخت گیرتر خواهد بود...
ترامپ یا کلینتون؟
ترامپ یا کلینتون؟
حافظ نیوز/ سرویس سیاسی بالاخره بعد از ماه‌ها کش و قوس، بامداد پنج شنبه گذشته آخرین مناظره تبلیغاتی میان کلینتون و ترامپ دو نامزد نهایی دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار شد و مجدداً مانند دو مناظره دیگر ایران و موضوعات مربوط به آن یکی از محورهای اصلی مناظره این دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری بود.
به نظر می‌رسد با توجه به توافق هسته‌ای میان ایران و گروه 1+5 با سرگروهی آمریکا بحث ایران را در میان دو نامزد ریاست جمهوری آمریکا نسبت به دوره‌های قبل انتخابات آمریکا داغ‌تر کرده است.
البته، اتهام زنی های فراوان این دو نامزد که از حیطه مسایل سیاسی فراتر رفته و به مسایل اخلاقی نیز رسیده، به داغ تر شدن فضای انتخابات آمریکا کمک کرده و این دو طی روزهای اخیر، در واقع آبرویی برای یکدیگر نیز باقی نگذاشته اند و هرچه در چنته داشتند، علیه یکدیگر رو کرده اند.
حال، با توجه به نزدیکی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، پاسخ به این پرسش مهم است که پیروزی کلینتون به عنوان سیاستمداری نیرنگ باز برای منافع ایران بدتر است یا پیروزی یک شومن بد دهن با انبوهی از اتهامات غیر اخلاقی!
در همین رابطه
اتهام زنی های فراوان نامزد دموکرات و جمهو خواه به یکدیگر از حیطه مسایل سیاسی فراتر رفته و به مسایل اخلاقی نیز رسیده به نحوی که این دو طی روزهای اخیر، در واقع آبرویی برای یکدیگر نیز باقی نگذاشته اند و هرچه در چنته داشتند، علیه یکدیگر رو کرده اند.
فؤاد ایزدی،کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به برجسته بودن بحث ایران در آخرین مناظره ترامپ و کلینتون، گفت: برجسته بودن بحث‌ها در میان کاندیداهای جمهوری‌خواه و دموکرات در آمریکا مسأله جدیدی نیست چرا که همواره از ابتدای انقلاب اسلامی تا به امروز این وضعیت در مناظره‌ها و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا وجود داشته است.
وی ادامه داد: این وضعیت در انتخابات آمریکا دو علت عمده دارد، اولین علت، اهمیتی است که جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور مهم و برجسته در منطقه و جهان دارد و دلیل دوم هم این است که صهیونیست‌ها نسبت به جمهوری اسلامی ایران حساس هستند و از آنجایی که بخش عمده هزینه‌های انتخاباتی کاندیداها را در آمریکا صهیونیست‌ها تأمین می‌کنند، میان کاندیداهای ریاست جمهوری در آمریکا یک رقابتی به وجود می‌آید و به صورت تاریخی و سنتی این افراد به سمت رقابت برای نقد شدید ایران حرکت می‌کنند. این انتخابات 2016 آمریکا هم خیلی با قبل متفاوت نیست.
کارشناس مسائل آمریکا در ادامه با اشاره به بحث‌هایی که درباره برجام در مناظره‌ها مطرح می‌شد، خاطرنشان کرد: قبل از توافق برجام یک عده‌ای در آمریکا مخالف برجام بودند اما امروز که نزدیک به یک‌سال از برجام می‌گذرد و منافع تقریباً هیچی که برای ایران داشته است، حالا همان مخالفان برجام در آمریکا اصل توافق را مثبت می‌بینند؛ غیر از موارد خاص که یک کاندیدا می‌آید و استفاده تبلیغاتی می‌کند.
کارشناس مسائل آمریکا، با تأکید بر اینکه در آمریکا هم دموکرات‌ها و هم جمهوری‌خواهان در اهداف بلند مدتشان که سرنگونی جمهوری اسلامی ایران است، هماهنگ هستند، گفت: جمهوری خواهان و دموکرات‌ها در آمریکا در حوزه اهداف مشکلی ندارند و اتفاق نظر دارند و فقط
قبل از توافق برجام یک عده‌ای در آمریکا مخالف برجام بودند اما امروز که نزدیک به یک‌سال از برجام می‌گذرد و منافع تقریباً هیچی که برای ایران داشته است، حالا همان مخالفان برجام در آمریکا اصل توافق را مثبت می‌بینند.
درباره تاکتیک با هم اختلاف نظر دارند.
وی درباره آینده و نتیجه این انتخابات، گفت: خانم کلینتون طبق نتایج نظرسنجی‌ها از ترامپ پیشی گرفته و اگر تا کمتر از سه هفته آینده این روند ادامه پیدا کند وی برنده انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکاست مگر آنکه در کمتر از سه هفته آینده که به زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور باقی مانده، اتفاقات دیگری بیفتد که این اختلاف کم بشود و یا حتی منجر به برتری ترامپ شود. اما اگر کلینتون برنده شود و به کاخ سفید راه پیدا کند برای ایران مناسب نیست و عملاً وضعیت ایران نسبت به زمان آقای اوباما بدتر خواهد شد.
ایزدی در پایان در پاسخ به این پرسش که در نهایت انتخاب کدام‌یک از کاندیداهای ریاست‌جمهوری آمریکا به نفع ایران خواهد بود، گفت: طبق اسنادی که توسط ویکی لیکس منتشر شده خانوم کلینتون به اوباما رییس‌جمهور فعلی آمریکا نقد شدیدی دارد چرا که وی معتقد است اوباما به اندازه کافی در برابر ایران شدت عمل نداشته است.
اما در زمان اوباما سخت‌ترین تحریم‌ها با اجماع جهانی علیه ایران صورت گرفت، تحریم‌هایی را که جرج بوش با همه خوی جنگ‌طلبی که داشت نتوانست در زمان ریاست‌جمهوری خود که در زمان اوباما برای ایران به دست آمد علیه ایران اعمال کند.
با همه فشارهایی که زمان اوباما روی ایران بود، کلینتون معتقد است که این فشارها کافی نبود و قطعاً وی نسبت به اوباما در برابر ایران سخت گیرتر خواهد بود، اما هم ترامپ و هم کلینتون هر دو دشمن ایرانند اما به نظر من کلینتون نسبت به اجماع علیه ایران می‌تواند از ترامپ موفق‌تر باشد و در نتیجه برای ایران کلینتون گزینه بدتری است.
تهیه و تنظیم: محمد کاظم فریدونی

 
کد مطلب : ۱۵۵۲۳
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما