تعطیلات نوروز فرصت بیشتری را برای سفر و استراحت فراهم می کند و سفر رژیم غذایی افراد را با تغییراتی مواجه می سازد.
یادداشتی از پریسا موسویان:
چگونه در سفر تغذیه سالم داشته باشیم؟
کارشناس تغذیه
3 فروردين 1401 ساعت 10:13
گزارشگر : منیره خسروبیگ
تعطیلات نوروز فرصت بیشتری را برای سفر و استراحت فراهم می کند و سفر رژیم غذایی افراد را با تغییراتی مواجه می سازد.
به گزارش حافظ خبر، تعطیلات نوروز فرصت بیشتری را برای سفر و استراحت فراهم می کند و سفر رژیم غذایی افراد را با تغییراتی مواجه می سازد و از طرفی افزایش استفاده مردم از غذاهای آماده، غذاهای دستفروشی در کنار خیابان و جاده، خطر بروز مسمویت ها را افزایش داده و مشکلات زیادی را به بار می آورد ، بنابراین داشتن یک تغذیه مناسب و درست در طول سفر، از جمله اصولی است که همواره باید به آن توجه کرد.
در طول سفر مانند سایر مواقع به طور متناسب، متعادل و متنوع از همه گروه های غذایی استفاده کنید.
برای جلوگیری از کم آبی و یبوست، مقادیر مناسبی آب بنوشید. البته بهتر است از آب های بسته بندی که سلامت آن مورد اطمینان است استفاده شود.
به جای مصرف غذاهای سرخ شده، از غذاهای آب پز، کبابی و تنوری استفاده کنید.
از میوه ها به عنوان میان وعده مناسب استفاده کنید و قبل از استفاده، آنها را خوب شست و شو دهید.
به جای استفاده از نوشابه های گازدار از نوشیدنی های طبیعی پاستوریزه و کم نمک چون دوغ مصرف کنید.
تا حد امکان غذا را آماده کرده و از مصرف مواد غذایی در رستوران و غذاخوری های نامطمئن و یا خرید مواد غذایی از دستفروشان خودداری کنید.
غذاهای به صورت مایع مثل انواع خورشت ها، سریع تر فاسد می شود، غذاهای خشک همراه با سبزی تازه که خوب شسته شده است، غذاهای مناسبی برای سفر است.
در صورت تهیه غذا در طول سفر، اطمینان لازم را از پخته شدن کامل غذا ایجاد کرده و به دلیل کمبود وقت، هرگز غذاها را به صورت نیمه پخته حمل نکنید.
هرگز از کنسروهای ضربه خورده یا دارای مشکلات ظاهری استفاده نکنید و قبل از مصرف، ۱۵-۲۰ دقیقه کنسرو را بجوشانید. پس از باز کردن قوطی کنسرو و مصرف آن، اگر باقیمانده ای داشت آن را دور بریزید.
هنگام خرید مواد غذایی به تاریخ استفاده و نحوه نگهداری آن که بر روی برچسب بسته بندی غذا نوشته شده دقت کنید.
لبنیات پاستوریزه مصرف کنید. مصرف محصولات لبنی پاستوریزه نشده خطر ابتلا به بیماری تب مالت را به همراه دارد.
پریسا موسویان کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز
کد مطلب: 25053
آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/note/25053/چگونه-سفر-تغذیه-سالم-داشته-باشیم