آسم یک بیماری مزمن تنفسی است که راه های هوایی ریه ها را تحت تاثیر قرار می دهد. دو مشکل اصلی در آسم وجود تورم و افزایش مخاط (التهاب) در راههای هوایی و فشرده شدن عضلات اطراف راههای هوایی (برونکواسپاسم) است.
یادداشتی از راضیه حسینی :
۱۰ توصیه تغذیه ای برای بیماران مبتلا به آسم
5 اسفند 1401 ساعت 11:07
گزارشگر : منیره خسروبیگ
آسم یک بیماری مزمن تنفسی است که راه های هوایی ریه ها را تحت تاثیر قرار می دهد. دو مشکل اصلی در آسم وجود تورم و افزایش مخاط (التهاب) در راههای هوایی و فشرده شدن عضلات اطراف راههای هوایی (برونکواسپاسم) است.
به گزارش حافظ خبر، در این زمینه به کارگیری توصیه های تغذیه ای زیر می تواند راهگشا باشد:
۱. مصرف روزانه دست کم یک لیتر مایعات برای رقیق ماندن ترشحات
۲. مصرف ماهی به میزان دوبار در هفته به دلیل محتوای امگا ۳ می تواند باعث کاهش سطح التهاب شود.
۳. استفاده از مواد غذایی حاوی ویتامین E نظیر روغن زیتون، آووکادو، کنجد
۴. استفاده از سبزی هایی مثل کاهو، گشنیز، اسفناج، تربچه، هویج، جعفری، شلغم
۵. استفاده از کلم بروکلی و آب کلم به دلیل محتوای «سولفارافان»
۶. مصرف قهوه به دلیل وجود کافئین و گشاد کردن مجاری هوایی در برخی افراد ممکن است اثرات مفیدی داشته باشد.
۷. محدود کردن مصرف قند، شکر، غذاهای چرب، روغن جامد، نمک، فست فود
۸. استفاده از لبنیات حاوی پروبیوتیک در رژیم غذایی
۹. در بعضی از مطالعات دیده شده است که استفاده از مکمل منیزیم به میزان ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلی گرم می تواند از انقباض ماهیچه نایژه جلوگیری کند.
۱۰. ویتامین C (۱۰ تا ۳۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) ممکن است اثری مشابه آنتی هیستامین در بدن داشته باشد.
راضیه حسینی کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز
کد مطلب: 27019
آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/note/27019/۱۰-توصیه-تغذیه-بیماران-مبتلا-آسم