معاون آموزش متوسطه آموزشوپرورش فارس گفت: مدارس در زمان ثبتنام حق دریافت هیچ گونه وجه دستی و پول نقد ندارند.
دریافت وجه در زمان ثبتنام دانشآموزان ممنوع است
5 خرداد 1394 ساعت 19:07
معاون آموزش متوسطه آموزشوپرورش فارس گفت: مدارس در زمان ثبتنام حق دریافت هیچ گونه وجه دستی و پول نقد ندارند.
به گزارش خبرگزاری حافظ از شیراز، ناصر قجری بعدازظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: مدیران مدارس خاص اعم تیزهوشان، هیئت امنایی، نمونه، غیرانتفاعی میتوانند شهریه ثابت بگیرند و برای کلاسهای فوقبرنامه نیز مواردی را به صورت مشارکتی دریافت کنند که این پولها باید به حساب مدرسه واریز شود و پول دستی گرفتن خلاف است و هر جا این مسئله مشاهده شود به جد با آن برخورد خواهد شد.
به گفته وی، مدارس عادی نمیتوانند وجهی به اجبار دریافت کنند و نکته دیگر اینکه وجوه مشارکتی نیز نباید در زمان ثبتنام دریافت شود.
این مسئول ادامه داد: امسال ثبتنام از دهه سوم خرداد آغاز میشود به همین منظور سایتی طراحی کردهایم که به صورت آزمایشی تعدادی از مدارس به شیوه متمرکز ثبتنام کنند که با این کار مشکلات زمان ثبتنام به حداقل میرسد.
وی تصریح کرد: در طول سال نیز اگر مدارس با فشار و اجبار مطالبه پول از اولیاء داشته باشند، مردم میتوانند شکایات خود را به واحد ارزیابی و شکایات مدارس ارائه کنند.
قجری در مقابل انتقادهای خبرنگارانی که خود فرزند در حال تحصیل دارند، خاطرنشان کرد: قطعاً ما از شیوه ثبتنام با این شرایط راضی نیستیم اما تأکید میکنیم که این مسائل چندین ساله و دیرپا است و حتی اگر بتوانیم 30 تا 40 درصد مشکلات را کاهش دهیم، قابلقبول است.
* بازدید سرزده از مدارس در هنگام ثبتنام
دبیر ستاد ثبتنام مدارس فارس در مقابل اصرار خبرنگاران مبنی بر دریافت وجوه از اولیا و عدم اثربخشی بخشنامههای آموزش و پرورش بیان کرد: امسال در زمان ثبتنام مدارس به اتفاق خبرنگاران اقدام به بازدید سرزده برخی مدارس میکنیم تا خبرنگاران بتوانند به طور مستقیم با مردم مصاحبه کرده و رضایت و عدم رضایت آنان را جویا شوند.
این مسئول آموزشی عنوان کرد: برای کاهش مشکلات باید قبل از ثبتنام باید آمایش انجام شده باشد و بدانیم در هر منطقه چه تعداد مدرسه نیاز است چرا که بسیاری از موارد زمانی است که برخی از اولیا اصرار دارند حتی در مقابل پرداخت وجه اضافه فرزند خود را در مدرسهای ثبتنام کنند.
وی ادامه داد: به نواحی چهارگانه گفتهایم مطالعه کنند که در کجا تراکم و یا هجمه ثبتنام دارند و اگر در منطقهای نیاز باشد مقاطع را تغییر داده و کمبودها را برطرف کنند.
* مدیران مدارس ثبتنام دانشآموزان ساکن منطقه مدرسه را در اولویت قرار دهند
قجری گفت: هر خانواده میتواند فرزند خود را در نزدیکترین محدوده منزل ثبتنام کند اما اگر تمایل داشته باشد میتواند به مدارس مناطق دیگر برود منوط به اینکه اولویت رعایت شده و طرح آدرس توسط مدیران مدارس رعایت شود.
معاون آموزش متوسطه آموزشوپرورش فارس اظهار داشت: از سویی مدارس مشکلات بسیار دارند که از جمله اینها تعهداتی است که دولت در حوزه تأمین هزینه پول آب و برق مدارس یا تخفیف در مورد آن دارد که کمک میکند تا مدارس نیاز کمتری به مشارکت اولیاء داشته باشند.
دبیر پروژه مهر آموزش و پرورش فارس بیان کرد: بزرگترین دغدغه آموزش و پرورش عدالت آموزشی است و اینکه در هر خطه و شهری افراد از آموزش بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: تنوع مدارس باعث شده بچههایی که به لحاظ هوشی وضعیت خوبی دارند جذب مدارس ویژه شده و 60 درصد دانشآموزان نیز در مدارس عادی باشند و در نتیجه مدارس عادی روزبهروز فقیرتر میشوند چرا که دبیران خوب، اعتبارات مناسب و غیره به مدارس ویژه تخصیص مییابد.
* تعدد مدارس خاص تعدیل میشود
قجری تصریح کرد: به دنبال تعدیل مدارس خاص هستیم به نحوی که این مدارس تعطیل نشود اما شمار آن از حد طبیعی فراتر نرود که در همین زمینه امسال ظرفیت مدارس خاص را 33 درصد کم کردیم.
وی بیان کرد: باید شرایط به گونهای شود که دانشآموزانی که وارد این مدارس میشوند واقعاً تیزهوش باشند و سر ریز آنها نیز به مدارس عادی بروند تا مدارس عادی هم شرایط بهتری پیدا کنند.
تأکید بر دورههای ضمن خدمت معلمان و فراهم آوردن تجهیزات لازم و یک نوبته شدن 75 رصد مدارس دیگر مواردی بود که قجری در زمینه کیفیتبخشی به آموش برشمرد و افزود: سال گذشته بالغ بر یک میلیارد تومان اعتبار توسط وزارتخانه به هنرستانها اختصاص یافته و از محل دو درصد نفت و گاز و اعتبارات استانی نیز، حدود 10 میلیارد تومان در بحث تجهیزات و امکانات آموزش متوسطه کمک شده است.
وی یادآور شد: از 8 هزار مدرسه استان فارس، 2 هزار و 500 مدرسه به مقطع متوسطه اختصاص دارد، 500 مورد آن هنرستان بوده و 5 هزار مدرسه نیز مقطع ابتدایی است و این مدارس در مجموع 800 هزار دانشآموز را پوشش میدهند.
قجری اضافه کرد: حدود هشت درصد جمعیت دانشآموزی فارس را مدارس غیرانتفاعی پوشش میدهند که 64 هزار نفر میشود و به طور تقریبی نیمی از این تعداد در دوره ابتدایی است.
به گفته وی، از 46 مرکز تیزهوشان در فارس، 16 عدد آن در شیراز است و مابقی در 13 شهرستان قرار دارد و در سطح استان 87 مدرسه نمونه فعال هستند که 25 عدد آن در دوره متوسطه اول و مابقی در دوره متوسطه دوم است و در مقطع ابتدایی نیز مدرسه خاص وجود ندارد.
منبع:فارس
کد مطلب: 7199
آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/news/7199/دریافت-وجه-زمان-ثبت-نام-دانش-آموزان-ممنوع