قاسمی گفت: با پرداختن به تنظیم بازار و داشتن الگوی کشت، میتوانیم بازارهایمان را با وجود محدودیتهای بیرونی و درونی توسعه دهیم و همچنین واردات و صادرات را نظاممند و شفاف کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس تأکید کرد:
ضرورت افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی و مدیریت منابع آبی/ توجه بر تسهیلات ارزان قیمت برای گسترش گلخانهها
24 مرداد 1394 ساعت 11:57
قاسمی گفت: با پرداختن به تنظیم بازار و داشتن الگوی کشت، میتوانیم بازارهایمان را با وجود محدودیتهای بیرونی و درونی توسعه دهیم و همچنین واردات و صادرات را نظاممند و شفاف کنیم.
به گزارش "حافظ نیوز"، محمدمهدی قاسمی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی با نگاه به حفظ منابع پایه، مورد توجه است، اظهار داشت: با درک اهمیت انرژی و آب و نقش آن در توسعه پایدار استان فارس، بر ضرورت مدیریت منطقی و مسئولانه بر این منابع تأکید دارد و تلاش میکند با بکارگیری دانش و فن آوری نوین و اصلاح و تدوین برنامههای متناسب و روزآمد از ایجاد بحرانهای احتمالی در منطقه جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه در استان فارس ظرفیتها و قابلیتهای زیادی در بخش کشاورزی وجود دارد خاطرنشان کرد: توجه به صنایع تبدیلی بخش کشاورزی باعث شکوفائی بخش وسیعی در اقتصاد استان خواهد بود که این مهم علاوه بر کمک به توسعه پایدار بخش کشاورزی و کمک به کاهش ضایعات محصولات کشاورزی نقش بسزائی در ارتقاء ارزش افزوده و بهره وری در این بخش، استفاده بهینه از منابع و امکانات موجود در بخش کشاورزی، ایجاد اشتغال پایدار، کمک به افزایش صادرات غیر نفتی، تسهیل در دسترسی به توسعه پایدار و ایجاد زمینههای مساعد مشارکت بخش خصوصی در سرمایه گذاری صنایع تبدیلی ایفا میکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از افزایش بهرهوری درر استای حفظ منابع پایه آب و خاک که نخستین موضوع و حیاتیترین آن آب است اشاره کرد و افزود: باید با مدیریت، منابع و ابزار، بهرهبرداری از آب را افزایش دهیم تا بتوانیم به ازای یک واحد آب محصول بیشتری تولید کنیم. این کاری است که کشاورزان نمونه و خیلی از کشاورزان پیشرو انجام میدهند. اگر بهرهوری را در مصرف آب انجام دهیم خیلی از مشکلات کشاورزی حل میشود.
وی مصرف بهینه آب را یکی از برنامههای اصلی در بخش کشاورزی بر شمرد و گفت: در سال جدید در زمینه کشاورزی شاهد تحول مثبت خواهیم بود و اکنون آثار آن را در بخش کشاورزی مشاهده میکنیم. اکنون تردیدی باقی نمانده است که فارس در سالهای پیش رو با بحران جدی ناشی از کمبود آب و نحوه ناصحیح مصرف آن، رو به رو است .
قاسمی با بیان اینکه منابع خوبی برای گسترش گلخانهها در نظر گرفتهایم، افزود: تسهیلات ارزان قیمت یکی از این کارها است، چون مصرف آب در گلخانهها بسیار کمتر از عرصه است و در عوض تولید حتی تا هزار تن بیشتر شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس حمایت مؤثر از ساماندهی فرآیند تولید و اصلاح نظام بازار محصولات کشاورزی با هدف بهبود رابطه مبادله بخش با سایر بخشها، افزایش بهره وری، کاهش هزینههای تولید و بهبود کیفیت مواد و فرآوردههای غذایی را ضروری دانست و گفت: تولید کشاورزی باید اقتصادی باشد و کشاورز بتواند با تکیه بر تولید، خود را برای توسعه آماده کند و از عهده هزینهها برآید.
وی به ارتقاء بهرهوري از آب در توليد محصولات كشاورزي و استفاده علمي و بهرهبرداري بهينه از ساير نهادههاي توليد اشاره کرد و افزود: سالها است که با مشکل افزایش تولید یک محصول و کمبود همان محصول در سال بعد مواجهایم و برای اصلاح الگوی کشت برنامهای در دست اجرا است که برای جلوگیری از تکرار کشتهای بیهدف چه باید کرد؟
قاسمی با بیان اینکه، بايد افزون بر تأمین امنيت غذايي به سمت توليد سالم با انجام اقدامات فراگير براي كاهش هزينه و ارتقاي كمي و كيفي محصولات حركت كرد اظهار داشت: با پرداختن به تنظیم بازار و داشتن الگوی کشت، میتوانیم بازارهایمان را با وجود محدودیتهای بیرونی و درونی توسعه دهیم و همچنین واردات و صادرات را نظاممند و شفاف کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس افزود: سیاستی که ما میخواهیم دنبال کنیم این است که توصیه فنی و اقتصادی به کشاورز داریم. به کشاورز بگوییم محصولی در این منطقه بکارد که با اقلیم و منابع سازگار باشد و توصیه اقتصادی هم این است که کشت اقتصادیتر را به کشاورز توصیه کنیم چون تولید ملی، ارزش تولید ملی و تولید اقتصادی برای تولیدکننده ملاک است.
وی بر ضرورت برگزاری نشستهای هماندیشی با نخبگان جامعه کشاورزی، خبرگان کشاورزی، افراد صاحب ایده، طراح و علاقهمند برای تحولآفرینی کشاورزی، به ویژه برقراری ارتباط و تعامل مناسب با دانشگاهها به عنوان مراکز تولید علم از یک سو و نیز کشاورزان به عنوان نیازمندان و مصرفکنندگان محصولات علمی دانشگاه به منظور ایجاد پویایی و نشاط تاکید کرد.
کد مطلب: 9826