· انواع آجیل ها را به صورت خام و بدون نمک مصرف کنید. انواع بو داده سرشار از نمک بوده و منجر به افزایش فشارخون می شود.
· خوراکی های حاوی کافئین مثل قهوه و چای باعث افزایش فشار خون و تپش قلب می شود. بنابراین بهتر است بیش از ۲ تا ۳ فنجان چای یا قهوه در طول روز مصرف نکنید.
· به دلیل نقش ویتامین C در کاهش فشار خون، مصرف سالاد و سبزی همراه با غذا و مصرف میو ه ها در میان وعده ها توصیه می شود.
· با توجه به تقش پتاسیم در پیشگیری و درمان فشارخون، در مهمانی ها از میوه هایی مثل موز، کیوی و پرتغال که حاوی مقادیر قابل توجهی پتاسیم هستند استفاده کنید.
· از کشمش به جای قند استفاده کنید: کشمش سرشار از پتاسیم است.
· غذاهای شور و پرنمک فشارخون را افزایش می دهد، بنابراین از شوری ها و خیارشور در مهمانی ها استفاده نکنید.
· از مصرف سوسیس، کالباس، برگرها و سایر فرآوردههای گوشتی به علت دارا بودن مقادیر بالای سدیم پرهیز کنید.
مریم مهارت رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز