۰
plusresetminus
آغاز به کار اجلاس بین المللی پیرغلامان حسینی(ع) در شیراز؛

آیت الله مکارم شیرازی: عزاداری بر مصائب اهل بیت(ع) رمز پایداری و ماندگاری اسلام است/ آیت الله ایمانی: پیرغلامان حسینی باید به مقتضیات زمان آگاه باشند/ یک پژوهشگر دینی: امام حسین(ع) فقط به جهان تشیع تعلق ندارد

تاریخ انتشارچهارشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۲۲:۲۲
سیزدهمین اجلاسیه بین‌المللی پیرغلامان حسینی با حضور نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، استاندار فارس و مسئولان شیراز و شرکت 724 مداح داخلی و 34 ذاکر خارجی در تالار حافظ شیراز آغاز به‌کار کرد.
سیزدهمین اجلاس بین المللی پیرغلامان و خادمان حسینی
سیزدهمین اجلاس بین المللی پیرغلامان و خادمان حسینی
به گزارش "حافظ نیوز"، صبح امروز سیزدهمین اجلاسیه بین‌المللی پیرغلامان حسینی با حضور نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، استاندار فارس و مسئولان شیراز و شرکت 724 مداح داخلی و 34 ذاکر خارجی در تالار حافظ شیراز آغاز به‌کار کرد.
در ابتدای این اجلاسیه پیام حضرت آیت‌الله ناصر مکارم‌شیرازی مرجع شیعیان قرائت شد.

آیت الله مکارم شیرازی: عزاداری بر مصائب اهل بیت(ع) رمز پایداری و ماندگاری اسلام است
آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید در پیامی به اجلاسیه پیرغلامان حسینی در شیراز اعلام کرد: هر چه از عمر قیام عاشورا می‌گذرد بر هیبت آن افزوده شده و سرمشق روزگار ما می‌شود که این قیام در برابر طغیان گردنکشان جهان سدی محکم است و همین امر سبب شده تا ظالمان و کوردلان ریشه‌های این قیام را نشانه گرفته و با تکرار شبهات نخ نما به خیال خود با آن مقابله کنند و در قالب کتاب، ماهواره و فضای سایبری اندیشه سرور و سالار شهیدان را نشانه بگیرند اما هر ساله این راه پر رنگ‌تر شده و ذکر معارف علوی و تعمیق معارف حسینی توسط پیرغلامان با قوت ادامه دارد.
در این پیام افزوده شده است: مداحی، رسانه‌ای پرنفوذ و پایدار است که پیام قیام حسینی را که پیام مقاومت در برابر استکبار و ظالمان عالم را پایدار می سازد چنانکه پایمردی ملت ایران در عرصه دفاع مقدس از همین اصول نشات گرفت.
در پیام آیت‌الله مکارم اضافه شده است: سیزدهمین اجلاسیه که با همت رسانه ملی هر ساله برگزار می‌شود صدقه جاریه‌ای است که جان انسان‌ها را با زلال اشک بر مصائب اهل‌بیت رسول‌الله (ص) شست‌و‌شو می‌دهد و بذر شجاعت و شهامت قیام الهی را در عرصه عالم به بار می‌نشاند که این رمز پایداری و ماندگاری اسلام عزیز است و همین امر قیام اسلام را در جهان می‌گستراند.
در ادامه این پیام آمده است: شعار اجلاس امسال هوشمندانه و با توجه به حضور عمله‌های داعش و تکفیریون در منطقه، «ذاکرین اهل‌بیت؛ منادیان وحدت» نامگذاری شده و در این برنامه پیرغلامان حسینی از 19 کشور جهان شرف حضور دارند و در جوار بارگاه امین ولایت، ندای شرف و آزادگی وجدان انسانی را سر می‌دهند که اثرات آسمانی برگزاری این محفل در آستانه ماه محرم در جان شیفتگان حسینی مضاعف خواهد بود.
در ادامه این مراسم دبیر اجرایی سیزدهمین اجلاس و رئیس شورای هیئات مذهبی فارس نیز گفت: ثبت عزاداری این دیار از دوران آل‌بویه شاهدی بر دلدادگی مردم شیراز به خاندان وحی است.
مظفر مختاری افزود: صحنه‌های بسیاری از دلدادگی مردم فارس و شیراز به اهل بیت و آقا ابا عبدالله الحسین (ع) ثبت شده و در حوزه برگزاری مناسک، عالم دوراندیش آیت‌الله سید نورالدین حسینی‌الهاشمی با تشکیل حزب برادران و ساماندهی دسته‌جات عزاداری به عنوان الگویی برای ایران اسلامی عمل کرد.
وی خاطرنشان کرد: اغلب شهدا و ایثارگران منتسب به هیئات مذهبی و برآمده از مکتب سرخ اباعبدالله بودند و شهید شیرعلی سلطانی شاهدی بر این مدعا است و 7 هزار مداح و هیئت مذهبی فارس ادامه دهنده این راه بوده و معارف اهل بیت را ترویج می‌کنند.

آیت الله ایمانی:  پیرغلامان حسینی باید به مقتضیات زمان آگاه باشند
آیت‌الله اسدالله ایمانی نماینده ولی فقیه در استان فارس نیز در این اجلاسیه اظهار داشت: جریان عاشورا راه شهادت، مقاومت، ایستادگی و حانبازی را در زمان تاریکی به تمام انسان های آزادی خواه دنیا نشان می دهد.
وی افزود: دشمنان همواره در طول تاریخ تلاش کردند شهادت امام حسین(ع) رابه عنوان یک حادثه و پدیده در تاریخ سپری شده مطرح کنند در حالی که خاندان اهل بیت(ع) شهادت امام حسین(ع) را یک جریان تاریخ دانستند.
ایمانی اظهارداشت: دشمنان در اردوگاه یزید تلاش می کردند واقعه تاریخی عاشورا را حادثه، انتقام و زد و خورد در مقابل جنگ های بدر و حنین عنوان کنند که زمان آن به پایان رسیده است.
وی اضافه کرد: متاسفانه برخی از قلم به مزدان نیز دردوران معاصر حدود یازده سال پیش، در روزنامه ها و کتاب ها مقالاتی را منتشر کردند که حادثه کربلا جریان نبوده و یک قصه تاریخی و انتقام بوده است.
او ادامه داد: این درحالی است که عاشورا یک جریان ماندگار تاریخی است زیرا آزادی خواهان دنیا به آن تاسی کرده و دشمنان در مقابل آن صف آرایی کردند که نمونه آن حمله فتنه گران در سال 88 به عزاداری و علم و کتل امام حسین(ع) است.
امام جمعه شیراز عنوان داشت: امروز ارزش و اعتبار مداح، پیرغلامان، خادمان امام حسین(ع) در این است که زمان و مکان شناسی و درک و شناخت اردوگاه یزید و امام حسین(ع) در زمان حاضر است.
ایمانی گفت: امروز اشعار در مداحی ها باید به روز و بیانگر جریان ماندگار هزار و 300 سال گذشته بر اساس مقتضیات زمان و مکان امروز باشد.
وی با بیان اینکه جریان کربلا و عاشورا باید زنده نگه داشته شود افزود: امروز وظیفه مداحان، عاشقان، پیرغلامان و خادمان امام حسین(ع) درک مقتضیات زمان و شناخت اردوگاه حسینیان و یزیدیان، افراد ساکت و غایبین دوران امام حسین(ع) و بیان آنها برای مردم است.
او بابیان اینکه هیات های مذهبی برای بقای خود باید به روز بودن و زمان شناسی را مد نظر داشته باشند بیان کرد: حادثه کربلا یک جریان مادنگار تاریخی است که باید از تمام کسانی که برای احیا و زنده نگه داشتن این جریان تلاش می کنند تجلیل شود.
ایمانی اظهارداشت: امروز در اردوگاه یزید آمریکا، انگلیس، اسراییل، فرانسه، آل سعود و دولت های های زورگو قراردارد که حادثه منا ادامه جنایت های دشمنان اسلام است.

یک پژوهشگر دینی: امام حسین(ع) فقط به جهان تشیع تعلق ندارد  
محمدرضا سنگری پژوهشگر دینی نیز امروز در کارگاه تخصصی سیزدهمین اجلاس بین المللی تجلیل از پیرغلامان و خادمان حسینی با موضوع 'نشست ها و مسوولیت های مداحی' در شیراز بیان کرد: با توجه به این که مردم در مجالس عزای امام حسین (ع) حضوری چشمگیردارند، مداحان و ذاکران حسینی باید بکوشند این محافل، دانش و معرفت افزاباشد. وی با بیان اینکه مداحان و پیرغلامان، فرهنگ گستران عاشورایی هستند افزود: مداحان وذاکران بایداز کربلا و جریان عاشورا برای زمان و مخاطب امروز سخن بگویند و چگونگی پیوند و ارتباط آن را با وقایع امروز برای مخاطبان تبیین کنند.
سنگری اظهارداشت: نبایداجازه داد این ظرفیت عظیم مردمی، بدون بهره مندی از دانش و معرفت، مجالس امام حسین(ع) را ترک کنند بلکه افراد حاضر باید از این مجالس، مطالب ارزشمند بیاموزند و این موضوع باید مورد توجه مداحان و ذاکران باشد.
وی ادامه داد:امام حسین(ع) فقط به جهان تشیع تعلق ندارد بلکه این امام بزرگوار یک الگوی انسانی و جهانی و متعلق به همه انسان ها و تاریخ است و به همین سبب ضروری است مداحان و ذاکران حسینی خود معارف عاشورایی و امام حسین (ع) را به خوبی بشناسند و آنها را برای عموم مردم بیان کنند
این پژوهشگر دینی ادامه داد: جریان کربلا دارای چهار بُعد درس ها و عبرت ها، سوگ، اندوه و حزن، حماسه و عرفان است و مداحان و ذاکران باید همه ابعاد کربلا و عاشورا را مد نظر داشته و آنها را بیان کنند و این گونه نباشد که فقط یک بُعد جریان عاشورا بیان شود زیرا در این صورت مخاطبان دلزده می شوند.
سنگری ادامه داد: مداحان و ذاکران حسینی باید به تمام ظرفیت های کربلا بپردازند و ابعادی را که تا کنون به آن پرداخته نشده برای مردم بیان کنند.

سید حسین ذوالانوار نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی: وظیفه امروز ما این است که حسین و یزید زمان خود را بشناسیم
سید حسین ذوالانوار در حاشیه افتتاحیه همایش مداحان و پیرغلامان امام حسین (ع) در شیراز اظهار داشت: از تمام نهادها و ارگان‌هایی که برای برگزاری هرچه بهتر این مراسم تلاش کرده‌اند تشکر و قدردانی می‌کنیم.
وی همچنین تصریح کرد: برگزاری چنین همایش‌هایی باید منجر به نهادینه شدن فرهنگ قیام و شهادت در سطح جامعه شود که برای رسیدن به چنین نقطه‌ای، لازم است تمام ارگان‌ها و نهادهای مختلف فرهنگی و غیرفرهنگی احساس تکلیف کنند.
ذوالانوار افزود: واقعه عاشورا واقعه‌ای نیست که محصور به زمان خاصی باشد و آنچه از آن با عنوان تقابل خونین جبهه حق و جبهه باطل یاد می‌شود، در زمان حاضر نیز وجود دارد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: آنچه که به‌عنوان خروجی از چنین همایش‌هایی انتظار می‌رود، نهادینه کردن این باور است که در اساس چگونه می‌شود در جامعه اسلامی، نواده مصلح و نزدیک‌ترین شخص به پیامبر اسلام این‌چنین مظلومانه مورد هجمه قرار گیرد و به شهادت برسد؟
وی در ادامه گفت: بررسی و تبیین علل واقعه عاشورا برای نسل‌های جوان و بلکه آحاد جامعه، می‌تواند از وقوع مجدد آن در عصر حاضر جلوگیری کند.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: در حال حاضر، اگر نسبت به اجرای فرمان‌های رهبر معظم انقلاب از جانب خواص و یا عموم مردم غفلتی صورت گیرد، این احتمال که به‌طور مجدد حکومت اسلامی و ولی‌فقیه که نایب‌الامام در عصر حاضر است مورد هجمه همه‌جانبه قرار گیرد بسیار وجود دارد.
وی در پایان اظهار داشت: وظیفه امروز ما این است که حسین و یزید زمان خود را بشناسیم، نسبت به مجاهدان و زمانه خود بصیرت پیدا کنیم و بدانیم که پیرغلامان امام حسین (ع) باید به مقتضیات و وقایع روز آگاهی کامل داشته باشند.
ذوالانوار ادامه داد: فرهنگ عاشورایی باید نهادینه شود و پیر‌غلامان امام حسین (ع) به‌عنوان پرچم‌دار این عرصه تمام توان خود را برای نهادینه کردن این فرهنگ در سطوح گوناگون جامعه به‌کار گیرند.

منابع خبری: فارس - ایرنا
کد مطلب : ۱۱۲۶۵
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما