اقلید کلید فارس و شهر چشمه سارها ‌

تسنیم , 23 بهمن 1399 ساعت 14:06

شهرستان اقلید با 7054 کیلومتر مربع مساحت در شمال استان فارس واقع شده و قریب 5.7 درصد کل مساحت خاکی استان فارس را به خود اختصاص داده و دارای سه بخش مرکزی، سده و حسن آباد است. شهرستان اقلید در چهار راه اصلی استان‌های فارس، اصفهان، کهکیلویه و بویراحمد و یزد قرار گرفته است.


به گزارش حافظ خبر؛ شهرستان اقلید از شهرهای شمالی فارس است که در چهار راه اصلی استان‌های فارس، اصفهان، کهکیلویه و بویراحمد و یزد قرار گرفته و این شهر به دلیل داشتن دژهای بلند و دروازه های محکم نقش حفاظتی برای استان داشته و به کلید فارس شهرت یافته است.
شهرستان اقلید با 7054 کیلومتر مربع مساحت در شمال استان فارس واقع شده و قریب 5.7 درصد کل مساحت خاکی استان فارس را به خود اختصاص داده و دارای سه بخش مرکزی، سده  و حسن آباد  است. شهرستان اقلید در چهار راه اصلی استان‌های فارس، اصفهان، کهکیلویه و بویراحمد و یزد قرار گرفته است.
تنگ براق اقلید

تنگ براق اقلید با مناظر طبیعی زیبا از جمله آثار دیدنی این شهرستان است.
درتنگ براق رودخانه‌ای، دیواره کوه را به پهنای چهل متر و ارتفاع  صد متر شکافته و چشم‌انداز زیبایی به وجود آورده است. گفته شده که شاپور در اینجا استراحت می‌کرده قسمتی از نبشته از دل صخره کنده شده  و نزدیک شیب تند کنار رودخانه افتاده است. روی سنگ نبشته دو زبان فارسی میانه و پارتی اشکانی دیده‌ می شود. 
امام‌زاده سید محمد (ع):
بقعه متبرک این امام‌زاده در فاصله 79 کیلومتری جنوب شرقی اقلید در نزدیکی دریاچه کافتر واقع شده است. امام‌زاده سید محمد از نوادگان حضرت علی (ع) است. اطراف این امام‌زاده درختان فراوان و چشمه‌سارهایی  وجود دارد که طراوت خاصی به منطقه داده است.
امام‌زاده عبدالرحمن (ع):
بقعه متبرکه امام‌زاده در مرکز شهر و در کنار کوه حوض دختر گبر قرار دارد. بقعه این امام زاده دارای دو گلدسته و گنبد است که در شبستان و صحن جلوی آن گلزار شهدای اقلید قراردارد و در انتهای شرقی آن مرقد امام‌زاده عبدالرحمن (ع) قراردارد. ضریح این امام زاده با قلم‌کاری‌های زیبا مزین شده است.
چشمه محمد رسول الله(ص):

این چشمه درجنوب غربی شهر اقلید و در فاصله 5 کیلومتری آن قرار دارد. این چشمه که از زیر یک تپه سنگی و خاکی می‌جوشد پس از ورود به یک حوضچه از طریق نهری کوچک  باغ‌های اطراف را آبیاری می کند. نام قدیمی این چشمه رودخانه شکاب بوده که در 100 سال گذشته به چشمه محمد رسول الله(ص) مشهور شده است .
رودخانه کر:

رودی که ازکوه‌های سیدمحمد و پالان‌گری درشهرستان اقلید سرچشمه می‌گیرد و پس از پیوستن آب تعدادی از چشمه‌های این شهرستان به آن با نام رودخانه کر از ناحیه تنگ براق به شهرستان مرودشت وارد می‌شود.
چشمه بالنگان:

چشمه حاجی‌آباد (بالنگان) با جلوه‌های بسیار زیبا و تفرجگاهی در منطقه‌ای به وسعت سه کیلومتر در محدوده شهرستان اقلید قرار دارد.
چشمه قدمگاه:

این چشمه در بخش سده و در محلی با پوشش گیاهی مناسب و محوطه‌ای سرسبز و درختکاری شده قرار دارد. موقعیت این چشمه برای ایجاد تاسیسات پذیرایی بین راهی بسیارمناسب است. درحال حاضر چشمه فوق پس ازانباشت دریک حوضچه بخشی از زمین‌های اطراف را آبیاری می‌کند.
چشمه جوتو:
این چشمه درمجاورت جاده آسپاس شهرستان اقلید در دامنه ارتفاعات کوه حسینی قرارگرفته و منطقه‌ای مناسب برای تاسیس پارک جنگلی و ایجادگردشگاه است.
کوه سفید
این کوه مطابق جهت عمومی زاگرس ازشمال غربی به جنوب شرقی کشیده شده است و با 3943 متر ارتفاع بلندترین نقطه شهرستان اقلید است که درشمال شرقی استان فارس قرار دارد.
روستای محمدآباد:
این روستا که از توابع شهرستان اقلید است و در بخش مرکزی دهستان خسرو و شیرین قرار دارد. درضلع جنوبی این روستا محوطه‌ای با مساحت شش کیلومتر وجود دارد که آب‌های سطحی و پوشش گیاهی مرکب از درختان بید سپیدار و نارون چشم‌انداز زیبایی به آن بخشیده و ارزش گیاهی ویژه ایجادکرده است.
روستای خسرو و شیرین:
این روستا منطقه‌ای ییلاقی ایل قشقایی است و از چشمه پوشش جنگلی و آب و هوای دل‌پذیر برخوردار است. از این روستا و ناحیه ییلاقی آن به عنوان گردشگاه استفاده می‌شود.
روستای دزد کر:
این روستا چشم‌انداز طبیعی زیبایی دارد و در طول سال مورد بازدید گردشگران بسیاری قرار می‌گیرد. این روستا در فاصله 10 کیلومتری تنگ براق قرار دارد و فراوانی آب‌های سطحی، کیفیت مناسب پوشش گیاهی درختان جنگلی و آب هوای مطبوع کوهستانی از ویژگی‌های ارزشمندی است که این منطقه را در شمار یکی از جاذبه‌های طبیعی استان قرار داده است.
قالیبافی، گبه بافی، گلیم بافی، منبت‌کاری، معرق‌کاری و رودوزی سنتی از صنایع دستی و سوغات شهرستان اقلید است. 
 


کد مطلب: 23152

آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/report/23152/اقلید-کلید-فارس-شهر-چشمه-سارها

حافظ خبر
  https://www.hafezkhabar.ir