۰
plusresetminus
نقدی بر سخنان استاندار فارس در مراسم افتتاح تقاطع غیرهمسطح شهیدان ترابی در شیراز؛

هجمه علیه شورای نگهبان و دیگر نهادهای قانونی کشور از سوی هیچ مسئولی پذیرفته نیست!

تاریخ انتشارپنجشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۵۸
اساسا در نظام جمهوری اسلامی، یک فتنه گر و یا یک شخص منحرف آیا باید بتواند خود را از طریق انتخابات در معرض آرای عمومی قرار دهد و اگر مورد اقبال واقع شد، ردای مسئولیت بر تن کند؟ آیا مقبولیت احتمالی از دید برخی مسئولان مترادف مشروعیت و صلاحیت اداره امور نیز هست؟
افشانی استاندار فارس
افشانی استاندار فارس
به گزارش "حافظ نیوز" سید محمد علی افشانی استاندار فارس ظهر دیروز در مراسم بهره‌برداری از تقاطع غيرهمسطح شهيدان ترابی در شيراز طی سخنانی با طرح اين سئوال كه مگر می‌شود بگوییم تعلیم و تربیت به واسطه خود انسان است و انگشت اشاره مشکلات این بخش را به سمت کسان دیگری نشانه برويم؟ گفت: یقین داشته باشید همه انسان‌ها به حق خود حساس هستند و  مهم نیست آن حق در مسئله حساسی چون انتخابات باشد یا مسئله دیگری.
افشانی با تاکید بر اینکه متوسط مردم اشتباه نمی‌کنند، ضمن معرفی مجلس اول به عنوان مجلسی مطلوب و با تاکید بر لزوم حق انتخاب آزاد گفت: «مردم از ما بهتر می‌فهمند، به عنوان مثال تاریخ  100 سال گذشته گویای این مدعاست که در جایی که انتخاب آزادانه بود دارای مجلسی قوی بودیم که با مجلس فعلی قابل مقایسه نیست.»

هجمه علیه شورای نگهبان و دیگر نهادهای قانونی کشور از سوی هیچ مسئولی پذیرفته نیست!
پیرامون اظهارات اخیر استاندار فارس ذکر چند نکته ضروری به نظر می رسد:

نخست آنکه آنگونه که از ظاهر کلام استاندار فارس بر می آید، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در برخی مواقع و دوره ها، مجالسی قوی تشکیل شده است و در برخی مواقع نیز مجالس ضعیف؛ و هنگامی که عنوان می شود مجالس قوی حاصل انتخاب آزادانه مردم بوده است طبیعتا می توان نتیجه گرفت مجالس ضعیف نیز حاصل سلب حق انتخاب آزاد از مردم بوده است! البته استاندار محترم با معیار و ملاک قرار دادن مجلس اول به عنوان مجلس قوی، مجلس فعلی را نیز به صورت ضمنی ضعیف معرفی می کنند!

حال سوالی که استاندار فارس باید به آن پاسخ گویند این است که نتایج انتخابات کدام دور از ادوار مجلس از منظر ایشان خدشه دار بوده و در آن دوره، مردم حق انتخاب آزاد را نداشته اند؟ و دیگر اینکه چرا استاندار محترم فارس علیرغم اینکه مجلس اصولگرای نهم، حداکثر همکاری و حتی در برخی مواقع پیروی محض از دولت را همانند تصویب کلیات و جزئیات «طرح برجام» را در پیش گرفته و از خود به نمایش گذاشته است، بازهم این مجلس را مجلسی ضعیف می نامند! به راستی مجلس باید چه مدل رفتاری را در پیش گیرد تا از منظر مسئولان دولتی مجلسی قوی به حساب آید؟!
دومین نکته آنکه سخنان اخیر سید محمدعلی افشانی را می توان در راستای اظهارات چندی پیش ریاست محترم جمهور برشمرد.

 حسن روحانی در جلسه مشترک استانداران و هیان دولت در مردادماه طی سخنانی گفت: «مگر مجلس اول پس از انقلاب اسلامی که در آن زمان حتی شورای نگهبان نیز وجود نداشت و همه حتی گروهک‌های مخرب در آن حضور داشتند بهترین مجلس تاریخ این کشور نبود؟ ملت ایران ملتی بالغ، باتجربه و بزرگ است که به خوبی برای آینده خود تصمیم می‌گیرد.»

برداشت عمومی از سخنان ریاست محترم جمهور و استاندار محترم فارس چنین است که نهادی چون شورای نگهبان، مانع از تحقق انتخاب آزاد و یا ایجاد مجالس پویا و کارامد می شود چرا که طبیعتا نهادی که به واسطه رد صلاحیت مانع از حضور برخی افراد در صحنه انتخابات می شود شورای نگهبان است و علت مثال زدن مجلس اول به عنوان مجلسی سرامد و پویا نیز همین است که در آن مجلس، خبری از نظارت استصوابی شورای نگهبان نبوده حال سوالی که استاندار محترم به عنوان نماینده عالی دولت در استان باید به آن پاسخ گویند این است که هدف از هجمه های اینچنینی به شورای نگهبان چیست؟
آیا بکارگیری این ادبیات از سوی رئیس جمهور و تکرار آن از سوی دیگر مسئولان حتی در افتتاح پروژه های عمرانی با این هدف صورت می گیرد که شورای نگهبان در بررسی صلاحیت های نامزدهای انتخاباتی، تساهل و تسامح فوق العاده ای از خود به نمایش بگذارد و حتی با دیده اغماض به سوابق سوء برخی کاندیداها بنگرد تا انتخابات آزاد محقق شود؟

و شاید در سطحی بالاتر بتوان این پرسش را مطرح کرد که اساسا در نظام جمهوری اسلامی، یک فتنه گر و یا یک شخص منحرف آیا باید بتواند خود را از طریق انتخابات در معرض آرای عمومی قرار دهد و اگر مورد اقبال واقع شد، ردای مسئولیت بر تن کند؟ آیا مقبولیت احتمالی از دید برخی مسئولان مترادف مشروعیت و صلاحیت اداره امور نیز هست؟

پاسخ امام راحل، مقام معظم رهبری و قانون اساسی جمهوری اسلامی به این پرسش منفی است. بر اساس اصل ششم قانونی اساسی، شورای نگهبان با این هدف تشکیل شده است تا از نفوذ نااهلان به بدنه اجرایی و قانونگزاری و دیگر نهادهای انتخابی کشور جلوگیری کند و مانع از این شود که برخی افراد، با ظاهرسازی و تبلیغات رسانه ای اقدام به فریب افکار عمومی کنند و زمام امور در جامعه اسلامی را به دست گیرند.

امام راحل (رضوان الله علیه) نیز با اشاره به نقش و جایگاه رفیع شورای نگهبان در رد و یا تایید صلاحیت افراد برای حضور در نهادهای انتخابی می فرمایند: «اگر صد میلیون آدم، اگر تمام مردم دنیا یک طرف بودند و شما دیدید که همۀ آنها حرفی می‏‌زنند که بر خلاف حکم قرآن است، بایستید و حرف خدا را بزنید، ولو اینکه تمام بر شما بشورند» سخنرانی در مورخ 30 تیرماه 59

مقام معظم رهبری نیز در خصوص نقش و جایگاه شورای نگهبان می فرمایند: «یک دسته به دلیل مخالفت با نظر شورای نگهبان در مورد صلاحیت افراد در مراحل مختلف انتخابات با این نهاد مخالفند، همچنان که هر محکومی نسبت به حکم قاضی در مورد خود، مخالف است، این دسته نیز با استفاده از روشهای گوناگون تبلیغاتی سیاسی و گاهی با اهانت، شورای نگهبان را زیر سؤال می برند، که البته اگر این اقدامات با اهانت همراه شود، مسؤولان مختلف نظام و قوای سه گانه، موظف به جلوگیری از آن هستند.» سخنرانی در مورخ 24 تیر 79

لذا بنابر آنچه گفته شد می توان نتیجه گرفت شورای نگهبان و نقش نظارتی این شورا یک امر مسلم منطقی و قانونی در نظام جمهوری اسلامی است و هجمه به این شورا و دیگر نهادهای قانونی کشور با هر هدف و مقصودی نیز که باشد از سوی هیچ مسئولی پذیرفته شده نیست.

در انتها ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که استان فارس دیرزمانی نیست که رنگ آرامش و اعتدال به خود دیده است! حواشی ماه های پایانی عمر خدمت سید محمد احمدی در استانداری فارس، بار دیگر اثبات می کند اظهارات جنجالی و استقبال از حواشی سیاسی، مجال خدمت را از هر مسئولی سلب خواهد کرد. بنابراین، انتظار می رود استاندار محترم فارس این موضوع را بیش از پیش مد نظر قرار داده و ضمن پرهیز از اظهارات جنجالی، همچون گذشته به رویه اعتدالی خود ادامه دهد.
کد مطلب : ۱۱۴۲۵
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما


نظرات شما
سهیا
feedback
Iran, Islamic Republic of
استاندار راست میگه، وقتی شورای نگهبان چند نفر را دستچین کند و مردم هم شرکت نکنند ، اون مجلس مردمی نیست
feedback
Iran, Islamic Republic of
مجلس عصاره فضائل ملت است
امام خميني (ره)
بنابراين هر كسي شايستگي اين جايگاه حساس و مهم را ندارد