به گزارش "حافظ نیوز" مسعود پیرمرادیان نامزد نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه سمیرم نامه سرگشادهای خطاب به رئیس جمهور منتشر کرد که متن آن در ادامه آمده است:
جناب آقای روحانی
رئیس جمهور محترم
سلام علیکم
جنابعالی پیرو ردصلاحیت یکی از منتخبین دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و حذف ایشان از لیست منتخبین شهر اصفهان، به این تصمیم معترض شده، در واقع اعمال نظارت شورای محترم نگهبان بر صلاحیت نامزدها را پس از پایان رأیگیری غیرقانونی دانستهاید.
لذا به عنوان فردی که خود نامزد دوره نهم مجلس شورای اسلامی بودم و در وضعیتی مشابه پس از کسب بیشترین آراء از طرف مردم، توسط شورای محترم نگهبان ردصلاحیت و حذف گردیدم، براساس وظیفه الهی و انقلابی نکاتی را خدمتتان عنوان مینمایم. امید که انشالله در اصلاح مواضعتان مؤثر افتد.
مسلماً باید بدانیم و بپذیریم که حقیقت نظارت استصوابی در روند انتخابات ازجمله «بررسی صلاحیت نامزدهای نمایندگی مجلس شورای اسلامی» و «نظارت بر صحت و سلامت انتخابات» تا آخرین لحظه یعنی قبل از تأیید انتخابات نافذ است و بعد از تأیید انتخابات نیز (در صورت کشف مدارک جدید) با ارائه مستندات و بیان نظر، در روند تأیید اعتبارنامه منتخبان در مجلس شورای اسلامی مؤثر است.
مگر میشود وقتی ناظر (شورای محترم نگهبان) مستند به مدارک و اطلاعات درباره یک نامزد نمایندگی مجلس به این یقین میرسد که آن فرد علیرغم اینکه رأی هم آورده است فاقد صلاحیت لازم برای نمایندگی مردم است، از اعمال وظیفه استنکاف نماید و کار را محول به مجموعهای دیگر (مجلس شورای اسلامی) نماید، به امید اینکه آنها با عدم تأیید اعتبارنامه وی، از جلوسش بر کرسی نمایندگی مردم ممانعت بعمل آورند. کجای قانون انتخابات یا آییننامههای اجرایی انتخابات، چنین ادعایی تصریح یا حتی مطرح گردیده است؟
مسلماً از تکالیف الهی و انقلابی و قانونی شورای نگبهان است که وظیفه خویش را در اعمال دقیق نظارت بر روند بررسی صلاحیت نامزدهای نمایندگی تا آخرین لحظهای که قانون اجازه این کار را به ایشان داده است دنبال نماید. لذا اشکال جنابعالی را که خود حقوقدان هستید، ناروا میدانم.
متأسفانه در مورد ردصلاحیت خانم مینو خالقی، فضا، آلوده به سیاسیبازی شده است، لذا زیبنده نیست که رئیسجمهور محترم متأثر از سیاستبازیِ سیاستبازان، مواضع ژورنالیستیِ ناصواب بگیرند. مسلماً احتمال خطا و اشتباه در مصادیق، از طرف هیأت نظارت منتفی نیست، لیکن این احتمال مستمسکی نمیشود برای اینکه روش قانونمند و منطقی که قانونگذار برای شورای محترم نگهبان در نظارت بر انتخابات وضع نموده است، مخدوش شود.
اینجانب فرزند شهید و از مدیران یکی از نهادهای انقلابی هستم و وقتی در دوره قبل، بعد از کسب بیشترین رأی در حوزه انتخابیه سمیرم توسط شورای نگهبان ردصلاحیت شدم، علیرغم اینکه به تصمیم مذکور معترض بوده و مدارک ارائه شده از طرف مراجع مربوطه را غیر مستند و نادرست میدانستم، لیکن از آنجا که خود را موظف به پایبندی به مُر قانون میدانستم، هیچگاه به خود اجازه ندادم که روش و قاعده قانونی «نظارت استصوابی» را مخدوش جلوه دهم، چرا که اولا؛ اینکار را تعرض ناصواب و مصداق روشنی از ظلم به شورای محترم نگهبان و بالطبع ظلم به انقلاب و نظام اسلامی میدانستم.
در ثانی؛ پرهیز داشتم از اینکه در ادوار آتی انتخابات بهانهای باشم برای نامحرمان انقلاب و فرصتطلبان که بر ساحت مظلوم شورای نگهبان بتازند.
همچنین اینکه شورای نگهبان علیرغم انتساب اینجانب به خانواده شهدا و نهادی انقلابی، از انجام وظیفه قانونی و الهی خویش سرباز نزند، خود مؤید رویکرد غیرحزبی و غیرسیاسی این شورای مقدس بوده و هست.
حال که فردی معمولی چون اینجانب، اینچنین مواظبت و قانونگرایی را در پذیرفتن رأی شورای نگهبان بر خود فرض میداند، مسلما انتظار میرود جنابعالی در شأن ریاست جمهوری ایران اسلامی، در عمل به مُر قانون مواظبت بنمایید و به رأی نهایی مرجع اصلی تفسیر و تأیید قانون، که همان شورای محترم نگهبان میباشد احترام بگذارید.
لازم به ذکر است که قانون این حق و اجازه را به نامزدها داده است که در صورت اعتراض به تصمیمات هیأت نظارت، دفاعیات خود را به شورای محترم نگهبان ارائه نمایند که جا دارد مسیر ارائه دفاعیات نامزدها تسهیل گردد.
منبع: خبرنامه دانشجویان