"حافظ نیوز"// کتس بس یا شهرک مهدی آباد، منطقه ای نسبتا وسیع با جمعیتی حدود 40 هزارنفر واقع در جنوب شهر شیراز است.
این منطقه به وسیله خیابان کمربندی(امام خمینی) از شهر شیراز جدا شده است و تنها 5 کیلومتر با مرکز شهر فاصله دارد.
منطقه ای محروم و ضعیف نگه داشته شده که به یکی از گلوگاه های جرم و جنایت در شهر تبدیل شده است.
به گفتوگو با مردم که بنشینید از دردهایشان، غم ها و مشکلاتشان برایتان می گویند، هرچند که اگر چرخی هم در منطقه زده شود، به خوبی می توان بسیاری از مشکلات و نقاط آسیب و ضعف را لمس کرد.
نامدار ستاره فر از ساکنان و افراد با سابقه در این منطقه است، وی 38 سال است که امام جماعت این منطقه نیز باشد، این گونه مهدی آباد را توصیف کرد: مهدی آباد در جنوب شیراز واقع شده با مردمی شهیدپرور، بسیار محروم و مملو از مشکلات اما چند مشکل وجود دارد که اساسی و بعضا خطرناک است.
امام جماعت مهدی آباد با چشمانی که اشک در آن جمع شده است، اینگونه ادامه داد: از مهم ترین و اساسی ترین مشکلات این منطقه می توان به خیابان کمربندی و عدم وجود زیرگذر اشاره کرد. کمربندی ای که راه پانصد ساله واصل مهدی آباد به شهر را قطع و مسدود کرده است. در طی این مدت نیز 65 نفر از اهالی این منطقه به سبب وجود کمربندی جان خود را در تصادف از دست داده اند.
وی راه حل این معضل را چنین بیان کرد: زیرگذر می تواند کمک شایانی به این منطقه کند و هم چنین کاهش تصادفات و مرگ ومیر را باعث شود. از مسئولین توقع زیرگذر آن چنانی همانند چهارراه زندان را نداریم اما چیزی باشد که مردم به توانند از آن استفاده کنند، همانند آن چه در سلطان آباد ساخته شده است. با این کار می توان از خطر این قتلگاه به شدت کاست. این خیابان کمربندی نیست، قتلگاه مهدی آباد است که نیاز به توجه ویژه دارد.
ستاره فر از حضور معاون وزیرکشور و تنی چند از مسئولان در کمی قبل تر گفت که این خواسته ها را با آن ها نیز درمیان گذاشته اما هنوز خبری نشده است.
وی در ادامه توضیح مشکلات اساسی بیان کرد: بعد از زیرگذر، عدم وجود یک کلانتری بسیار برای این منطقه گران تمام شده است. جاهایی که کلانتری نیازی نبوده است، کلانتری داریم اما در مهدی آباد که حداقل به چهار کلانتری نیاز داریم، یکی هم وجود ندارد. معنی حرف بنده را در تاکید بر چهار کلانتری متوجه می شوید.
مشکل اساسی دیگری که مردم مهدی آباد با آن سروکار دارند، عدم وجود بانک است. یکی از ساکنین منطقه این موضوع را اینگونه بیان کرد: با وجودی که حدود 10 هزار خانوار در این جا ساکن هستند اما ما یک بانک هم در این منطقه نداریم و به همین دلیل مردم بسیاری از وقت خود را برای انجام کوچکترین امور بانکی خود صرف رفت و آمد به سایر بخش ها ومناطق می کنند و باز هم این عدم وجود بانک به نداشتن یک کلانتری در این منطقه بر می گردد، چرا که بانک ها از نبود امنیت به دلیل عدم حضور نیروی انتظامی در این منطقه هراس دارند.
با وجود تمامی مشکلات و سختی ها، اتفاقات و نکات مثبتی نیز در منطقه هنگام صحبت با مردم شنیده می شود. پنجعلی عرب که چند سالی است در مهدی آباد سکنی گزیده، درمورد اتفاقات خوبی که در این منطقه افتاده است، گفت: بعد از ماه مبارک رمضان، مشکل آب حل شده است. کلنگ طرح رسیدگی به فاضلاب و دبیرستان پسرانه نیز چندی قبل به زمین خورده است، مشکل اتوبوس و چاله های سطح خیابان ها نیز حل شده است که از مسئولین و شهردار در این خصوص بسیار تشکر می کنیم.
مشغول گشت زدن در منطقه شدیم. تعدادی موتورسوار جلب توجه می کردند. از مردم که درمورد آن ها پرسیدیم، گفتند که ساقی های مواد مخدر هستند که هرکدام در حال پوشش قسمت خود می باشند.
در همین اثنا یکی از مردم خاطره ای برایمان تعریف کرد: یادم است روزی یکی از این ساقیان می خواست به مسافرت برود، برای از دست نرفتن مشتریانش و هم چنین سود خود، منطقه استحفازی خود را در آن شب 500 هزار تومان کرایه داد!!!
وضعیت اسفناک است، این جا مردم با حداقل امکانات در حال گذراندن عمر خود هستند اما هنگام صحبت باهمین مردم، امید به زندگی را چه در حرف هایشان و چه در اطراف و زندگیشان می توان دید. به طور مثال پیرمردی که ما را به خانه خود دعوت کرد، با وجود نبود حداقل ها، اما شادی و حس امید به زندگی را در چهره افراد خانه توانستیم ببینیم.
سعید غریبی، یاور اول شورا در مهدی آباد است. وی درمورد مهم ترین معضلات و مشکلات این بخش گفت: در نقاط مختلف منطقه، مواد مخدر صنعتی و سنتی به راحتی هرچه بیشتر به فروش می رسد اما نیرو انتظامی و کلانتری بهارستان به علت کمبود نیرو از جمع آوری و رسیدگی به معتادان و مواد فروشان عاجز است اما گاها نیز دیده شده که تعاملاتی بین نیروی انتظامی و موادفروشان وجود دارد.
یاور شورا نکته ای جالب و تامل برانگیز را در ادامه سخنانش بیان کرد: هنگامی که یکی از مواد فروشان دست گیر می شود، به سرعت فرد دیگری در آن منطقه جایگزین وی می گردد و کارشان را ادامه می دهند. شما در هرساعتی که به سطح منطقه بیایید، به وضوح معتادان و ساقی های مواد مخدر را به ویژه در بلوار 35 متری طلاییه می بینید.
معضل دیگری که غریبی به آن پرداخت، فاضلاب بسیاری از بخش های شیراز در رودخانه منطقه مهدی آباد است. وی در این مورد گفت: حدود 5 سال است که فاضلاب قسمت هایی هم چون 500 دستگاه ارتش، شهرک مطهری و زندان عادل آباد به رودخانه مهدی آباد ریخته می شود و همین فاضلاب سبب شده است که سالیانه 8 نفر از کودکان بی گناه این منطقه به بیماری سالک و سایر بیماری های عفونی مبتلا گردند.
گفتنی است که انتهای این رود به دریاچه نمک ریخته می شود.
وی در آخر صحبت هایش ضمن ارائه آماری از ساکنان منطقه، به بحث ترافیکی و عدم وجود خیابانی مناسب در ورودی آن پرداخت و اظهار داشت: مهدی آباد حدود 40 هزار نفر جمعیت دارد که از این میزان، نزدیک 4 هزار نفر را اتباع بیگانه به ویژه افاغنه تشکیل می دهند. با وجود این جمعیت، خیابان ورودی منطقه تنها عرضی شش متری دارد که سبب ترافیک های زیاد، تصادف و بسیاری دیگر از مشکلات و خطرات در این قسمت می شود.
مشکلات منطقه زیاد بود و هرگاه با کسی هم صحبت می شدیم، سفره دلش را برایمان باز می کرد.
یکی از تعداد بالای افغانی ها می گفت که بدون داشتن اقامت و کارت در حال زندگی هستند، دیگری به تعداد بالای ورزشکاران و تیم های کتس بس اشاره کرد اما گفت که در حال حاضر زمین و یا سالنی برای آن ها در دسترس نیست. در همین ارتباط با معاون عمرانی شهرداری منطقه صحبت شد. وی گفت: سالن شهید سپاسی سال گذشته به بهره برداری رسید اما به علت مشکلات آب و برق این سالن، مدتی است که تعطیل شده است. به سراغ متولی اصلی این امر رفتیم، آقای زارع،، مدیر تربیت برنی وتفریحات سالم سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهردار در مورد سالن شهید سپاسی بیان داشت که: نامه نگاری ها و کارهای این سالن انجام شده تا مشکلاتش نظیر آب، برق و کف پوش آن حل گردد و ان شاالله از نیمه دوم مهرماه این سالن جهت استفاده در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
گفتنی است که اردوی اصحاب رسانه با محوریت بسیج رسانه، حرکت مثبتی برای بهتر دیده شدن مشکلات و آسیب های اجتماعی بود و قطعا خبرنگاران و افراد شاغل در رسانه ها موضوعات مرتبط به شهرک مهدی آباد را پیگیری خواهند کرد.
خبرنگار: محمد صادقی