ازه ترین گزارش از میزان دسترسی کاربران ایرانی به اینترنت نشان می دهد میزان ضریب نفوذ اینترنت در کشور ۳۰ درصد است که در مقایسه با سال ۱۳۸۷ (۱۲ درصد) و ۱۳۸۹ (۱۵.۹ درصد) رشد چشمگیری داشته است.
به گزارش حافظ نیوز به نقل از گروه اقتصادی ایرنا، براساس جدیدترین یافته های مرکز آمار در طرح آمارگیری'استفاده خانوارهای ایرانی از فناوری اطلاعات و ارتباطات' که از ۲۱ دیماه تا ۱۰ بهمن ماه ۱۳۹۲ استخراج شده است، از مجموع ۲۲.۸ میلیون خانوار کشور، حدود ۸.۶ میلیون خانوار(۳۷.۸ درصد)در محل سکونت به اینترنت دسترسی داشته اند که از این تعداد ۷.۶ میلیون خانوار (۸۷.۷ درصد) در نقاط شهری و ۱.۱ میلیون خانوار (۱۲.۳ درصد) در نقاط روستایی زندگی می کرده اند، اندازه این سهم برای خانوارهای شهری ۴۵.۱ درصد و برای خانوارهای روستایی ۱۷.۵ درصد است.
همچنین از کل خانوارهایی که در محل سکونت خود به اینترنت دسترسی داشته اند، نحوه دسترسی ۳.۸ میلیون خانوار (۴۱.۱ درصد)حداقل باند پهن ثابت عمدتا بصورت ADSL، نحوه دسترسی ۲.۶ میلیون خانوار (۳۰.۲ درصد)حداقل باند پهن بی سیم عمدتا بی سیم های ثابت زمینی مانند WiMaxو WiFi، نحوه دسترسی بالغ بر ۸۳۳ هزار خانوار (۹.۷ درصد) حداقل باند باریک ثابت عمدتا Dial-Up و نحوه دسترسی حدود ۸۴۲ هزار خانوار(۹.۸ درصد)حداقل باند باریک سیار عمدتا GPRS بوده است، ضمن آنکه نحوه دسترسی ۲.۳ میلیون خانوار (۲۶.۶ درصد) اظهار نشده است.
مقایسه شاخص های فاوا در خانوارهای کشور در طول سه دوره آمارگیری مقایسه خانوارهای کشور در طول سه دوره آمارگیری از شاخص های فناوری اطلاعات و ارتباطات، نشان می دهد که در سال ۱۳۹۲ نسبت به سال ۱۳۸۷، سهم خانوارهای تلفن ثابت ۱۱ درصد، سهم خانوارهای دارای تلفن همراه ۲۱.۲ درصد، سهم خانوارهای دارای رایانه ۱۵.۷ درصد و سهم خانوارهای دارای دسترسی به اینترنت محل سکونت ۱۹.۶ درصد رشد داشته است.
همچنین در سال ۱۳۹۲ نسبت به سال ۱۳۸۹ سهم خانوارهای دارای تلفن ثابت ۱.۳ درصد، سهم خانوارهای دارای تلفن همراه ۶.۸ درصد، سهم خانوارهای دارای رایانه ۱۰.۷ درصد و سهم خانوارهای دارای دسترسی به اینترنت در محل سکونت ۱۶.۴ درصد بیشتر شده است.
ضریت نفوذ تلفن همراه در کشور از مجموع ۷۷.۱ میلیون نفر جمعیت کشور که حدود ۷۰.۶ میلیون نفر آن ۶ ساله و بیشتر می باشند، تعداد ۴۷.۴ میلیون نفر که همگی در گروه سنی ۶ ساله و بیشتر قرار دارند، دارای تلفن همراه بوده که از این تعداد ۳۷ میلیون نفر در نقاط شهری و ۱۰.۴ میلیون نفر در نقاط روستایی ساکن بوده اند.
براین اساس ضریب نفوذ تلفن همراه در کشور و در بین افراد ۶ ساله و بیشتر ۶۷.۲ درصد است که برای نقاط شهری ۷۲.۱ درصد و برای نقاط روستایی ۵۴.۲ درصد است.
ضریب نفوذ رایانه در کشور براساس این گزارش همچنین از ۲۴.۴ میلیون نفر از جمعیت کشور که ۲۴.۲ میلیون نفر آنها افراد ۶ سال به بالا هستند، کاربر رایانه بوده اند. از این جمعیت ۲۱.۲ میلیون نفر در نقاط شهری و ۳ میلیون نفر در نقاط روستایی زندگی می کرده اند که نشان می دهد ضریب نفوذ رایانه در کشور ۳۱.۷ درصد بوده است.
همچنین ضریب نفوذ رایانه در بین افراد شش سال و بیشتر کشور ۳۴.۳ درصد و برای نقاط شهری و روستایی به ترتیب ۴۱.۴ و ۱۵.۵ درصد می باشد. ضریب نفوذ اینترنت در کشور براساس آمارگیری سال ۱۳۹۲ از مجموع ۷۷.۱ میلیون نفر جمعیت کشور، تعداد ۲۱.۲ میلیون نفر کاربر اینترنت بوده اند که نشان می دهد ۲۷.۴ درصد جمعیت از اینترنت استفاده کرده اند، همچنین ۳۱.۷ درصد از جمعیت کشور از رایانه و ۶۱.۵ درصد از تلفن همراه استفاده کرده اند. همچنین از کل جمعیت کشور حدود ۷۰.۶ میلیون نفر افراد شش سال به بالا می باشد، از این تعداد ۲۱.۱ میلیون نفر کاربر اینترنت بوده که بیانگر ضریب نفوذ ۳۰ درصدی است و در مقایسه با سال ۱۳۸۷ (۱۲ درصد) و ۱۳۸۹ (۱۵.۹ درصد) افزایش چشمگیری داشته است.
ضریب نفوذ اینترنت شهری و روستایی کشور در گروه سنی ۶ سال و بیشتر به ترتیب ۳۶.۶ و ۱۲.۳ درصد بوده است.
خانوارهای کشور و وضعیت برخورداری از تلفن و رایانه براساس این گزارش، از مجموع خانوارهای کشور حدود ۲۲.۳ میلیون خانوار (۹۷.۶)درصد در محل سکونت به تلفن (ثابت یا همراه یا هردو)دسترسی داشته اند، اندازه این سهم به ترتیب برای خانوارهای شهری و روستایی به ترتیب ۹۸.۹ درصد و ۹۳.۹ درصد بوده است. از مجموع خانوارهای دارای تلفن کشور، ۵ درصد تنها دارای تلفن ثابت، ۱.۵ درصد دارای تلفن همراه و ۹۱ درصد دارای تلفن ثابت و همراه بوده اند. براساس این گزارش ۱۰.۵ میلیون خانوار (۴۵.۹ درصد) در محل سکونت به رایانه دسترسی داشته اند، همچنین ۵۴ درصد خانوارهای شهری و ۲۳.۳ درصد خانوارهای روستایی کشور در محل سکونت به رایانه دسترسی داشته اند.
وضعیت دسترسی خانوارهای کشور به رادیو و تلوزیون همچنین از مجموع ۲۲.۸ میلیون خانوار کشور، حدود ۱۳ میلیون خانوار (۵۷ درصد) در محل سکونت خود به رادیو و ۲۲.۵ میلیون خانوار (۹۸.۴ درصد)به تلویزیون دسترسی داشته اند. اندازه سهم دسترسی به رادیو و تلوزیون به ترتیب برای خانوارهای شهری ۶۱.۱ و ۹۸.۹ درصد و برای خانوارهای روستایی نیز به ترتیب ۴۵.۵ و ۹۷.۱ درصد بوده است.