شفاف و تحسین برانگیز به سبک رحمانی فضلی!/ تاملی پیرامون آمار های منتشر شده توسط وزیر کشور
تاریخ انتشارچهارشنبه ۷ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۳۱
در بین مسئولینی که به عدم شفافیت اعتقاد پیدا کرده اند، برخی مسئولان نیز هستند که شفاف و تحسین برانگیز، از مشکلات سخن می گویند و در واقع سعی می کنند مشکلات جامعه را آنگونه که هست بیان کنند.
حافظ نیوز/سرویس سیاسی ”شفافیت“ در آمارها و گزارش عملکردها را باید حلقه گمشده و مفقوده نظام مدیریتی کشور دانست.
برخی مسئولان به اشتباه گمان می کنند اگر بر بسیاری از واقعیت های موجود، مّهر محرمانه بزنند و از انتشار آن جلوگیری کنند، مشکل را حل کرده اند حال آنکه این عدم شفافیت در واقع کار دست نظام جمهوری اسلامی می دهد چرا که افکار عمومی و نخبگان را در جریان دقیق مشکلات و معضلات اساسی جامعه قرار نمی دهد و بر همین مبنا وقتی یک معضل اساسی جامعه، کشف نشود و ابعاد آن به درستی تبیین نگردد نخبگان جامعه نیز برای حل آن چاره اندیشی نخواهند کرد و مردم و رسانه ها نیز مسئولان را برای حل فوری و منطقی معضلات و ارائه گزارش عملکرد تحت فشار نخواهند گذاشت.
نتیجه چنین عملی، یک آرامش تصنعی در رسانه ها و افکار عمومی است و یک آتش مهیب زیر خاکستر که هر لحظه ممکن است از گوشه ای در زیر پوست جامعه زبانه بکشد...
با این حال، در بین مسئولینی که به عدم شفافیت اعتقاد پیدا کرده اند، برخی مسئولان نیز هستند که شفاف و تحسین برانگیز، از مشکلات سخن می گویند و در واقع سعی می کنند مشکلات جامعه را آنگونه که هست بیان کنند. یکی از این افراد، رحمانی فضلی وزیر کشور است که طی سه سال و نیم گذشته، بسیاری از رسانه ها عادت کرده اند آمار واقعی برخی شاخص ها را تنها از زبان وی بشنوند گرچه ارائه آن آمارها در حیطه کاری و اختیارات وی نیز نباشد!
بر همین اساس، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور با حضور در برنامه تلویزیونی ”پایش” باز هم برخی آمارهای تکان دهنده را با زبانی صریح به زبان آورد و در ادامه، از تلاش و برنامه ریزی برای حل آنها خبر داد.
فارغ از آنکه تلاشها و برنامه ریزی های دولت یازدهم تا اندازه برای حل این مشکلات موثر بوده، اما بیان شفاف حقایق مسلما از جمله نقاط روشن کارنامه وزیر کشور دولت تدبیر و امید خواهد بود.
برخی از آمارهای ارائه شده توسط رحمانی فضلی در برنامه پایش به شرح زیر است: ”جمعیت روستایی کشور از ۶۲ درصد در سال ۱۳۴۵ به ۲۸ و ۶ دهم درصد در سال ۱۳۹۰ کاهش یافته... ۵۳ درصد تسهیلات به تهران اختصاص داده می شود در حالی که این رقم در اصفهان به حدود ۸ درصد و در سیستان و بلوچستان به زیر یک درصد می رسد... حدود ۱۱ میلیون حاشیه نشین داریم که در حدود ۷۷ هزار هکتار شامل ۲ هزار و ۸۰۰ محله ساکن هستند... در حال حاضر آمار بیکاری در برخی از شهرها ۶۰ درصد است... در برخی از استان های کشور حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد افراد، کمک بگیر هستند.“