به گزارش "حافظ نیوز" ، محمد اسلامی در نشست بررسی سیاستهای جمعیتی در وزارت بهداشت گفت: نگرانی ما از آینده کشور در سالهای 1420 تا 1430 است و مشکل اصلی ما این است که از هر 10 زن، 19 فرزند به دنیا می آید در حالی که این میزان در دنیا به طور متوسط 21 فرزند است و اگر این روند در سالهای آینده وجود داشته باشد، رشد جمعیت به صفر می رسد.
معاون فنی دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت افزود: برنامه ریزی برای ارتقای نرخ باروری کلی نیازمند یک یا دو دهه زمان است و در سیاست های ابلاغی رهبری نیز شرایط و ساز و کار آن باید در برنامه ششم توسعه فراهم شود بنابراین نگاه بلند مدت مقام معظم رهبری به این مسئله وجود دارد.
اسلامی ادامه داد: نرخ باروری کلی 1.4 درصد در آلمان و روسیه است در این کشورها سیاستهای تشویقی و انگیزشی زیادی اجرا می کنند چون مردم به سرعت رفتار باروری خود را تغییر نمی دهند.
وی در مورد حذف خدمات بهداشت باروری در مراکز بهداشت،گفت: به هیچ عنوان چنین خدماتی حذف نشده زیرا با بند 4 سیاست های ابلاغی مبنی بر اعتلای سلامت باروری و فرزندآوری مغایرت دارد و کماکان این خدمات با کیفیت و برنامه ریزی بهتری به مردم ارائه می شود.
وی در خصوص میزان سقط جنین در کشور گفت: بررسیهای زیادی شده فاصله دو بررسی حدود 18 سال است و روش آنها متفاوت است در سال 91 در مطالعه ای مشخص شد که از 220 هزار سقط جنین در کشور 100 هزار مورد آن بر اثر بیماری و 120 مورد نیز با اعلام بیمار و از روی عمد بوده و در سال 94 نیز مطالعه انجام و مشخص شد که 80 هزار مورد از سقط های جنین عمدی بوده است.
رئیس اداره باروری وزارت بهداشت در مورد دادن وسایل پیشگیری از بارداری گفت: این وسایل به صورت رایگان به زوجینی در تمام نقاط کشور داده می شود که بارداری برای آنها یا فرزندانشان خطرساز باشد.
منبع:فارس