چگونه با وجود مدیران آکادمیکی که نمی توانند فراجناحی عمل کنند،می توان دانشگاه هایی پویا و فعال و به دور از التهاب و سیاست زدگی را شاهد بود؟
در آستانه سفر هیئت دولت به فارس؛
سایه شوم سیاست زدگی بر سر سه دانشگاه شیراز، علوم پزشکی و آزاد شیراز؛ هنگامی که سه مدیر آموزشی اصلاح طلب فرش قرمز زیر پای دولت اعتدالگرا پهن می کنند!
8 ارديبهشت 1394 ساعت 19:35
چگونه با وجود مدیران آکادمیکی که نمی توانند فراجناحی عمل کنند،می توان دانشگاه هایی پویا و فعال و به دور از التهاب و سیاست زدگی را شاهد بود؟
حافظ نیوز/ سجاد زارع - سرویس سیاسی - «خبرنگار محترم، با سلام و آرزوی توفيق و سلامت بدين وسیله از شما دعوت می گردد در جلسه سخنرانی با حضور آقايان دكتر سيد علی اكبر صفوی، دكتر حمزه سارویی و... كه در محل ستاد استقبال دانشجويان و جوانان اصلاح طلب استان فارس برگزار می گردد، جهت انعكاس و پوشش رسانه اي حضور بهم رسانيد.
مكان: ستاد استقبال دانشجويان و جوانان اصلاح طلب استان فارس- ميدان دانشجو به سمت ارم، ساختمان واحد هماهنگی دانشگاه آزاد
زمان: دوشنبه، هفتم اردی بهشت، ساعت ١٧:٣٠»
این پیامکی بود که طی چند روز گذشته، به صورت گسترده به خبرنگاران و رسانه های خبری شیراز ارسال گردیده است. نیازی به توضیح و تفسیر احساس نمی شود! همه چیز واضح تر از آن چیزی است که ابهامی باقی مانده باشد.
دکتر حمزه سارویی ریاست دانشگاه آزاد شیراز که کمتر از دو سال پیش، در لیست جبهه متحد اصولگرایان برای راهیابی به شورای شهر شیراز حضور تعجب برانگیزی داشت، حال در شرایطی که کمتر از دو سال از انتخابات 92 گذشته است با تغییر موضعی 180 درجه ای به عنوان یک فعال سیاسی اصلاح طلب به میتینگ تبلیغاتی اصلاح طلبان می رود و می گوید: «به نظر می رسد علیرغم همه تلاش ها شهر به خوبی برای استقبال از رییس جمهور آماده نیست، همچنین با توجه به حوادث اخیر شیراز و ذهنیت نامطلوبی که عده ای از شیراز در اذهان به وجود آورده اند، مردم باید با شور از ریاست جمهوری استقبال کنند.»
پس از سخنان رئیس اصلاح طلب دانشگاه آزاد شیراز، نوبت به سخنرانی دکتر صفوی قائم مقام دانشگاه شیراز رسید. همان کسی که چندی پیش از سوی شورای تامین استان فارس در خصوص غائله حضور علی مطهری در شیراز متهم شناخته شد و به دادگاه معرفی گردید و البته پیش از این نیز ردپای وی در بسیاری از دیگر التهابات این دانشگاه مشهود بوده است. صفوی نیز در این میتینگ سیاسی همچون سارویی از جایگاه فراجناحی یک مدیر آموزشی عدول کرده و به عنوان یک فعال سیاسی اصلاح طلب طی سخنانی برای منتقدان دولت خط و نشان کشید و گفت: «طبیعی است که عده ای که همچنان دلواپس هستند، در شرایط فعلی دوست نداشته باشند دولت موفق شود.»
و اما در شرایطی که فضای آموزشی شیراز همچنان در شوک میتینگ های سیاسی دو مدیر ارشد آموزشی شیراز بود، پیامکی دیگر برای خبرنگاران با مضمون زیر ارسال گردید:
«سخنرانی دكتر عزيزی، معاون فرهنگی دانشجويی دانشگاه علوم پزشكی
-امروز سه شنبه ساعت ١٨
در محل ستاد استقبال دانشجويان و جوانان اصلاح طلب استان فارس
- ميدان دانشجو به سمت ارم»
و بدین ترتیب برخی مدیران آموزشی دانشگاه علوم پزشکی نیز نشان دادند که در سیاست زدگی از دیگر دو دانشگاه شهر شیراز عقب نمی مانند!
به راستی مدیری که در فضای آکادمیک دانشگاه، با برچسب اصلاح طلبی و یا هر برچسب سیاسی دیگر شناخته شود و فعالیت کند چگونه مدیری خواهد بود؟ آیا این مدیران آموزشی سیاست زده می توانند با همه دانشجویان و سلایق مختلف فکری و سیاسی آنها ارتباط مطلوب و منطقی برقرار کنند؟ آیا همین سیاست زدگی برخی مدیران آموزشی نیست که امروز منجر به بروز برخی فعالیت های نابهنجار و التهاب آفرین از سوی برخی تشکل های دانشجویی در دانشگاه شیراز، علوم پزشکی و آزاد شیراز گردیده است؟
چه اتفاقی پیش می آمد اگر مدیران ارشد آموزشی دانشگاه های شیراز، برای استقبال از دولت اعتدالگرا ستاد استقبال دانشجويان و جوانان استان فارس را تشکیل می دادند و پسوند اصلاح طلب بودن را علیرغم اینکه همه از صبغه سیاسی آنها مطلعند حذف می نمودند؟ در این شرایط طبیعی است که دانشجویان دانشگاه های شیراز احساس نمایند دکتر صفوی به طور ویژه و خاص از تشکل دانشجویی اصلاح طلب «انجمن فرهنگ و سیاست» در دانشگاه شیراز حمایت می کند، حمایتی که دیگر تشکل ها از آن محرومند و همچنین دکتر عزیزی از تشکل اصلاح طلب «انجمن اسلامی» در دانشگاه علوم پزشکی و دکتر سارویی از تشکل دانشجویی اصلاح طلب «امید ایرانیان» در دانشگاه آزاد شیراز!
حال پرسشی که باید به آن پاسخ داد این است که چگونه با وجود مدیران آکادمیکی که نمی توانند فراجناحی عمل کنند و اصل مسلم فراجناحی بودن در فضای علمی دانشگاه ها را بر نمی تابند، می توان دانشگاه هایی پویا و فعال و به دور از التهاب و سیاست زدگی را شاهد بود؟
کد مطلب: 6434