تشریح دستاوردهای یکساله دانشگاه علوم پزشکی شیراز؛
ایمانیه: با اجرای برنامه تحول نظام سلامت مردم فارس 70 میلیارد تومان کمتر هزینههای درمانی پرداخت کردهاند
تاریخ انتشارسه شنبه ۳ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۱۰
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به بستههای خدمتی تحول نظام سلامت گفت: با احتساب مجموع این خدمات دولت بیش از 200 میلیارد تومان به اجرای بستههای مختلف تحول نظام سلامت در دانشگاه علوم پزشکی شیراز کمک کرده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز
به گزارش "حافظ نیوز"، محمدهادی ایمانیه در نشست خبری هفته دولت دستاوردهای یک سال گذشته دانشگاه را تشریح و مهمترین دستاورد را در حوزه تحول نظام سلامت عنوان کرد.
وی با اجرای برنامه تحول نظام سلامت مردم فارس 70 میلیارد تومان کمتر هزینههای درمانی پرداخت کردهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به بستههای خدمتی تحول نظام سلامت، تصریح کرد: با احتساب مجموع این خدمات دولت بیش از 200 میلیارد تومان به اجرای بستههای مختلف تحول نظام سلامت در دانشگاه علوم پزشکی شیراز کمک کرده است.
ایمانیه افزود: به دنبال اجرای برنامه تحول نظام سلامت تاکنون، 20 هزار زایمان طبیعی رایگان در فارس صورت گرفته و در بسته خدمتی "هتلینگ" نیز راهاندازی 13 کلنیک ویژه تخصصی و فوق تخصصی را در فارس آغاز کردهایم، هم چنین راهاندازی مجتمعهای مرتبط با بیماری سرطان و راهاندازی بخشهای ویژه نوزادان، کودکان و بزرگسالان و نیز رسیدگی به اورژانس بیمارستانهای نمازی، شهید دکتر فقیهی، شهید دکتر چمران، شهید رجایی، بیمارستان مرودشت و بیمارستان کازرون را در برنامه داریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه اجرای بسته خدمتی "ماندگاری" سبب حضور پزشکان با تخصصهای گوناگون در شهرستانها شده است، گفت: این بسته در فارس با ماندگاری 350 پزشک متخصص در شهرستانها به اجرا در آمده، همچنین با اجرای بسته "مقیمی"، اساتید دانشگاه و فلوشیپ ها به صورت 24 ساعته در بیمارستانها مقیم شدند.
وی با اعلام خبر در حال ساخت بودن 42 پروژه بیمارستانی در فارس، ادامه داد: امیدواریم تا پایان سال، هشت پروژه فاز نخست بیمارستان پیوند، بیمارستان سوانح و سوختگی، بیمارستان قادرآباد، داریون، استهبان، بیضا، قائمیه و کازرون به بهره برداری برسد.
ایمانیه همچنین در خصوص پروژههای دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حوزه بهداشت، بیان داشت: کار سرشماری بهداشتی مردم شیراز در روزهای اخیر آغاز شده و تا دوماه آینده ادامه مییابد که خدمت بزرگی در زمینه دستیابی به اطلاعات بهداشتی خانوارها و ارائه بهتر خدمات به ویژه از طریق مراقبان سلامت است.
وی راه اندازی مراکز سلامت جامعه را نیز با ارائه خدماتی مانند دندانپزشکی، بهداشت محیط، تغذیه، سلامت روان و بهداشت حرفه ای که هر کدام چهار پایگاه سلامت را تحت پوشش قرار میدهد از دیگر اقدامات حوزه بهداشت دانشگاه عنوان کرد و افزود: در این پایگاهها پزشک خانواده و مراقب سلامت برای ارائه خدمات به مردم مستقر میشوند و هم اکنون نیز این مراکز در آباده و لامرد و هشت مرکز نیز در شیراز آغاز به کار کردهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصیریح کرد: در سال گذشته اقدام بهداشتی موثری که در کشور آغاز و در فارس نیز به اجرا گذاشته شد تزریق واکسن پنتاوالان به نوزادان بود که شامل پنج واکسن مختلف بوده و واکسن آنفولوانزا نیز به در قالب آن به موارد گذشته افزوده شده، از طرفی دادن مکمل به کودکان و مادران باردار مناطق روستایی نیز از سر گرفته شود.
ایمانیه راه اندازی 140 خانه بهداشت و تعمیر و تجهیز آنها در سراسر فارس را گام موثری در ارائه خدمات بهداشتی به مردم سراسر فارس عنوان کرد و اظهار داشت: اکنون میتوانیم به جرات ادعا کنیم که خانه بهداشت ساخته نشده در فارس نداریم.
وی در خصوص بیماری سالک، از وجود کمربند سالک خیز در استان خبر داده و گفت: شهرهای سپیدان، شیراز، مرودشت، ارسنجان، نی ریز و تا حدودی نیز استهبان در این کمربند قرار میگیرند و در نشستهایی که با فرمانداران این شهرستانها برگزار شده این مشکل بررسی و در خصوص آن چاره اندیشی شده، همچنین نمایندگانی از دانشگاه به صورت مرتب به این شهرستانها سرکشی کرده و روند اجرای اقدامات کنترلی را بررسی میکنند.
ایمانیه با اشاره به دخیل بودن 18 سازمان در کنترل بیماری سالک، از اصحاب رسانه خواست تا با اطلاع رسانی در خصوص این بیمارستان و راههای کنترل آن، مسئولان و دست اندرکاران را در این امر یاری رسانند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین از راه اندازی 32 تخت داخلی در بیمارستان شهید رجایی از هفته آینده خبر داد و اظهار داشت: این اقدام کمک موثری به نفع بیماران ترومای این بیمارستان، همچنین اورژانس بیمارستانهای شهید دکتر فقیهی و نمازی است.
ایمانیه با بیان اینکه تفاهم نامه با دکتر ملک حسینی، رئیس بیمارستان پیوند به مدت پنج سال و قابل تمدید به 10 سال منعقد شده است، افزود: بر اساس این تفاهم نامه، 350 تحت این بیمارستان به دانشگاه اجاره داده میشود که این تعداد تخت مشمول تمام قوانین دانشگاه از جمله پرداخت هزینهها بوده و زمینه انتقال بیمارانی از سایر بیمارستانها به این بیمارستان با هدف بهبود کیفی خدمات فراهم میشود.
وی با اشاره به راه اندازی مرکز نوار قلب از راه دور در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اختصاص 100 دستگاه نوار قلب به مراکز بهداشتی درمانی روستایی، شهرها و بیمارستانهای کوچک، تصریح کرد: به کمک این اقدام، نوار قلب بیماران از طریق اینترنت به این مرکز که به صورت 24 ساعته فعال است ارسال شده و توسط دستیاران سال آخر رشته قلب بررسی شده، مشاورههای لازم به مرکز ارسال کننده ارائه میشود و بر این اساس، پزشک مستقر در شهرستان یا مرکز بهداشتی درمانی اقدام به درمان بیمار مینماید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین از آغاز به کار دو مرکز در بیمارستان نمازی و قلب الزهرای شیراز برای ارائه فوری کمک به بیمارانی خبر داد که در چهار ساعت نخست وقوع سکته قلبی قرار دارند و با اقدام به سریع و حضور به موقع در بیمارستان، امکان نجات آنان وجود دارد و تاکنون نیز دو بیمار از این طریق سلامت خود را به دست آوردهاند.
وی انجام هزار عمل کاشت حلزون شنوایی فارس و توسعه همکاریها با سایر کشورها از جمله تاجیکستان را که منجر به عقد تفاهم نامه برای انتقال دانش دانشگاه علوم پزشکی شیراز به این کشور بود از دیگر دستاوردهای یک سال گذشته دانشگاه عنوان کرد و گفت: اعمال جراحی جنین که هم اکنون در دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حال انجام است در 26 کشور اطراف صورت نمیگیرد، از سویی بیمارستان نمازی شیراز را میتوان تنها مرکز انجام پیوند لوزالمعده در کشور دانست.