۰
plusresetminus

رونق سرمایه گذاری خارجی در فارس در پسابرجام

تاریخ انتشارپنجشنبه ۳۱ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۲۶
به اعتقاد استاندار فارس، طی امسال با سفیران و نمایندگان حوزه های مختلف کشورهایی از جمله تایلند، آلمان، هلند، کره و ایتالیا نشست ها و ملاقات هایی در مرکز استان برگزار شده که نتایج این نشست ها این روزها دارد خود را نشان می دهد. مهندس افشانی گفت :در دیدارهایی که در مدت یاد شده با نمایندگان و سفرای کشورهای مختلف انجام شده، توافق های خوبی در زمینه گسترش روابط تجاری و بازرگانی به وجود آمده که ثمرات آن یکی پس از دیگری در حال عملیاتی شدن است.
رونق سرمایه گذاری خارجی در فارس در پسابرجام
به گزارش حافظ نیوز،برخی مسئولان فارس براین باورند که حضور نمایندگان شرکت ها و هیأت های تجاری خارجی و انجام موافقتنامه ها وهماهنگی های صورت گرفته دوطرفه برای سرمایه گذاری در این استان آن هم در یک دوره کوتاه زمانی سه ماهه، خود به خود نشان از بهبودی فضای سرمایه گذاری در دوران پسابرجام دارد.
به گفته سید محمد علی افشانی، استاندار فارس با توجه به شرایط ایجاد شده پس از توافق هسته ای، زمینه برای حضور سرمایه گذاران خارجی در کشور و بویژه فارس فراهم شده و ورود نمایندگان هیأت های تجاری طی امسال در این استان، خود حاکی از اثرگذاری برجام است.
به اعتقاد استاندار فارس، طی امسال با سفیران و نمایندگان حوزه های مختلف کشورهایی از جمله تایلند، آلمان، هلند، کره و ایتالیا نشست ها و ملاقات هایی در مرکز استان برگزار شده که نتایج این نشست ها این روزها دارد خود را نشان می دهد.
مهندس افشانی گفت :در دیدارهایی که در مدت یاد شده با نمایندگان و سفرای کشورهای مختلف انجام شده، توافق های خوبی در زمینه گسترش روابط تجاری و بازرگانی به وجود آمده که ثمرات آن یکی پس از دیگری در حال عملیاتی شدن است.
**برجام، افزایش حضور هیأت های خارجی در فارس را به دنبال داشت
به گفته سید حسن خلیلی، رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شیراز، به دنبال اجرای برنامه جامع اقدام مشترک(برجام)، در یک فرایند زمانی کوتاه علاوه بر وزیران، سفیران و رئیسان مجالس چندین کشور، هیأت های تجاری، فعالان اقتصادی و تجار نیز در مقاطع مختلف در فارس و شیراز حضور یافتند که این خود از مصداق های تأثیرگذاری این توافق جهانی است.
وی حضور وزیر گردشگری کرواسی، وزیر میراث و فعالیت های فرهنگی ایتالیا، وزیر فرهنگ بنگلادش، رئیس کمیسیون گردشگری مجلس فدرال آلمان، رئیس مجلس فیلیپین، رئیس فرهنگ بنگلادش، سفیرهای چندین کشور اروپایی و آسیایی و هیأت های تجاری کشورهای ژاپن، ترکیه، ایتالیا و هنگ کنگ را از جمله این موارد نام می برد که حضور هیأت های سیاسی، فرهنگی و تجاری در شیراز را طی یک سال گذشته نشان می دهد. خلیلی براین باور است که اگر از روی انصاف به مرور این سفرها و مقایسه آن با قبل از برجام پرداخته شود، در مجموع حضور شخصیت ها و هیأت های یاد شده در یک سال گذشته در فارس از نظر کمی وکیفی افزایش قابل توجهی داشته و روز به روز گسترش این رفت و آمدها و همکاری ها را دنبال می کنیم.
رئیس نمایندگی وزارت خارجه در شیراز، با اشاره به برخی اظهارنظرها مبنی بر بی نتیجه بودن این رفت و آمدها معتقد است، چنین موضع گیری ها و اظهارنظرها کارشناسانه و منصفانه نیست و همان گونه که تاکنون به نتایج خوبی در این زمینه دست یافته ایم، در آینده نزدیک نیز شاهد افزایش همکاری ها در زمینه های مختلف خواهیم بود. اجرای چند طرح سرمایه گذاری با کشورهای کرواسی، اسلوونی و قطر که در مراحل اولیه و صدور مجوز قرار دارد و انجام برخی فعالیت ها از سوی کشور هلند در زمینه کشاورزی ارگانیک در فارس از جمله نتایج این رفت و آمدهاست
* *آغاز سرمایه گذاران ایتالیایی برای ساخت نیروگاه خورشیدی در فارس
به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس گفت : شرکت فوتورای ایتالیا با متولیان امر در این استان تفاهم نامه احداث نیروگاه خورشیدی یک هزار مگاواتی امضاء کردند.
یدالله رحمانی با بیان این مطلب که مذاکرات با این شرکت ایتالیایی با همکاری شرکت جنسیس به دنبال سرمایه گذاری برای احداث نیروگاه خورشیدی در فارس از حدود یک ماه قبل آغاز شد افزود: پس از انجام مذاکرات اولیه و بازدیدهایی که نمایندگان این شرکت از مناطق مختلف استان به منظور بررسی نقاط مستعد برای احداث نیروگاه خورشیدی داشتند، مناطق مناسب برای انجام این کار شناسایی شد و طرفین وارد مرحله امضاء تفاهم نامه شدند.
وی ادامه داد: شرکت فوتورای ایتالیا با همکاری شرکت برق منطقه ای فارس به دنبال اخذ موافقت اصولی و مجوزهای مورد نیاز از جمله پروانه احداث نیروگاه های تجدیدپذیر و پاک از سازمان انرژی های نو ایران خواهد بود.
او اظهار کرد: بر اساس این تفاهم نامه، شرکت فوتورا در ابتدا یک نیروگاه با ظرفیت حدود 10 مگاوات را به شکل پایلوت در یکی از نقاط مستعد در نزدیکی شیراز احداث خواهد کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس گفت: در مذاکرات اولیه، شرکت فوتورا به دنبال احداث نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت حداکثر 100 مگاوات بود که در مذاکرات نهایی مقرر شد که این شرکت اقدام به ساخت نیروگاه خورشیدی به ظرفیت یک هزار مگاوات کند.
وی اظهار کرد: اینک چهار شرکت داخلی و چندین شرکت خارجی دیگر مشغول مذاکره با مدیران فارس برای سرمایه گذاری در زمینه احداث نیروگاههای خورشیدی در این استان هستند.
او ادامه داد: این سرمایه گذاران متقاضی احداث نیروگاههایی با ظرفیت یک هزار و 200 مگاوات هستند که برنامه ریزی لازم برای بازدید این آنها از مناطق مستعد استان برای احداث نیروگاه خورشیدی انجام شده است.
رحمانی ادامه داد: تاکنون مکان یابی برای احداث 15 واحد نیروگاهی انجام شده و سایر مراحل قانونی برای عملیاتی شدن این سرمایه گذاری ها در دست پیگیری است.
** سرمایه گذاران خارجی برای احداث بیش از یک هزار تخت بیمارستانی در فارس اعلام آمادگی کردند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: سرمایه گذاران خارجی شامل دو شرکت هیوندای و دوو (Daewoo) کشور کره جنوبی برای احداث یک هزار و 300 تخت بیمارستانی در فارس اعلام آمادگی کرده و 85 درصد سرمایه گذاری در این زمینه را متقبل شده اند.
محمد هادی ایمانیه، با بیان اینکه احداث این تعداد تخت بیمارستانی در فارس شاخص تخت بیمارستانی این استان را بیش از 2.5 در هزار افزایش می دهد، اظهار داشت: 15 درصد سرمایه گذاری در این زمینه برعهده دانشگاه علوم پزشکی شیراز است.
وی با تاکید بر لزوم افزایش تعداد تخت های بیمارستانی و جایگزین شدن آنها با تخت های فرسوده در استان فارس، افزود: چندین بیمارستان در حال احداث در این استان وجود دارد که پس از تکمیل آن شاخص تخت بیمارستانی در فارس به ازای هر یک هزار نفر به 2.5 در هزار می رسد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: همچنین شرکت های سرمایه گذاری کشور کره جنوبی در ساخت بیمارستان بزرگ حضرت محمد رسول الله(ص) شیراز نیز مشارکت گسترده دارند.
ایمانیه اظهار کرد: پروژه های سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز مورد توجه شرکت های خارجی قرار گرفته و دو شرکت کره ای برای ساخت بیمارستان بزرگ حضرت محمد رسول الله (ص) در شیراز پیشگام شدند و تفاهم نامه سه جانبه ای در این زمینه به امضا رسیده است .
او بیان کرد: این تفاهمنامه سه جانبه، میان شرکت هیوندای، دوو (Daewoo) و دانشگاه علوم پزشکی شیراز منعقد شده است.
وی، ابراز امیدواری کرد که زیرساخت های حوزه بهداشت به ویژه خانه های بهداشت و مراکز جامع خدمات سلامت تا پایان سال 95 تکمیل شود و کمبودی از این نظر در استان فارس وجود نداشته باشد.
* سرمایه گذار هلندی: موقعیت مناسبی برای ارتباط سازنده با ایران فراهم شده است
یک سرمایه گذار و فعال حوزه کشاورزی از کشور هلند که به شیراز سفر کرده بود ، گفت : شرایط کنونی مناسبات ایران با جامعه بین المللی، موقعیت بسیار مناسبی را برای ارتباط سازنده میان این کشور و هلند ایجاد کرده است.
پیتر برول (Peter Brul) در نشست تخصصی مدیران دولتی و فعالان بخش خصوصی کشاورزی ایران و هلند که با حضور وزیر اقتصاد، انرژی و کشاورزی این کشور در شیراز برگزار شد، افزود: ایران کشور بسیار ثروتمندی است اما به سرمایه گذاری هم نیاز دارد.
وی که در زمینه تولید محصولات کشاورزی ارگانیک در ایران و شمار دیگری از کشورهای جهان سرمایه گذاری و مشارکت کرده است، گفت: ایران نیازمند بازرگانان خارجی نیست که محصولات خود را به ایران بفروشند بلکه هم افزایی و همکاری در چارچوب تعهدات بلندمدت با دیگر کشورهاست که می تواند به توسعه کشاورزی این کشور کمک کند.
این فعال حوزه کشاورزی کشور هلند گفت: هم اینک درحال تولید محصولات کشاورزی ارگانیک در77 هزارهکتار از زمین های زراعی ایران هستیم که بیش از 80 درصد این مزارع در استان فارس قرار دارد.
وی ادامه داد: با توجه به مشکل خشکسالی در استان فارس، آماده هستیم که علاوه بر کاشت محصولات ارگانیک، برای کمک به مصرف بهینه آب و تولید محصولاتی که در شرایط خشکسالی امکان کشت دارند به این استان کمک کنیم.
برول، با بیان اینکه آب و خشکسالی دو موضوع مهم در منطقه و ایران محسوب می شود، اظهار کرد: 23 میلیون هکتار زمین شور در ایران وجود دارد که این رقم 11برابر کل زمین های کشاورزی در هلند است.
وی گفت: بر این باور هستیم که با همت، پشتکار و کمک های علمی و فناوری می توان به نتایج خوبی در تولید محصولات کشاورزی در شرایط خشکسالی دست یافت.
این فعال حوزه کشاورزی کشور هلند، بیان داشت: ایران یک کشور کشاورزی به تمام معناست که از شرایط اقلیمی خاصی برخوردار است از این رو شیوه های کشاورزی باید خاص ایران تعریف شود.
وی ادامه داد: روزی که ما در یک شهردرایران سیب زمینی می کاریم همزمان درشهردیگری این محصول برداشت می شود که این امر بیانگر تنوع اقلیمی کم نظیر ایران است.
این سرمایه گذار هلندی با بیان این که راه خود را برای سرمایه گذاری امن در ایران یافته ام گفت: بسیاری از هلندی ها هم در ایران به چنین موفقیتی دست یافته اند و امروز بر این باور هستم در صورت تقویت همکاری های دوجانبه می توان به نتایج بسیار شگفت انگیزی در توسعه کشاورزی دست یافت.
**سرپرست هیات آلمانی:به دنبال یافتن راههای سرمایه گذاری مشترک با فارس هستیم
سرپرست هیات تحقیقاتی و مشاوره ای برلین آلمان و مدیر شرکت گلوبال بریج در دیدار 29فرودین سالجاری خود با استاندار فارس ،گفت: ما در سفر خود به استان فارس به دنبال یافتن راههایی برای سرمایه گذاری مشترک با این استان و شهرزیبای شیراز هستیم.
یولریچ استیگر، افزود: امیدواریم این سفر منتهی به این شود که بتوانیم پلی بسازیم از طریق گفتمان و تفاهم و در نهایت به یک درک مشترک دست پیدا کنیم.
وی، زیبایی های فارس و شیراز را تحسین برانگیر دانست و بیان کرد: در بین ما که از کشور آلمان به به استان فارس و شهر شیراز سفر کرده ایم افرادی با فعالیت های مختلف اقتصادی حضور دارند و قطعا در این سفر فرصت هایی از رهگذر چنین برنامه ها و نشست هایی برای فعالیت ها و ارتباطات اقتصادی فراهم خواهد شد.
او افزود: اکثر ما از درون شبکه ای بیرون آمده ایم به نام رهبران جوان که هم اینک دو هزار عضو از سراسر جهان دارد و خوشحالم اعلام کنم که سال گذشته دو ایرانی نیز در این شبکه عضو شدند.
وی بیان کرد: ما به فارس آمده ایم چون علاقمند بودیم با زندگی واقعی و توانمندی ها شما از نزدیک آشنا شویم و آن را لمس کنیم، چیزی که شاید در سطح ملی نمی توانست اتفاق بیافتد.
سرپرست هیات تحقیقاتی برلین آلمان اضافه کرد: در نشستی هم که در اتاق بازرگانی شیراز داشتیم، ایده های خوبی برای ارتباطات آینده گرفته شد و گروهی نیز از توانمندی های پزشکی استان بازدید خواهند داشت.
یولریچ استیگر گفت: آنچه که می خواهیم به عنوان پیام به استاندار فارس و تیم ایشان بگویم این است که، سفر ما به مراتب بیشتر از سفر به تهران نتایج عملی به بار آورده و ما قدردان هستیم.
او ادامه داد: البته زمان نیاز دارد که این نتایج به یک بلوغ برسد اما به نظر می رسد در یک مسیر خوب قرار گرفته ایم.
آنچه مسلم است حضور این هیات ها و بررسی نقطه نظرات نمایندگان این هیات ها در دوران پسابرجام خود گویای این واقعیت غیر قابل انکار می باشد که توجه جهانیان در حوزه های مختلف بخصوص تجارت و بازرگانی معطوف به ظرفیتهای ایران اسلامی شده که این موضوع می تواند در رونق اقتصادی و رشد اشتغال پایدار مناطق مختلف ایران از جمله فارس با ظرفیت های پرشمارش تاثیرات زودهنگام و پایداری از خود بر جای گذارد .
لذا در شرائط امروزی که قهر طبیعت در ادامه فضای سنگین قبل از برجام اشتغال و بیکاری را نشانه رفته می طلبد که زعمای قوم و بزرگان طیف های مختلف سیاسی بدور از هر گونه سهم خواهی به اجماع خود در شرایط پسابرجام بیفزایند و صیانت از منافع ملی در عرصه جهانی را از اختلافات زودگذر و مقطعی ترجیح دهند تا بتوان از فضای پسابرجام که آثارش در جامعه عیان گردیده در راستای تقویت بنیه های اقتصادی جامعه و کشور گام های اساسی برداشت
کد مطلب : ۱۴۷۱۰
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما