آیت الله ایمانی در خطبه های نماز جمعه شیراز:

امروز آمريكا در بدترين شرايط به‌لحاظ آبرو قرار دارد/ تکیه به کسانی که هرروز برای دنیای اسلام خواب تازه می‌بینند، سودی ندارد/ تیم مذاکره کننده هسته ای نباید تحقیر، تهدید و تحمیل دشمن و یا عبور از خطوط قرمز را پذیرا باشند

18 ارديبهشت 1394 ساعت 19:06

امام جمعه شیراز در حطبه های نماز جمعه این شهر گفت: در فضای مذاکره تهدید چه معنا دارد و تیم مذاکره کننده ما توجه داشته باشند که عزت و اقتدار جمهور ی اسلامی ایران به ثمن بخس معامله نشود و زیر پا لگدکوب نگردد. تهدید، تحقیر و تحمیل در مذاکرات بی معناست و نباید تیم مذاکره کنندگان ما تحقیر، تهدید و تحمیل دشمن و یا عبور از خطوط قرمز را پذیرا باشند.


به گزارش "حافظ نیوز" به نقل از روابط عمومی نهاد نماینده مقام معظم رهبری در استان فارس نماز عبادی سیاسی جمعۀ شیراز با حضور مردم مؤمن این شهر و به امامت حضرت آیت الله ایمانی نماینده مقام معظم رهبری در فارس و امام جمعه شیراز در مصلای بزرگ جمعه اقامه شد.

خطبــــه اول :
آیت الله ایمانی در خطبه ی اول نماز جمعه پس از توصیه به رعایت تقوی و پرهیز از محـــرمات اظهار داشتند :
« شَرَعَ لَكُمْ مِنَ الدِّينِ مَا وَصَّى بِهِ نُوحًا وَالَّذِي أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ وَمَا وَصَّيْنَا بِهِ إِبْرَاهِيمَ وَمُوسَى وَعِيسَى أَنْ أَقِيمُوا الدِّينَ وَلَا تَتَفَرَّقُوا فِيهِ كَبُرَ عَلَى الْمُشْرِكِينَ مَا تَدْعُوهُمْ إِلَيْهِ اللَّهُ يَجْتَبِي إِلَيْهِ مَنْ يَشَاءُ وَيَهْدِي إِلَيْهِ مَنْ يُنِيبُ »
 در توصیفاتی که مولا امیرالمومنین درباره پرهیزگاران داشتند به خصوصیاتی برخورد کردیم که نتیجه آن خصوصیات حسن خلق بود.
امام صادق(ع) حسن خلق را این چنین معنا می کند: تُلَيِّنُ جَناحَكَ وَ تُطَيِّبُ كَلامَكَ وَ تَلْقي‏ اخاكَ بِبِشْرٍ حَسَنٍ می فرماید تعریف حسن خلق این است که در مقابل دیگران نرم خو باشی، سخنت زیبا باشد و با دیگران با روی گشاده برخورد کنی.
 سه ویژگی را برای حسن خلق که خصوصیت پرهیزکاران است بیان می نماید: اول نرم خو بودن. دوم سخن درشت نداشتن و با نیش و طنز و کنایه با دیگران صحبت نکردن. سوم با روی گشاده با مردم برخورد کردن، عبوس و با چهره گرفته با مردم روبرو نشدن.
 این تعریف حسن خلق است که متقین به حسن خلق متصف هستند. ان شاءالله ما و شما جزو پرهیزکارانی هستیم که این ویژگی را دارا می باشیم.
در مباحث قبل اشاره ای بر این معنا بود که سبک زندگی به عمل صالح نیازمند است. به کار خوب و مثبت و ارزشمند. در میان کارهای خوب، کارهایی بود که خود مبدأ کارهای خوب دگر است یعنی خود کار خوب است و منشأ برای دگر خوبی ها می باشد. از جمله آنها قانون مداری بود. انسان در زندگی به قانون توجه داشته باشد و چارچوب قانون به نفعش باشد یا به ضررش، رعایت کند. قانون مداری یک هنجار است. یک کار ارزشی است و کارهای ارزشی دگر هم به دنبال دارد. وقتی انسان قانون گریز نشد و با قانون به جنگ برنخاست، خواه و ناخواه به کارهای ارزشمند و اثرگذار در زندگی رو می آورد.
به همین جهت انسان از آغاز زندگی اجتماعی به قانون نیازمند بوده و به قانون احتیاج داشته است و نمی توانیم زمانی را برای انسان فرض کنیم که بدون قانون زندگی کرده باشد. حتی آنانی که معتقدند دورانی بشر غار نشین بوده، غار نشینی هم قانون داشته و قانونمند بوده است.
 به طور کلی زندگی دو نفر به بالا در کنار هم، نیاز به حَکَم دارد و حکم قانون است و باید این حکم را چه به نفع باشد چه به ضرر، پذیرا بود.
به همین جهت در آیه ای که در دو سه خطبه متوالیاً قرائت کردم این نکته یادآور شده که از آغاز خدای متعال برای ما قانون قرار داده
شَرَعَ لَكُمْ مِنَ الدِّينِ مَا وَصَّى بِهِ نُوحًا وَالَّذِي أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ وَمَا وَصَّيْنَا بِهِ إِبْرَاهِيمَ وَمُوسَى وَعِيسَى. مسئله قانون از آغاز زندگی انسان مطرح بوده است. قرآن مجید در آیه 25 سوره حدید این معنا را با عبارت خاصی بیان می کند. می فرماید لقد ارسلنا رسلنا بالبینات والکتاب والمیزان لیقوم الناس بالقسط. ما فرستادگانمان را به سه وسیله فرستادیم : 1- دلایل روشن همراه انبیا گذاشتیم. هیچ پیامبری بدون دلیل و مدرک و بدون داشتن معجزه نداریم. 2- کتاب به پیامبران دادیم. کتاب مجموعه ای است از اعتقادات و مباحث و قوانین. 3- برای آنها اسباب سنجش حق و باطل دادیم. وسیله ای که بتوانند حق را از باطل جدا کنند برای آنها مقرر داشتیم.
برای چه؟ این پیامبران با این خصوصیات آمدند تا فضای حرکت مردم را به عدالت و عمل به قانون فراهم نمایند. مردم به قسط قیام کنند و راه بیفتند.
خب در اینجا نکته دوم استفاده می کنیم و آن اینکه قانون باید بوسیله مردم مورد توجه قرار بگیرد. همه باید به قانون توجه داشته باشند و قانون را نصب العین خودشان قرار دهند. این نکته ایست که همه باید به قسط قیام کنند و این وظیفه دولت و نخبگان به تنهایی نیست. وظیفه گروه خاصی از جامعه نیست و همه باید مطالبه کننده قانون باشند و خواستار اجرای قانون در جامعه باشند.
سرّ اینکه در جامعه اسلامی امر به معروف و نهی از منکر واجب شده و از واجبات بسیار مهم معرفی گردیده همین است که مردم قانون مدار و قانون گرا باشند و قانون گریز نباشند اگر کسی قانون را دور می زند و یا از قانون فرار می کند، او را متوجه بنمایند و تذکر دهند. این نکته ایست که تکلیف همه هست.
تعبیر قرآن تعبیر زیبایی است. لیقوم الناس بالقسط ، مردم خودشان قسط را دنبال کنند. انبیا با بیّنات و کتاب و میزان آمدند تا فضای همگانی شدن قانون را در جامعه فراهم سازند. تا فضای همگانی شدن عدالت را که نتیجه اجرای قانون است در جامعه بوجود بیاورند. پس همه باید به سمت و سوی قانون گام بردارند.
 در آیه ای که قرائت شد یعنی آیه 13 سوره شوری شَرَعَ لَكُمْ مِنَ الدِّينِ مَا وَصَّى بِهِ نُوحًا وَالَّذِي أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ وَمَا وَصَّيْنَا بِهِ إِبْرَاهِيمَ وَمُوسَى وَعِيسَى می گوید به نوح گفتیم به پیامبر اسلام وحی فرستادیم، به ابراهیم گفتیم و به موسی و عیسی بیان کردیم و توضیح دادیم که به مردم بگویند همه شما باید برای برپا داشتن دین قیام کنید. همه باید برای نگهداری از قانون اقدام کنند، همه باید نگهبان قانون باشنید.
قانون متعلق به گروه و جمعیت خاصی نیست اگر همه مردم پشتیبان قانون باشند قانون در جامعه اجرا می شود. اگر قانون اجرا نشود جامعه دچار هرج و مرج می شود و معظلات برای جامعه ایجاد می شود. پس آنچه مطرح است این است که ما قانون را به کار ببندیم. همه برای عملیاتی شدن قانون اقدام کنیم.
اگر چنین شد سبک زندگی اسلامی پیاده می شود و فضای اسلامی شدن در جامعه فراهم می گردد. این بحث هنوز ادامه دارد. حدیث زیبایی از امیرالمومنین درباره اینکه باید همه در نگهداری قانون تلاش کنیم در نهج البلاغه آمده که بخاطر ضیق وقت به هفته های آینده موکول می شود.
خدایا خیرات و برکاتت شامل حال امت اسلامی ما و همه مسلمانان بفرما. خدایا سایه بلند مرتبه رهبر معظم انقلاب، این اسوه صبر و استقامت و مدیرِ مدبر و حکیم توانا بر سر امت اسلامی مستدام بفرما. ما و پدران و مادران ما و همه گذشتگان را ببخش و بیامرز.
 
خطبــــه دوم :
امام جمعه ی شیراز در خطبـــــه دوم نماز جمعه پس از سلام به ساحت پیامبر گـــرامی اسلام ( صلی الله علیه و آله و سلم ) و ائمه هدی صلوات الله علیهم اجمعین و دعوت به ترک رذایل و اکتساب فضایل اخلاقی اظهار داشتند :
25 ماه رجب روز پنجشنبه پیش رو شهادت امام هفتم امام موسی کاظم(ع) است. امام کاظم در سن 55 سالگی در زندان رئیس پلیس بغداد در دوران هارون الرشید عباسی توسط زهری که به حضرت خورانیده شد به شهادت رسیدند. سال شهادت ایشان سال 183 قمری بود. این شهادت را خدمت ولیعصر امام زمان، رهبر معظم انقلاب مراجع بزرگوار تقلید و همه شیعیان و مومنین عرض تسلیت دارم مخصوصا به فرزندان والا مقامش که در این شهر آرمیده اند. 17 رجب هم حدود سالهای 201 و 202 شهادت حضرت احمد بن موسی فرزند گرانقدر امام موسی بن جعفر است.
شیخ مفید وقتی فرزندان امام کاظم را نام می برد اول از امام هشتم امام رضا(ع) یاد می کند و این عبارت را درباره امام هشتم دارد: و کان افضل ولد ابی الحسن موسی و اعظمهم قدرا و اعلمهم و اجمعهم فضلا ابوالحسن علی بن موسی الرضا(ع) . بعد اولین فردی که معرفی می کند حضرت احمدبن موسی(ع) است و این نشان می دهد بعد از امام رضا عزیزترین و شریفترین و مهم ترین فرزند امام هفتم حضرت احمد بن موسی است.
مرحوم شیخ مفید می گوید و کان احمد بن موس کریما جلیلا ورعا، انسانی با شخصیت بزرگوار و باتقوا. بعد می گوید امام هفتم این فرزند را دوست می داشت و همیشه مورد علاقه امام هفتم بود و همیشه امام هفتم او را بر دیگران مقدم می داشت.
بعد می گوید امام مزرعه ای داشت که بسیار ارزشمند بود. آن را به احمد بن موسی بخشید و یقال ابن احمد بن موسی گفت 1000 بنده در راه خدا خرید و آزاد کرد و بعد از احمد بن موسی از محمدبن موسی یاد می کند. یعنی از سید میر محمد یاد می نماید که این دو برادر بزرگوار در کنار هم در یک صحن آرمیده اند و این افتخار برای ما و شماست که زیر سایه این دو آقازاده بلند مرتبه زندگی می کنیم و پناهگاه ما و بارانداز ما و همه شیعیان در جنوب و کشور و خارج از کشور این دو آقازاده بلند مرتبه و عظیم الشأن هستند. امیدواریم که آشنایی ما با اهل بیت و این خانواده بیش از پیش باشد.
رهبر معظم انقلاب در دیداری که با کارگران و معلمان به مناسبت روز جهانی کارگر و روز معلم داشتند همانند همیشه نکات لازم و موثری را مطرح فرمودند. من به پاره ای از این نکات خیلی سریع و گذرا اشاره می کنم.
اولین نکته: توجه به اشتغال به مناسبت روز کارگر. توجه به تولید و اشتغال و نگاه به درون کشور و سرمایه ایرانیان و بازوان پرتوان کارگران ایرانی و دانش فنی ایرانیان. ما راه نجاتمان همین است. مسئله بیرون و کمک کسانی که برای دنیای اسلام هر روز یک خواب تازه می بینند، آنان هیچ گاه به سود ما و نفع ما نه قدمی برمی دارند. ما باید خودمان به فکر خودمان باشیم.
نکته دوم: رهبر معظم انقلاب به مناسبت روز معلم فرمودند علیرغم مشکلات دولت و نارسایی هایی که هست و تنگناهای موجود، دولت باید به معیشت معلمان توجه لازم را داشته باشد و اجازه ندهد این قشر عظیم زحمتکش که عمدتا با تمام مردم ایران در ارتباطند دچار مشکلات معیشتی باشند و این سخن رهبری ان شاء الله مورد توجه مسئولین در مقاطع مختلف هست و بیشتر خواهد بود.
نکته سوم: رهبر معظم انقلاب مطرح فرمودند مذاکرات هسته ای لازم است و فرمودند خود ما هم دستور دادیم اجازه دادیم و مخالفت نکردیم اما مذاکرات هسته ای زیر سایه تهدید چه معنا دارد. دو نفر از مسئولان آمریکا رسما تهدید کردند. در فضای مذاکره تهدید چه معنا دارد و تیم مذاکره کننده ما توجه داشته باشند که عزت و اقتدار جمهور ی اسلامی ایران به ثمن بخس معامله نشود و زیر پا لگدکوب نگردد. تهدید، تحقیر و تحمیل در مذاکرات بی معناست و نباید تیم مذاکره کنندگان ما تحقیر، تهدید و تحمیل دشمن و یا عبور از خطوط قرمز را پذیرا باشند.
نکته چهارم : فرمودند آمریکا امروز بی آبروتر از همیشه و درمانده تر از همیشه و محتاج تر از ما به مذاکره است. این نکته ایست که تیم مذاکره کننده ما باید بدانند. آمریکا نیاز به مذاکره دارد و محتاج این است که مذاکرات به جایی برسد و ما نباید باج بدهیم به کشوری که خودش به این مذاکرات محتاج است و امروز آمریکا در بدترین شرایط بین المللی از نظر آبرو قرار دارد.
امروز یمن می گوید می خواهم خودم برای آینده ام برنامه ریزی کنم آمریکا می گوید عربستان تو با امکاناتی که از پول نفت از ما خریداری کرده ای، بخاطر اینکه اینها این رئیس جمهور را نمی خواهند به آنها حمله کن و زنها و بچه های آنها را بکش و بیمارستان های آنها را هدف بگیر. مدارس آنها را با موشک بزن، بازار آنها را خراب کن، زیرساختهای آنها را خراب کن! آمریکا از چنین حکومتی حمایت و دفاع می کند این بی آبرویی است.
آمریکا و انگلیس و اسرائیل بار دگر نقشه ای که بعد از جنگ جهانی نسبت به دولت عثمانی پیاده کردند دارند نسبت به کشورها دنبال می کنند. سوریه و عراق و یمن و مصر و لیبی را می خواهند تجزیه نمایند. ترکیه و حتی ایران را می خواهند تجزیه کنند. این دشمن است. اگر بیدار نباشیم، اگر هوشیار نباشیم و دشمن را نشناسیم که در چه وضعیتی است قطعا مشکلات و معظلات ما افزون می شود.
امروز باید برای ملت یمن دعا کرد که اینطور مردانه مقابل بمباران کور و وحشیانه و ددمنشانه آل سعود که خائن به حرمین شریفین است ایستادگی می کند. باید در خیابان ها از ملت یمن دفاع کرد. تظاهرات، حمایت های مالی و معنوی و حمایت های مختلف. می بینیم عربستان بدون هیچ مجوزی به کشوری مستقل حمله می کند و همه کشورهای عربی ناظرند و کاری نمی کنند! غیرت عربی ندارند. همه چیزشان را در پناه آمریکا و انگلیس از دست داده اند.
این نکته را یادآور می شوم که هم از هفته هلال احمر یاد کرده باشم هم از خلبانی که شجاعانه کمکهای انسان دوستانه جمعیت هلال احمر مردم ایران را برای مردم یمن برد و جنگنده های آل سعود اجازه نشستن ندادند. آن صحنه ای که این خلبان شجاع هواپیمای باری خودش را که حاوی دارو و مواد غذایی برای مردم یمن بود، که پهلو به پهلوی جنگنده های عربستان حرکت کرد. این صحنه در فضاهای مجازی منتشر شد و دو و نیم میلیون نفر از این صحنه بازدید کردند و 80 درصد این بازدید ها مردم عربستان بودند که زیر چکمه های آل سعود دارند له می شوند بازدید کننده این سایت بودند که چگونه خلبان شجاع ما کمک سازمان هلال احمر را برای یمنی های بی دفاع می برد و جان خودش را کف دست گذاشته است.
این مژده را عرضه می دارم که رهبر معظم انقلاب فرمودند ان شاءالله در سفرهای بعدی خواهید نشست. این خطابی بود که به خلبان شجاعی که حامل مواد دارویی و غذایی هلال احمر بود رهبر معظم انقلاب فرمودند ان شاءالله در سفرهای بعدی در فرودگاه های یمن خواهید نشست. الیس الصبح بقریب
خدایــا خیـــرات و بـــرکاتت را شامل حــال امت ما و ملت ما و همه مسلمانان و مردم به پا خواسته یمن بفـــرما. پروردگارا این ملت بصیر و شجاع و بیدار، ملت ایران که پناهگاه همه مستضعفان عالم است موفق و موید بفرما.
خدایا این رهبر اندیشمند، این رهبر بیداردل، این انسان آگاه این استوانه صبر و استقامت را روز به روز سایه اش بر سر ما مستدام و نفوذ کلامش در جهان بشریت گسترده تر و عمیق تر و بیشتر بفرما. خادمان اسلام و مسلمین در هر لباسی که هستند یاریشان بفرما.


کد مطلب: 6632

آدرس مطلب: https://www.hafezkhabar.ir/news/6632/امروز-آمريكا-بدترين-شرايط-به-لحاظ-آبرو-قرار-تکیه-کسانی-هرروز-دنیای-اسلام-خواب-تازه-می-بینند-سودی-ندارد-تیم-مذاکره-کننده-هسته-نباید-تحقیر-تهدید-تحمیل-دشمن-یا-عبور-خطوط-قرمز-پذیرا-باشند

حافظ خبر
  https://www.hafezkhabar.ir