۳طرح ضد ایرانی دیگر در مجلس آمریکا به تصویب رسید
چرا رئیس جمهور باید اجرای برجام را متوقف کند؟/ آیا دستگاه دیپلماسی دولت یازدهم «همه برگ های برنده» خود را در مذاکرات از دست داده است؟
تاریخ انتشارشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۱۵
دولت یازدهم برای حفظ حداقل آورده این مذاکرات “که برجام بوده “ باید تمام تلاش خود را به کار ببرد و این چیزی نیست جز توقف مقطعی برجام برای مشخص شدن سرنوشت دو زنجیره اخیر تحریم ها
اجرای برجام
حافظ نیوز/سرویس سیاسی طی روزهای گذشته قانونگذاران آمریکایی پس از تصویب طرحی در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان که خواستار کاستن از اختیارات دولت برای رفع تحریمها علیه ایران است دو طرح ضد ایرانی دیگر هم معرفی کرده اند. علاوه بر این، یک طرح هم، روز چهارشنبه معرفی شده است.
خلاصهای از بخشهای مهم هر یک از این طرحها، همراه با اطلاعاتی درباره معرفیکنندگان آنها را در زیر جهت اطلاع خوانندگان گرامی فراهم کرده است. بدیهی است مطابق روال گذشته اطلاعات بیشتر درباره هر یک از این طرحها، همزمان با انجام اقدامات بعدی درباره هر یک از آنها در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت.
«طرح عدم تحمل اقدامات تروریستی»
این طرح را «ژوزف کندی»، نماینده حزب دموکرات از ایالت «ماساچوست» روز چهارشنبه، ۶ ژانویه، برابر با ۱۶ دیماه به نمایندگی از ۶ نماینده دیگر به کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا ارائه کرده است.
آقای «کندی» و همسلفانش به طور خلاصه، خواستار سرعت بخشیدن به فرایند اعمال تحریمها علیه ایران، در صورت توسل این کشور آنچه اقدامات «تروریستی» خوانده شده، شدهاند. این طرح، همچنین استفاده ایران از فناوریهای موشکهای بالیستیک را نیز مشمول اعمال تحریمهای جدید میکند.
در بخش «بیان سیاست» ازاین طرح نحوه تعبیر توافق «برجام»، به نحوی که در راستای سیاستهای ایالات متحده باشد تشریح شده است.
بند (۱) از این بخش میگوید: «هر اقدام از سوی ایران برای اینکه اِعمال قانونی تحریمها توسط ایالات متحده یا شریکان بینالمللی در زمینه تروریسم، نقض حقوق بشر یا فعالیتهای موشکی را دستاویز توقف کامل یا بخشی از تعهداتش در برجام قرار دهد، معتبر نبوده و در تناقض با مفاد برجام خواهد بود.»
در بند ۲ نیز آمده است: «هیچ بندی در برجام، توانایی کنگره برای وضع تحریمهای بیشتر جهت مقابله با فعالیتهای تروریستی، نقض حقوق بشر و فعالیتهای موشک بالیستیک ایران را محدود یا مخدوش نمیکند.»
«خاتمه برنامه تسلیحات هستهای ایران قبل از تخفیف تحریمها»
این طرح را «مایک پامپئو»، نماینده جمهوریخواه ایالت «کانزاس» روز پنجشنبه، ۷ ژانویه، برابر با ۱۷ دیماه به کمیتههای امور خارجی و کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا ارائه کرده است. سه قانونگذار دیگر نیز، حامی این طرح هستند.
طرح مذکور، خواستار ارائه گزارشی درباره ابعاد نظامی برنامه هستهای ایران و ممانعت از تخفیف تحریمها تا زمانی است که تهران به نحوی قابل راستیآزمایی آنچه «تمامی ابعاد نظامی» برنامه هستهایش خوانده شده را خاتمه دهد.
در بند (a) از ماده شماره (۲) این طرح، مدیر اطلاعات ملی آمریکا، همراه با وزیر انرژی این کشور ملزم به ارائه گزارشی با ویژگیهای زیر به کمیتههای ذیربط، ظرف حداکثر ۱۲۰ روز بعد از اجرایی شدن ان شدهاند:
۱) دستکم، ارائهکننده ارزیابیهایی مفصل از ماهیت، دامنه و مدت دوام هر یک از فعالیتهای مشخصشده در بند (b) این طرح باشد؛
۲)- درباره هر یک از فعالیتهای مشخص شده در بند (b) مشخص کند که آیا آن فعالیت خاتمه یافته یا هنوز ادامه دارد
«طرح تحریم و جلوگیری از موشکهای بالیستیک ایران»
این طرح را «جان دیلانی»، عضو حزب دموکرات و نماینده ایالت «مریلند»، روز پنجشنبه، ۷ ژانویه، برابر با ۱۷ دیماه به چهار کمیته امور خارجی، خدمات مالی، قضایی، نظارت و اصلاح دولت تقدیم کرده است.
هدف از این طرح، وضع تحریم علیه افرادی عنوان شده که با ورود و خروج سلاحهای متعارف پیشرفته یا موشکهای بالیستیک، فناوریها، اجزا، قطعات یا اطلاعات فنی به ایران و از آن به این کشور در زمینه سلاحهای متعارف پیشرفته یا موشکهای بالیستیک کمک کنند.
چرا رئیس جمهور باید اجرای برجام را متوقف کند؟
خروج تمام ذخایر اورانیوم ایران از کشور آن هم به حجم تقریبی یازده تن، بیشتر برگ برنده هسته ای کشور را از دسترس تیم مذاکره کننده هسته ای خارج نموده است. بعد از این اقدام فوق اعتماد ساز کشورمان یقینا دولت مردان منتظر واکنش مثبت دولت امریکا به آن بودند که با تحریم های موشکی جدید بر ضد کشورمان مواجه شدند.
نوع برخورد آمریکا از اوباما گرفته تا کنگره و سنا پروسه ای قهرآمیز با پرونده هسته ای ایران بوده که سعی نموده اند آن را قبل از اجرا دچار اخلال جدی کنند (توسط قانون محدوددیت صدور ویزا و تحریم های موشکی) که با توجه به این زنجیره اتفاقات، نمی توان آینده خوبی را برای برجام متصور شد.
دولت یازدهم برای حفظ حداقل آورده این مذاکرات “که برجام بوده “ باید تمام تلاش خود را به کار ببرد و این چیزی نیست جز توقف مقطعی برجام برای مشخص شدن سرنوشت دو زنجیره اخیر تحریم ها. عمر “برجام“ با توجه به تعلل دولت در برخورد با اقدامات خصمانه آمریکا قطعا کوتاه خواهد بود چون باعث سیاست پیشروی قدم به قدم طرف غربی شده و سرنوشتی به مانند این روزها را باعث می شود. آنچه این روزها انجام می شود، اجرای یک طرفه برجام صرفا از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران است. طرف غربی به خوبی می داند که نامه روحانی به وزیر دفاع صرفا مصرف داخلی داشته و چندان آن را جدی نمی پندارد. اگر چه شاید در کوتاه مدت این اقدام روحانی به نفع جمهوری خواهان کنگره باشد و بتواند التیامی برای برخی در داخل کشور از باب برخورد با خصومت های آمریکا باشد، ولی دولت اوباما این نامه روحانی را تا وقتی که منتج به قطع اجرای “برجام“ تا متوقف کردن زنجیره تحریم ها ضد ایران نشود، چندان به حساب نمی آوردند.