فریدون عباسی ظهر سه شنبه بیست و ششم خرداد ماه سال 94 در جمع بسیج اساتید داشگاه شیراز با اظهار اینکه متأسفانه نگاهی که امروزه به انرژی هسته ای می شود در اختیار جناح خاصی است، گفت: توافق ژنو با عجله و بدون استفاده از خرد جمعی بود.
فریدون عباسی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی:
حاصل رفت و آمدهای ماموران آژانس شهادت شهید شهریاری و علیمحمدی بود/ اینکه چرا نماینده رهبر انقلاب تیم مذاکره کننده هسته ای را همراهی نمی کند سوالی است که روحانی باید به آن پاسخ دهد
27 خرداد 1394 ساعت 1:29
فریدون عباسی ظهر سه شنبه بیست و ششم خرداد ماه سال 94 در جمع بسیج اساتید داشگاه شیراز با اظهار اینکه متأسفانه نگاهی که امروزه به انرژی هسته ای می شود در اختیار جناح خاصی است، گفت: توافق ژنو با عجله و بدون استفاده از خرد جمعی بود.
به گزارش "حافظ نیوز" فریدون عباسی ظهر سه شنبه بیست و ششم خرداد ماه سال 94 در جمع بسیج اساتید داشگاه شیراز با اظهار اینکه متأسفانه نگاهی که امروزه به انرژی هسته ای می شود در اختیار جناح خاصی است، گفت: توافق ژنو با عجله و بدون استفاده از خرد جمعی بود.
به گفته این مسئول توجه به انژی هسته جناحی شده لذا قابل ذکر است که برخی می خواهند انرژی هسته ای ک حاصل تلاش و زحمات شهدای ما و دیگر دانشمندان نیز بوده را به عنوان یکی از معاونت های وزارت نیرو معرفی کنند و در واقع می خواهند ماحصل تلاش های شهدا و دانشمندانمان را منحل کنند.
رئیس انجمن هسته ای ایران همچنین با اشاره به اینکه امروزه نگاه سال 83 حاکم است و از جایگاه ویژه ای برخوردار است، اظهار داشت: نگاه فعلی خواستار مذاکره مستقیم با آمریکا است.
عباسی با تأکید بر اینکه ملت ما دست خالی نیست و دستاوردهایی داشته ایم که توانسته ایم برای مذاکره وارد شویم، ضمن اظهار تأسف عنوان کرد: حاصل رفت و آمدها تعطیل شدن تولید سوخت و غنی سازی بوده که این ها حاصل تلاش افردی چون شهید شهریاری و شهید علیمحمدی ها است که متأسفانه نتیجه زحمت ها را یکجا واگذار کرده ایم.
رئیس سابق انرژی اتمی ایران تصریح کرد: امضا توافق مذاکرات بدون اطلاع مجلس خلاف قوانین است و این در حالی است که تیم مذاکره کننده حاصل مذاکرات را توافق مشترک عنوان کرده است.
وی در ادامه با اظهار اینکه زمانی می توانیم این نتیجه را توافق تلقی کنیم که با اطلاع مجلس صورت گرفته باشد.
عباسی دلیل فاصله گرفتن علی اکبر ولایتی از این تیم را اینگونه بیان کرد: این افراد نظرات یک اقلیت خاصی رادنبال می کنند در حالی که مرکز قدرت در دست همین اقلیت هاست.
رئیس انجمن هسته ای ایران با اشاره به اینکه در دولت نهم و دهم هیچ توافقی امضا نشد، گفت: دلیلی برای پاسخگویی وجود نداشت لذا سعید جلیلی نیز اهل تبلیغات نبود به همین دلیل بود که تیم مذاکره در دولت گذشته پاسخگوی مردم و توقعتشان نبود.
وی در ادامه گفت: تیم مذاکره کننده و شخص وزیر هیچکدام این حق را نداشته اند که توافقی را بدون اطلاع مجلس امضا کنند چرا که تأیید مجلس در امضای توافقات امری ضروری است.
این مسئول اظهار داشت: مقام معظم رهبری در طی بیاناتشان نگاه خود را اعلام کردند و گفتند: تا جایی که نیاز باشد دست مسئولان باز گذاشته خواهد شد ولی در صورتی که حرکت نابجایی داشته باشند خودشان واد می شوند.
رئیس انجمن هسته ای ایران تمامی تلاش دولت و تیم مذاکره کننده را عدم توجه به فرامین رهبری و مجلس دانست و گفت: این میل وجود دارد که تیم مذاکره همه چیز را بدهند و بحث را از نگاه خودشان تمام کنند که جای تأسف است لیکن خوشبختانه امروز مجلس هشیار و آگاه است.
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی کشور در پاسخ به این سؤال که چرا در مذاکرات نماینده ای از رهبر معظم انقلاب اسلامی حضور ندارد اظهار داشت: این سؤال را باید از آقای روحانی پرسید و باید از رئیس جمهور پرسید که چرا برادرش را با تیم مذاکره راهی می کند.
وی با تأکید بر اینکه روحانی نگاه سال 83 را دنبال می کند زمانی که ما همه چیز را از دست دادیم و وقتی خواستیم باز پس بگیریم با تحریم های گوناگون مواجه شدیم، گفت: دلیل همراهی برادر آقای روحانی اجرایی کردن خواست رئیس جمهور است چرا که وی در مقابل دیدگان همه برای ارائه یک گزارش با مردم بازی کردند.
عباسی با اظهار اینکه چرا روحانی از افرادی چون شمخانی و جلیلی استفاده نمی کند، ادامه داد: تیم مذاکره کننده حداقل باید یکی از نمایندگان رهبری در شورای امنیت ملی را با خود همراه کند.
رئیس هسته ای انجمن ایران رئیس جمهور را مورد خطاب قرار داد و تصریح کرد: باید به خرد جمعی توجه داشت، نباید تا این اندازه به خارج متمایل شد چرا که این مردم به وی رأی داده اند و برای سربلندی کشور از او دفاع خواهند کرد لذا باید از تمامی ظرفیت های موجود در کشور استفاده کرد.
وی افزود: دولت، دولت شخص آقای روحانی نیست؛ دولت جمهوری اسلامی ایران است.
وی با تأکید بر اینکه همه ما خواستار رشد کشورمان هستیم، عنوان کرد: ما باید همگی کنار هم برای پیشرفت کشور تلاش کنیم و توجه بیشتری به گفتمان انقلاب داشته باشیم.
عباسی در انتها در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه اگر میز مذاکره را ترک کنیم چه خواهد شد گفت: می گویند تحریم ها افزایش پیدا خواهد کرد و جنگ می شود واین در حالی است که اینان اگر توانایی جنگ با ما را داشتند به ترورهای پی در پی روی نمی آوردند که وحشت در میان اساتید و کارشناسان بیندازند که البته این موضوع نه تنها باعث ریزش نشد بلکه با رویش بیش از پیش همراه بود و باید بدانیم که دشمنان اگر توانایی جنگ با ما را داشتند هر چه سریعتر این کار را می کردند؛ این مهم را نباید فراموش کنیم که جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه ها در سطح بین الملل حرف برای گفتن دارد و از قدرت های برتر است.
گزارشگر: نیلوفر پرتو
کد مطلب: 7693