۰
plusresetminus

‌تحلیل احمدتوکلی از ‌نتایج انتخابات مجلس دهم

تاریخ انتشارچهارشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۲۱:۰۴
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: لیست اصلاح‌طلبان در تهران تجربه کمی دارند و واقعا این لیست ناکارآمد است. این لیست نتیجه سلبی رأی دادن بود.
به گزارش جهان به نقل از فارس، نشست تحلیلی بر نتایج انتخابات مجلس دهم با حضور دکتر احمد توکلی نماینده مجلس شورای اسلامی، فعال سیاسی اصولگرا و دکتر مرتضی مبلغ معاون سیاسی وزارت کشور در دولت اصلاحات و فعال سیاسی اصلاح طلب عصر امروز در سالن اجتماعات دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی برگزار شد.
 
 احمد توکلی در ابتدای این نشست با شمردن آثار و نتایج انتخابات گذشته در کشور گفت: این انتخابات با درصد قابل اعتنای مشارکت مردم نتایج و علامت‌های مختلفی داشت که از جمله آن این بود که عموم مردمی که در انتخابات شرکت کردند علی القاعده نظام را در حفظ آرامشان امین می‌دانند. در شهر تهران نتیجه انتخابات سی بر صفر شد، آقای جنتی، دبیر شورای نگهبان، نفر آخر شد و رئیس مجلس خبرگان رأی نیاورد، اما هیچ مشکلی پیش نیامد و همه گفتند ما نتایج را قبول داریم و اگر اعتراضی هم داشته باشند از مجاری قانونی پیگیری می‌کنند. این رفتار امانت‌دارانه‌، یکی از ویژگی‌های نظام بود که در این انتخابات دیده شد.  
 
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این موضوع ادامه داد: این ویژگی که مسئولان و کانون قدرت با رأی مردم جابه‌جا و تغییر کنند، در جهان سوم بی‌نظیر است.
 
وی گفت: نکته‌ای که باید مورد توجه قرار گیر‌د این است که هر انتخاباتی که در دور اول ریاست جمهوری فردی برگزار شده‌، مردم در انتخابات مجلس به افرادی رأی داده‌اند که به دولت نزدیک باشد. در زمان ریاست جمهوری آقای هاشمی مجلس سوم با ایشان زاویه داشت اما در انتخابات مجلس چهارم، افراد متمایل به ایشان رأی بالایی آوردند.
 
توکلی تصریح کرد: در ابتدای روی کار آمدن دولت اصلاحات نیز همین‌گونه بود؛ وقتی این دولت روی کار آمد مجلس پنجم میانه خوبی با دولت نداشت اما در انتخابات مجلس ششم، نامزدهای متمایل به اصلاحات رأی بالایی داشتند. این انتخابات نیز همینطور بود مردم تهران که سیاسی‌ترین شهر کشور است، به افراد متمایل به آقای روحانی و دولت ایشان رأی دادند.
 
فعال سیاسی اصولگرا در بخش دیگری از صحبت‌های خود به نتیجه دیگر این انتخابات اشاره کرد و تأکید کرد: وقتی رهبری از همه مخالفان هم دعوت می‌کند تا در انتخابات شرکت کنند، نشان دهنده استحکام نظام است که نتایج برایش چندان اهمیت ندارد و هرچه باشد و خواست مردم باشد می‌پذیرد.
 
توکلی در ادامه به پیامدهای خارجی انتخابات پرداخت و بیان کرد: برگزاری این انتخابات در شرایط پر تنش منطقه و با صحت و امنیت کامل، اثر مثبتی بر ثبات سیاسی کشور دارد. همچنین علی رغم تحریم‌های چند سال اخیر که علیه مردم اعمال شد و هدفشان جداسازی حکومت و مردم بود، با این میزان مشارکت مردم، خنثی شد.
 
در ادامه این نشست مرتضی مبلغ ، فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان مقدمه‌ای گفت: انتخابات زیر ساختی‌ترین نهاد در نظام جمهوری اسلامی و مهم‌ترین دستاورد انقلاب اسلامی است. اما از همان ابتدا عده‌ای با حضور و رأی مردم مخالف بودند و اداره حکومت را امری تخصصی می‌دانستند که احتیاجی به مشارکت مردم ندارد.
 
وی تصریح کرد: این گروه کم کم به دایره حکومت هم وارد شدند و قدرت را تا حدودی به دست گرفتند و دنبال ساز و کاری بودند که رأی مردم را به حاشیه برانند.
 
معاون سیاسی وزارت کشور در دولت اصلاحات در ادامه، پیام‌های انتخابات اخیر را به سلبی و ایجابی تقسیم کرد و افزود: پیام‌های سلبی این انتخابات این بود که اولاً مردم به غوغا سالاری و افراط‌گرایی از هر نوع، نه محکم گفتند. ثانیاً مردم به بداخلاقی و اتهام افکنی‌ها به ویژه مسائلی که در آستانه انتخابات به وجود آمد، نه گفتند. پیام سلبی سوم این بود که اگر گروهی بخواهد با هر روشی و پشتیبانی قوی رسانه‌ای بخواهد چیزی را برای جا بیندازد، ممکن است یک بار مردم تحت تاثیر قرار گیرند، اما افکار عمومی به صورت ثابت تن به آن نمی‌دهد.
 
مبلغ به سایر پیام‌های سلبی اشاره کرد و یادآور شد: پیام سلبی دیگر مردم در این انتخابات نه به رد صلاحیت‌های گسترده بود، همچنین مردم به مخالفان دستاوردهای مهم کشور از جمله برجام و کسانی که خدمتگزاران کشور را خائن می‌دانند، نه گفتند.
 
فعال سیاسی اصلاح طلب در بخش دیگری از صحبت‌های خود به پیام‌های ایجابی و مثبت انتخابات اشاره کرد و خاطر نشان کرد: پیام مثبت اول این است که مردم در این انتخابات با آرامش و اعتدال حاضر شدند. پیام دوم اینکه مردم به اجماع نخبگان خود پاسخ مثبت دادند. پیام‌های مثبت دیگر هم این بود که مردم به بهبود وضعیت خود کمک کردند، همچنین نظام با حضور مردم ، اقتدارش را حفظ کرد.  
 
در بخش دیگری از این جلسه احمد توکلی به دو مشکل در فضای سیاسی کشور اشاره داشت و تصریح کرد: مشکل اول ما درفضای سیاسی کشور فقدان حزب است و مشکل دوم داشتن روحیه نفی. فقدان حزب موجب می‌شود نماینده نتواند وظایف نمایندگی خودش را انجام دهد و به دنبال تحقق وعده‌های بعضاً نامربوط خود به مردم حوزه انتخابیه خود باشد. داشتن روحیه نفی هم موجب می‌شود که جریان‌های سیاسی کشور همدیگر را تحمل نکنند و نخواهند به هم نزدیک شوند. بنده به این نتیجه رسیدم که یک جناح نمی‌تواند کشور را اداره کند، همه باید همدیگر را کمک کنند و حول مشترکات کنار یکدیگر قرار گیرند.
 
نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: نکته‌ای که باید دقت شود این است که نباید تهران را معادل همه ایران بدانیم، در این انتخابات، فعلا 104 کرسی مجلس اصولگرایان در مقابل 99 اصلاح‌طلب است. البته نمایندگان تهران هم مهم هستند اما همه نمایندگان ایران نیستند.
 
این نماینده مجلس افزود: لیست اصلاح‌طلبان در تهران تجربه کمی دارند و واقعا این لیست ناکارآمد است. این لیست نتیجه سلبی رأی دادن بود.
 
در پایان این نشست سخنرانان به تعدادی از سوالات دانشجویان پاسخ دادند.
منبع:جهان
کد مطلب : ۱۳۴۱۲
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما