۰
plusresetminus

بررسی علل و عوامل جرم در کاهش وقوع آن تأثیرگذار است

تاریخ انتشارچهارشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۰۳
رئیس کل دادگستری استان فارس گفت: باید با بررسی علل و عوامل جرم زمینه وقوع را کاهش داد و همچنین توجه داشت که اعمال مجازات با هدف اجتماعی کردن فرد است.
به گزارش حافظ نیوز به نقل از فارس از شیراز، علی القاصی مهر پیش از ظهر امروز در مجمع پیشگیری از وقوع جرم ویژه نیروهای نظامی و انتظامی مستقر در استان فارس اظهار داشت: فرماندهان باید توجه کنند که مسئولیت بسیار سنگینی دارند، چراکه افرادی که به عنوان سرباز در یک مدت معین در اختیار آنان قرار می‌گیرند، امانت هستند و به سبب عدم آشنایی کامل و گاه عدم تطبیق شرایط روحی و روانی آنان با محیط، باید مسائل و مشکلاتشان به گونه‌ای مدیریت شود که کمترین آسیب ایجاد نشود.
وی افزود: نیروهای وظیفه فرزندان معنوی کشور هستند که اگر با نگاهی پدرانه به این نیروها توجه شود با ایجاد فضای صمیمی می‌توان در حفظ و نگهداری آنان موفق عمل کرد.
القاصی مهر ادامه داد: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی نماد اقتدار عزت و سربلندی نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند و این مجموعه ارزشمند که تحت ولایت مقام معظم رهبری فرماندهی کل‌قوا مأموریت‌های اساسی و سنگین را در دفاع از تمامیت ارضی نظام بر عهده دارد که با جانفشانی و ایثار آن را انجام داده از مرزهای کشور دفاع می‌کنند.
این مقام قضایی اضافه کرد: اگر بخواهیم ارزیابی درستی از استقلال و میزان نظم و امنیت در یک جامعه داشته باشیم باید به عملکرد نیروهای مسلح مراجعه کنیم که توطئه‌ها و نقشه‌های شوم دشمن را در هر حوزه شناسایی و رفع می‌کنند.
وی خاطرنشان کرد: در نیروهای مسلح دو خصوصیت بارز وجود دارد که دیگر نهادها این ویژگی بارز را به این پر‌رنگی ندارند که یکی نظم و آراستگی  و دیگری قانونمداری و پایبندی به مقررات است.
القاصی تصریح کرد: ویژگی دیگر این نیروها که آنها را از نیروهای مسلح دیگر کشورها متمایز می‌سازد این است که نیروهای مسلح ما مردمی و برآمده از بطن مردم هستند و اعتقادات اسلامی عملکرد آنان را در شاخص بالایی قرار می‌دهد.
رئیس کل دادگستری فارس افزود: بر اساس قانون جرائم نیروهای مسلح، غیبت بیش از مدت معین در نیروهای مسلح رفتار مجرمانه و قابل مجازات است اما غیبت در دیگر دستگاه‌ها جرم نیست و اگر ممنوع باشد تنها به عنوان تخلف اداری مورد برخورد قرار می‌گیرد، چراکه مأموریت‌های ذاتی نیروهای مسلح حساسیت دارد.
وی عنوان کرد: سیاست‌های پیشگیری بر اساس مؤلفه‌های جرم‌شناسی در مرحله قبل از ارتکاب، در مرحله وقوع و در نهایت در مرحله بعد از ارتکاب جرم تعریف می‌شود که این اقدامات جامعه سالم را قابل تحقق می‌سازد.
القاصی با بیان اینکه ساختن یک جامعه سالم در تمام ابعاد با کاهش زمینه‌های جرم محقق می‌شود، اظهار داشت: باید با بررسی علل و عوامل جرم زمینه وقوع را کاهش داد و همچنین توجه داشت که  اعمال مجازات با هدف اجتماعی کردن فرد است.
وی تذکر شد: اگر محیط خدمت سربازی با نشاط و عوامل وقوع جرم در آن پیش‌بینی شده باشد عدم اقبال سربازان به ادامه خدمت وظیفه کاهش می‌یابد و اگر سربازی مرتکب این امر شد اعمال مجازات باید در راستای اصلاح باشد.
کد مطلب : ۱۲۶۶۵
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما