مدیرعامل سابق شرکت حفاری شمال به رئیسجمهور نامه نوشت
کلاه بزرگی که کمتر از قرارداد ترکمنچای نیست!
تاریخ انتشارسه شنبه ۸ تير ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۰۰
یک نماینده مجلس در نامهای به رئیسجمهور نوشت: اگر مسئولیت تهیه الگوی قراردادهای جدید نفتی را به شرکتهای انگلیسی، فرانسوی و آمریکایی میسپردیم، مطمئن باشید که جسارت تهیه چنین الگوی ضدایرانی و ضدمنافع ایرانی را نداشتند و کمی رعایت میکردند!
یک نماینده مجلس در نامهای به رئیسجمهور نوشت: اگر مسئولیت تهیه الگوی قراردادهای جدید نفتی را به شرکتهای انگلیسی، فرانسوی و آمریکایی میسپردیم، مطمئن باشید که جسارت تهیه چنین الگوی ضدایرانی و ضدمنافع ایرانی را نداشتند و کمی رعایت میکردند!
هدایتا... خادمی، مدیرعامل سابق شرکت حفاری شمال که سابقه طولانی فعالیت تخصصی در حوزه نفت را در کارنامه دارد و به عنوان نماینده مردم ایذه و باغملک در دوره دهم به مجلس شورای اسلامی راهیافته است، در نامهای خطاب به رئیسجمهور قراردادهای جدید نفتی را نافی استقلال کشور دانست و خواستار کنار گذاشتن آن شد. در این نامه آمده است:
« مدتی است که وزارت محترم نفت پیشنهادی را برای اهداف جذب سرمایهگذاری خارجی، انتقال دانش فنی و فناوری، تولید صیانتی از مخازن و افزایش ضریب بازیافت و حضور در بازارهای بینالمللی با ایجاد شرکتهای اکتشاف و تولید داخلی به دولت محترم ارائه کرده است. در مدل جدید، مدت قراردادهای نفتی بدون در نظر گرفتن دوره 7 ساله اکتشاف 20 سال است و بسته به توافق طرفین تا 25 سال نیز قابل افزایش خواهد بود. این قراردادها دربرگیرنده تمام فعالیتهای بالادستی نفت و گاز اعم از اکتشاف، توسعه و تولید میشود. در این الگو همه هزینههای پیمانکار به همراه بهره بانکی و همچنین دستمزد، سود و سایر هزینههای جانبی مطابق زمانبندی از محل حداکثر 50 درصد تولید میدان به شرکت خارجی پرداخت میگردد. در این الگو هزینهها برآوردی و با سقف باز است و شرکت یا مشارکت توسط طرف خارجی با مشارکتهای شرکتهای ایرانی تأسیس میگردد که تمامی عملیات توسعه و بهرهبرداری میدان نفتی را تحت نظارت، مدیریت و مسئولیت شرکت خارجی انجام میدهند.»
وی در بخش دیگری از این نامه آورده است: «جناب آقای دکتر روحانی، ریاست محترم جمهوری حتماً اگر به شرکتهای انگلیسی، فرانسوی و آمریکایی مسؤولیت تهیه این الگوی قراردادی را میسپردیم مطمئن باشید که جسارت تهیه این الگوی ضدایرانی و ضدمنافع ایرانی را نداشته و کمی رعایت میکردند. به کجا رفتهایم که پس از گذشت 37 سال از انقلاب و تقدیم این همه شهید و جانباز برای حفظ استقلال سیاسی و حاکمیتی خود و با آن همه زحمات چنانکه خود حضرتعالی یکی از موثرترین افراد در این استقلال سیاسی و اقتصادی مملکت بودهاید، به جایی رسیدهایم که دستاورد این همه تجربه را رها کنیم و همه را دودستی تقدیم به کسانی کنیم که با جنگ 8 ساله و تحریمهای ظالمانه و توطئهها نتوانستند استقلالمان را از بین ببرند ولی با یک نوشته چند سطری تلافی آن همه شکستها را میتوانند بکنند. جناب آقای رئیسجمهور محترم حضرتعالی که یکی از بزرگان این نظام میباشید حاضر نشوید که در دولت جنابعالی چنین کلاه بزرگی که کمتر از قرارداد ترکمنچای نیست بر سر این مردم و مملکت برود و ضدانقلابها بگویند پس از گذشت چند دهه از انقلاب تازه متوجه شدند در بخش نفت باید برگردند به 60 سال پیش!»
خادمی درباره عواقب الگوهای قراردادهای نفتی جدید نیز چنین هشدار داده است: «برگشت به قبل از ملی شدن صنعت نفت ایران، زیر سوال بردن حاکمیت سیاسی و اقتصادی ایران، ایجاد رانتهای سیاسی و قانونی کردن فساد مالی برای طیفی خاص، تناقض کامل با اقتصاد مقاومتی نادیده گرفتن مفهوم اقتصاد مقاومتی، تضعیف و در نهایت حذف شرکتهای قدر نفتی ایران از جمله شرکت مناطق نفت جنوب، نفت مرکزی، فلات قاره، مدیریت اکتشاف، ورشکسته شدن بعضی از شرکتهای حفاری ایرانی و ایجاد و توسعه گروهی مرتبط و خاص از نتایج این قراردادها است.»